Inhoudsopgave:

 1. Waar is diesel verboden?
 2. Welke emissieklasse mag in Duitsland?
 3. Waarom geen diesel?
 4. Waar heb je in Duitsland een milieusticker nodig?
 5. Waar mag je niet komen met Euro 3?
 6. Welke diesel mag Amsterdam niet in?
 7. Welke autos mogen in Duitsland?
 8. Welke tankstations in Duitsland verkopen milieusticker?
 9. Waarom toch nog een diesel kopen?
 10. Heb je een milieusticker nodig in Nordhorn?
 11. Heb je voor Koblenz een milieusticker nodig?
 12. Waar mag je met Euro 3 rijden?
 13. Welke auto mag de milieuzone niet in?
 14. Welke bouwjaar diesel auto mag niet in Amsterdam?
 15. Welke diesels mogen Duitsland niet in?
 16. Waar mag je niet met diesel rijden Duitsland?
 17. Waar koop ik een Umwelt sticker?
 18. Waar Ecovignet Duitsland kopen?

Waar is diesel verboden?

In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem ben je in de milieuzone niet langer welkom met een oudere dieselauto. De 'harmonisatie' per 2020 maakt het ook andere Nederlandse steden makkelijk om vervuilende diesels te weren.

Welke emissieklasse mag in Duitsland?

Voertuigen die rijden op diesel moeten voldoen aan de emissienorm Euro 3, maar deze moeten een roetfilter hebben ingebouwd. Als het dieselvoertuig een Euro 4 emissienorm heeft dan krijgt deze ook een Euro 4 milieusticker. Benzinevoertuigen komen al in aanmerking wanneer deze voldoen aan de Euro 1 emissienorm.

Waarom geen diesel?

Diesel auto's stoten minder CO2 uit dan vergelijkbare benzine auto's en zijn dus beter voor het milieu en de ozonlaag (opwarming van de aarde). Dieselauto's stoten wel meer fijnstof uit, al verschilt dit ook erg van de omstandigheden zoals de buitentemperatuur.

Waar heb je in Duitsland een milieusticker nodig?

U heeft niet overal in Duitsland een milieusticker nodig. Milieuzones waarin de milieusticker Duitsland verplicht is bevinden zich met name in en rondom de Duitse steden. Blijft u buiten de milieuzones, zoals wanneer u op doorreis bent via de snelwegen, dan hebt u geen milieusticker nodig.

Waar mag je niet komen met Euro 3?

Het cijfer 3 of 4 staat voor de emissieklasse. Het hangt van de emissieklasse van uw dieselvoertuig af of u met uw voertuig de milieuzone in mag of niet. Wanneer u het cijfer 3 op het onderbord ziet staan, betekent dit dat alleen dieselvoertuigen met emissieklasse 3 en hoger toegang hebben tot de milieuzone.

Welke diesel mag Amsterdam niet in?

Personenauto's met een dieselmotor mogen alleen de milieuzone in als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. Personenauto's met een dieselmotor en een emissieklasse 3 of lager hebben geen toegang meer. Auto's die niet op diesel rijden zijn gewoon welkom in de milieuzone.

Welke autos mogen in Duitsland?

Milieusticker
 • Een groot aantal Duitse stadscentra is alleen met een milieusticker (Umweltplakette of Feinstaubplakette) toegankelijk. ...
 • Alle auto's, campers, bussen, vrachtwagens, op alle brandstofsoorten (zelfs elektrische), moeten binnen de milieuzones een sticker hebben.

Welke tankstations in Duitsland verkopen milieusticker?

Duitse tankstations mogen namelijk milieustickers verkopen, maar alleen als ze een garage of een werkplaats hebben waar ze je kentekenbewijs kunnen checken. Als je zeker wil weten dat een tankstation aan deze voorwaarde voldoet, kun je het beste langsgaan bij een station van de Tüv.

Waarom toch nog een diesel kopen?

Want ja, je kan vandaag nog een nieuwe auto met dieselmotor kopen. Meer nog, die motoren zijn zuiniger dan ooit, stoten een stuk minder CO2 uit dan een benzinemotor én kunnen tegenwoordig op NOx-niveau wedijveren met moderne benzinewagens. ... Want de toekomst van de diesel ziet zo gitzwart als het goedje zelf.

Heb je een milieusticker nodig in Nordhorn?

De milieu sticker Duitsland is verplicht voor auto s die een zogeheten Umweltzone binnen rijden. Voertuigen die zonder een milieusticker de milieuzone binnen gaan riskeren een boete. Vraag daarom voor vertrek een Umweltplakette aan.

Heb je voor Koblenz een milieusticker nodig?

Koblenz komt niet voor op de lijst met steden waar een milieusticker verplicht. U kunt gerust zonder sticker de reis afleggen en in het cetrum geraken.

Waar mag je met Euro 3 rijden?

Een gele milieuzone is toegankelijk voor auto's met emissieklasse 3 en hoger. Een groene milieuzone is toegankelijk voor auto's met emissieklasse 4 en hoger. Kampeerwagens die op diesel rijden, mogen wel een milieuzone inrijden als de eigenaar van de kampeerwagen daar woont.

Welke auto mag de milieuzone niet in?

Oldtimers die op diesel rijden en ouder zijn dan 40 jaar, mogen een milieuzone in. Deze auto's hebben automatisch een vrijstelling. Auto's die op andere brandstoffen rijden en elektrische auto's, mogen de milieuzone sowieso inrijden. De leeftijd van deze auto's maakt daarbij niet uit.

Welke bouwjaar diesel auto mag niet in Amsterdam?

Sinds november 2020 geldt binnen Amsterdam een groene milieuzone voor personenauto's met een dieselmotor. Personenauto's met een dieselmotor mogen alleen de milieuzone in als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. Personenauto's met een dieselmotor en een emissieklasse 3 of lager hebben geen toegang meer.

Welke diesels mogen Duitsland niet in?

Sinds 1 januari 2019 is hier een dieselverbod bijgekomen. Alleen voertuigen met een dieselmotor die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro 5 of hoger mogen nog de milieuzone in. In de praktijk zijn dit auto's van voor 1 september 2009 en vrachtwagens en bussen van voor 1 oktober 2008.

Waar mag je niet met diesel rijden Duitsland?

Steden met een dieselverbod Op dit moment zijn er in twee steden waar de diesel in Duitsland niet meer welkom is: Hamburg en Stuttgart. Ga je met de auto naar Hamburg of Stuttgart, dan dien je rekening te houden met het dieselverbod.

Waar koop ik een Umwelt sticker?

Milieusticker onderweg in Duitsland kopen Wanneer u direct een milieusticker nodig hebt kunt u deze over de grens onderweg kopen. U haalt de milieusticker bij een tankstation of garage die een Abgas-Untersuchung (uitlaatgastest) mag uitvoeren, bijvoorbeeld één van de TÜV-stations.

Waar Ecovignet Duitsland kopen?

U kan de milieusticker voor Duitsland kopen in volgende DEKRA-kantoren: Antwerpen, Gent, Zaventem, Herk-de-Stad, Roeselare, Herstal en Gosselies. De prijs van een milieusticker bedraagt 15 euro, te betalen via Bancontact. Voor de aanvraag is het nodig om het inschrijvingsbewijs van het voertuig voor te leggen.