Inhoudsopgave:

 1. Waarom 1 op kentekenplaat Belgie?
 2. Wat betekent 1 of 2 op kentekenplaat?
 3. Waarom hebben sommige Belgische kentekens groene letters?
 4. Wat is een groene nummerplaat belgie?
 5. Wat zijn CD platen?
 6. Wat betekent de 1 op een kenteken?
 7. Wat voor kentekenplaat op fietsendrager?
 8. Hoe spreek je Pieter van Vollenhoven aan?
 9. Hoe spreek je de koningin aan in een brief?
 10. Waarom mag je de koning geen bitterbal geven?
 11. Wat is kenteken LV?

Waarom 1 op kentekenplaat Belgie?

In 2010 werd in België een nieuw systeem ingevoerd voor nummerplaten. Sindsdien beginnen alle nummerplaten die worden uitgereikt met een "1". De eerste "Europese nummerplaat" werd uitgereikt aan de Responsible Young Drivers, een organisatie die zich inzet voor veiliger verkeer.

Wat betekent 1 of 2 op kentekenplaat?

Soms staat op de kentekenplaat een cijfer (bijvoorbeeld 1 of 2) boven het eerste streepje op de plaat. ... Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Op de eerste afgegeven kentekenplaat staat niets boven het liggende streepje.

Waarom hebben sommige Belgische kentekens groene letters?

Ze is bedoeld om proefritten te maken met het oog op een Europese of nationale goedkeuring van voertuigen, systemen, onderdelen en technische eenheden van voertuigen. Ze begint met een Y, gevolgd door drie letters en drie cijfers.

Wat is een groene nummerplaat belgie?

De commerciële plaat (ook wel proefrittenplaat, handelaarsplaat of beroepsplaat genoemd) is bedoeld voor professionals in de automobielsector. De commerciële plaat heeft een mosgroene kleur op een retroreflecterende witte achtergrond.

Wat zijn CD platen?

De afkorting CD staat voor 'Corps Diplomatique'. Concreet zijn deze exclusief bestemd voor wagens van ambassadeurs of diplomaten en rijden er zo'n 7.000 auto's rond in België met zo'n nummerplaat.

Wat betekent de 1 op een kenteken?

Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Op de eerste afgegeven kentekenplaat staat niets boven het liggende streepje. Vraagt u daarna een nieuwe kentekenplaat aan, bijvoorbeeld na verlies of diefstal, dan krijgt u een 1 op de kentekenplaat (duplicaatcode 1).

Wat voor kentekenplaat op fietsendrager?

Een veel voorkomende vraag is "Welke kentekenplaat heeft een fietsendrager nodig?". Het enige juiste antwoord daarop is de witte kentekenplaat met zwarte letters. Een witte kentekenplaat mag ook gevoerd worden op een aanhanger of caravan lichter dan 750 kilogram.

Hoe spreek je Pieter van Vollenhoven aan?

Prinses Beatrix, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Margriet worden allen aangesproken met Koninklijke Hoogheid. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven wordt aangesproken als Meneer van Vollenhoven.

Hoe spreek je de koningin aan in een brief?

Koningin Máxima wordt ook aangesproken met Majesteit en aangeschreven als Hare Majesteit Koningin Máxima. De Koninklijke aanspreektitel luidt, evenals de aanhef van een brief: Majesteit.

Waarom mag je de koning geen bitterbal geven?

Wat ook van tevoren geregeld kan worden, is wat de koning gaat eten en drinken. Rem: 'Het is aardig om hem een hapje aan te bieden, maar het is niet handig als hij met iets in zijn handen staat. Of als het opeten moeite kost. Maak het hem dus niet te moeilijk en bied hem geen bitterbal aan.

Wat is kenteken LV?

De letters LV in een nummerplaat staan voor Letland.