Inhoudsopgave:

  1. Wat gebeurt er als je diesel in een benzineauto doet?
  2. Kun je verkeerd tanken?
  3. Wat drijft boven benzine of diesel?
  4. Wat is het verschil tussen benzine en diesel?
  5. Kan mijn auto op E10 rijden kenteken?
  6. Wat voor benzine in snorscooter?
  7. Wat voor benzine gaat in een brommer?
  8. Waarom moet de auto uit tijdens het tanken?
  9. Waarom motor warmdraaien?
  10. Kan je met een draaiende motor tanken?

Wat gebeurt er als je diesel in een benzineauto doet?

Diesel bij benzine Diesel in een benzinemotor is ook niet aan te bevelen. Dit geldt zeker voor de nieuwere benzinemotoren. Diesel ontbrandt namelijk veel slechter dan benzine, waardoor de motor niet lekker zal lopen. Daarnaast zorgt de diesel ervoor dat het oliepeil stijgt.

Kun je verkeerd tanken?

Afhankelijk van de hoeveelheid brandstof die je verkeerd getankt hebt en het voertuig kunt je langzaam verder rijden of de tank en de leidingen door een werkplaats laten legen en doorspoelen. Ook in dit geval kan schade aan het injectiesysteem tot hoge kosten leiden.

Wat drijft boven benzine of diesel?

Diesel is zwaarder dan benzine ,dus de benzine drijft op de diesel. Als je dus een keer per ongeluk benzine in een dieselauto doet kan het zijn dat je er pas wat van begint te merken als je tank bijna leeg is.

Wat is het verschil tussen benzine en diesel?

Benzine en diesel zijn beide koolwaterstofmengsels die in verbrandingsmotoren gebruikt worden. Het verschil in interne verbrandingsmotoren zoals die in auto's zit in het ontstekingsmechanisme. De benzine- of Ottomotor wordt door middel van een bougie ontstoken, de dieselmotor door zelfontbranding.

Kan mijn auto op E10 rijden kenteken?

Let-op: bij voertuigen met een eerste registratie na 12 oktober 2018 is nabij de tankvulmond met een E10 sticker aangegeven of het voertuig E10 brandstof mag tanken. Staat uw merk er niet tussen en wordt nabij de tankklep of in het instructieboekje niets gezegd over E10?

Wat voor benzine in snorscooter?

Wat moet ik tanken met mijn scooter? Wij adviseren om een premium benzine te tanken zonder bio-ethanol, zoals Shell V-Power of BP Ultimate. Hier zit wel een E5 aanduiding op in verband met de EU regelgeving. Is dit niet beschikbaar bij jou tankstation, tank dan een andere benzine met de aanduiding E5.

Wat voor benzine gaat in een brommer?

We raden aan om benzine te tanken met maximaal 5% bio-ethanol oftwel E5-benzine. Dit kan zowel euro-95 als euro-98 zijn. Wanneer de gebruikelijke Euro95 (E5) niet beschikbaar is zal Euro98 (E5) als alternatief wel altijd beschikbaar zijn en zult u noodgedwongen over moet stappen op Euro98 (E5).

Waarom moet de auto uit tijdens het tanken?

ik kan me wel iets van statische electriciteit voorstellen. dat is ook de reden dat je het vulpistool niet meer kunt vast zetten en weglopen. de stroming van de benzine kan een statische lading geven, laat je de auto en het vul pistool los en raak je hem later aan kan er een schok ontstaan.

Waarom motor warmdraaien?

Koude motoren hadden een minder goede verbranding. Daardoor zou het mengsel van brandstof en zuurstof minder volledig verbranden in de cilinder (om je auto dus aan de praat te krijgen). Daarom liet je vroeger het best wel je auto warmdraaien.

Kan je met een draaiende motor tanken?

Altijd de motor uitzetten als je gaat tanken. Tankstations waarschuwen er altijd voor. Als je de motor laat draaien kan er bijvoorbeeld dit gebeuren..