Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel bewoonbare planeten?
  2. Hoe ver is de dichtstbijzijnde ster?
  3. Wat is de nieuwe planeet?
  4. Wat is het dichtstbijzijnde zonnestelsel?
  5. Hoeveel lichtjaar is een ster?

Hoeveel bewoonbare planeten?

Eerdere schattingen kwamen uit op 20 tot 50 procent. Met zo'n 10 miljard zonachtige sterren in de Melkweg, betekent dit dat er mogelijk 5 miljard bewoonbare, aardachtige planeten in ons sterrenstelsel te vinden zijn.

Hoe ver is de dichtstbijzijnde ster?

Hoe ver is het naar de volgende dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri? Proxima Centauri is ongeveer 000 000 km (achtendertig miljoen miljoen kilometer) hier vandaan. Dat is zo ver weg, dat wanneer een ruimtevaartuig naar deze ster zou reizen, het ongeveer 75 000 jaar duurt om er te komen.

Wat is de nieuwe planeet?

Onderzoekers van NASA en de Universiteit van New Mexico zijn erachter gekomen dat de recent ontdekte planeet, TOI-1231 b, gelijkenissen met onze aarde vertoont. De planeet zou elke 24 dagen in een baan rond een rode dwergster draaien.

Wat is het dichtstbijzijnde zonnestelsel?

Alpha Centauri is een van de herlderste sterren in het zuidelijke hemelgewelf en het dichtstbijzijnde zonnestelsel tot het onze - slechts 4,3 lichtjaren ver.

Hoeveel lichtjaar is een ster?

De ster die (agezien van de zon) het dichtst bij de aarde staat, bevindt zich op een afstand van 4,2 lichtjaar. Het centrum van het Melkwegstelsel ligt op ca. 26.000 lichtjaar afstand.