Inhoudsopgave:

 1. Hoe krijg je vetvlekken van tegels?
 2. Hoe krijg je vetvlekken uit natuursteen?
 3. Hoe krijg je verf van tegels buiten?
 4. Hoe krijg je frituurvet van tegels?
 5. Hoe krijg je bloed uit tegels?
 6. Hoe krijg je vet uit je kleding?
 7. Hoe krijg je vetvlekken uit graniet?
 8. Hoe olie verwijderen op blauwe steen?
 9. Hoe krijg je verf van een tegelvloer?
 10. Hoe krijg je verf van de vloer?
 11. Hoe moet je frituurvet vervangen?
 12. Hoe krijg je bloed van de vloer?
 13. Hoe haal je bloed van muur?
 14. Hoe krijg je vetvlekken uit een trui?
 15. Wat te doen tegen vet vlekken?
 16. Hoe krijg je kaarsvet uit steen?
 17. Hoe krijg je vlekken uit hardsteen?
 18. Hoe krijg ik mijn blauwe steen proper?
 19. Hoe verf verwijderen van blauwe steen?

Hoe krijg je vetvlekken van tegels?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is cola. Giet een ruime hoeveelheid van de frisdrank op de vetvlek en laat het even intrekken. Als je ziet dat de colavlek begint te drogen, schrob je met schoon water en een borstel over de tegel heen. Even laten opdrogen en voilà: de vlek is weg!

Hoe krijg je vetvlekken uit natuursteen?

Vetvlekken kun je op verschillende manieren verwijderen. Je kunt ze afkrabben. Je kunt ze absorberen met keukenpapier en warmte of verdunnen met soda en heet water. Je kunt ze ook te lijf gaan met wasbenzine, white spirit of aceton.

Hoe krijg je verf van tegels buiten?

Als je merkt dat de verf te moeilijk te verwijderen is en de tegels beschadigd kunnen raken, dan raden wij het gebruik van WD-40 sterk aan. WD-40 kan namelijk helpen bij het verwijderen van verf van de tegelvloer. Test opnieuw eerst een klein oppervlak om de resultaten te zien voordat je het op de hele vloer gebruikt.

Hoe krijg je frituurvet van tegels?

Frituur buiten Mocht er onverhoopt toch frituurvet gemorst worden op de betegeling in de tuin dan kun je dit effectief verwijderen door op de vlek pure afwasmiddel in te borstelen met een handborsteltje en er vervolgens voorzichtig kokend heet water over gooien.

Hoe krijg je bloed uit tegels?

Behang (papier), beton, kunststof, linoleum, marmer, parket en tegels deppen met een doek die gedompeld is in koud water. Pleisterwerk deppen met een doek met water en azijn. Let op! Gebruik nooit warm of heet water.

Hoe krijg je vet uit je kleding?

Maak de vetvlek nat met wasbenzine. Was daarna het kledingstuk op normale temperatuur. Wasbenzine kunt u goed gebruiken om oude vetvlekken te verwijderen uit kleding. Laat een beetje melk even in de kleding trekken en doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

Hoe krijg je vetvlekken uit graniet?

De meeste spatten, zoals watervlekken, zullen na enige tijd uit het graniet verdampen. Bij olie- en vetvlekken is dat niet het geval. Zodra die ingetrokken zijn, zijn ze nog moeilijk te verwijderen. Behandel die dus zo snel mogelijk met chloor, aceton of waterstofperoxide.

Hoe olie verwijderen op blauwe steen?

Een olievlek op blauwe steen Meng 1 hoeveelheid oplosmiddel met 3 hoeveelheden absorberend poeder (trichloorethyleen) en breng dit aan op de vlek. Spoel vervolgens schoon met warm water met zeep (natuurlijke zeep zoals Marseillezeep, Carolin…).

Hoe krijg je verf van een tegelvloer?

Je kan de verf verwijderen door een verf oplossend product te gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen om met een staalborstel met warm water met soda aan de slag te gaan of om de verf te verwijderen met een hogedrukreiniger.

Hoe krijg je verf van de vloer?

Natte verf: gebruik als de watergedragen verf nog nat is, een pluisvrije doek. Maak de doek nat om de verf te verwijderen. Opgedroogde verf: met spiritus of alcohol kun je heel voorzichtig de opgedroogde verf van de vloer verwijderen.

Hoe moet je frituurvet vervangen?

Reacties. Pan leeg maken (Bij vast vet door het te verwarmen) Pan schoonmaken en er nieuw vet in doen. Vloeibaar vet doe ik terug in de oude fles en gooi het daarna weg. Het vaste vet kun je het beste in een andere pan doe en laten stollen voor je het weggooit.

Hoe krijg je bloed van de vloer?

Haal urine of bloed zo snel mogelijk van de vloer met een vochtige doek. Ben je te laat en is de vlek al ingedroogd, wrijf er dan grondig over met een droge doek. Als laatste redmiddel gebruik je een zachte doek met Quick-Step reinigingsmiddel.

Hoe haal je bloed van muur?

Maar zelf als vlek blijven de ettertjes je dus ergeren. Wees gerust, je hoeft de boel niet opnieuw te witten. Een schuursponsje en een beetje groene zeep, vloeibaar of uit de pot, rekent definitief met ze af, die kleine bloedzuigertjes.

Hoe krijg je vetvlekken uit een trui?

Hoe krijg je vetvlekken uit kleding? Met afwasmiddel! Smeer afwasmiddel op de vetvlek en laat dit intrekken, zodat het vet wordt afgebroken. Was hierna het kledingstuk in de wasmachine en de vetvlekken zijn verdwenen.

Wat te doen tegen vet vlekken?

Vetvlekken krijg je uit je kleren met afwasmiddel. Eerst doe je het afwasmiddel rechtstreeks op de vlek en dan goed inwrijven. En daarna uitwassen in handwarm water. Daarna kan je het kleding stuk gewoon in de wasmachine gooien.

Hoe krijg je kaarsvet uit steen?

Heb je kaarsvet geknoeid op een ondergrond van steen of laminaat, dan moet je een mix gebruiken van ½ dl afwasmiddel en 2 dl water. 3. Het kan zijn dat je de oppervlakte de eerste keer niet meteen schoon krijgt, dan moet je de behandeling nog een keertje herhalen.

Hoe krijg je vlekken uit hardsteen?

Om frisdrank- of wijnvlekken te verwijderen van blauwe hardsteen drenkt u een doek in met waterstofperoxide verdund met water (of verdund bleekmiddel). Leg de natte doek op de vlek en laat het intrekken. Wrijf de frisdrank- of wijnvlek weg en spoel het daarna af met schoon water.

Hoe krijg ik mijn blauwe steen proper?

Reinig uw tegels met neutrale zeep op basis van lijnolie of marseillezeep, opgelost in lauw water. Het zeepwater zal uw steen voeden en eventuele kleine krasjes verdoezelen. Spoelen is niet nodig. Droog de vloer gewoon af met een in lauw water gespoelde dweil en de klus is geklaard!

Hoe verf verwijderen van blauwe steen?

De merken Akemi, Imperplex en Lithonfin kunnen geschikt zijn voor het schoonmaken van een verfvlek op blauwe steen. Voor een vernisvlek kunt u pure aceton gebruiken (verkrijgbaar bij de drogisterij).