Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent NEC Nijmegen?
 2. Hoe lang is NEC uit de Eredivisie?
 3. Welk jaar is NEC opgericht?
 4. Wat kost een seizoenkaart NEC?
 5. Wat is de afkorting van Nijmegen?
 6. Waar staat de afkorting NAC voor?
 7. Wat betekent NAC Breda?
 8. Welke plaats staat NAC?
 9. Waar ligt het stadion van NEC?
 10. Wat kost een seizoenskaart van Vitesse?
 11. Hoeveel seizoenskaarten heeft NEC verkocht?
 12. Wat is de afkorting van PEC?
 13. Wat is de afkorting van Ajax?
 14. Wat is de afkorting van ADO?
 15. Wat is de afkorting van aanwezig?
 16. Hoe heet de trainer van NAC?
 17. Hoe vaak heeft NAC de Eredivisie gewonnen?
 18. Waar komt NAC clublied vandaan?
 19. Wie is eigenaar van NAC?
 20. Hoeveel zitplaatsen heeft de Goffert?

Wat betekent NEC Nijmegen?

Nijmegen Eendracht Combinatie kortweg N.E.C. is een Nederlandse profvoetbalclub uit Nijmegen. De club is opgericht op , na een fusie tussen Eendracht en NVV Nijmegen.

Hoe lang is NEC uit de Eredivisie?

Na twintig jaar onafgebroken in de Eredivisie te hebben gevoetbald ging het in het seizoen mis voor N.E.C.: De ploeg degradeerde doordat er in de nacompetitie verloren werd van Sparta, maar N.E.C.

Welk jaar is NEC opgericht?

1900, Nijmegen, Nederland N.E.C./Opgericht

Wat kost een seizoenkaart NEC?

3: Wat kost een seizoenkaart bij NEC? Grof gezegd: tussen de 3 euro. Voor ouders met kinderen en 60-plussers gelden per vak speciale tarieven. Een seizoenkaart op het invalidenterras kost 140 euro.

Wat is de afkorting van Nijmegen?

De fusie met Nijmegen Ondertussen werd in 1908 voetbalvereniging 'Nijmegen' opgericht. ... 'Nijmegen' zocht contact met 'Eendracht' en ze besloten gezamenlijk een nieuwe club op te richten: Nijmegen Eendracht Combinatie oftewel N.E.C.!

Waar staat de afkorting NAC voor?

NAC is, net als N.E.C., een afkorting die voortkomt uit een fusie van twee clubs. ... Volledig uitgeschreven staat de naam namelijk voor 'Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda'.

Wat betekent NAC Breda?

Tijdlijn. Op 19 september 1912 ontstond de club NAC, na een fusie tussen NOAD (Nooit opgeven Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning). De samenvoeging van beide clubnamen leverde de naam NAC (Noad Advendo Combinatie) op.

Welke plaats staat NAC?

Rat Verlegh Stadion NAC Breda/Stadions

Waar ligt het stadion van NEC?

Nijmegen, Nederland N.E.C./Komt uit voor

Wat kost een seizoenskaart van Vitesse?

Een seizoen lang Vitesse Een seizoenkaart is al verkrijgbaar vanaf € 189,-. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van een seizoenkaart. De voordelen van een seizoenkaart: prijsvoordeel t.o.v. het kopen van losse kaarten, oplopend tot maar liefst € 315,-

Hoeveel seizoenskaarten heeft NEC verkocht?

UpdateNIJMEGEN - NEC gaat een clubrecord breken. De Nijmeegse eredivisionist heeft maanden voor aanvang van het nieuwe seizoen al 9.593 seizoenkaarten verkocht. Dit aantal kan de komende weken oplopen.

Wat is de afkorting van PEC?

PEC Zwolle betekent Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie Zwolle PEC Zwolle is opgericht in 1910 toen 2 voetbalverenigingen besloten om te gaan fuseren: EDN (Ende Desespereert Nimmer) en P [..]

Wat is de afkorting van Ajax?

Voor de gelijknamige honkbalclub, zie AFC Ajax (honkbal). Amsterdamsche Football Club Ajax, kortweg AFC Ajax of gewoon Ajax, is een Nederlandse profvoetbalclub uit Amsterdam.

Wat is de afkorting van ADO?

ADO Den Haag is opgericht op 1 februari 1905. ADO is een afkorting voor “Alles Door Oefening”. De club werd opgericht door twee Haagse jongens.

Wat is de afkorting van aanwezig?

Verkortingen krijgen ook een punt; ze bestaan meestal uit de eerste lettergreep van een woord met daarachter de eerste medeklinker(s) van de nieuwe lettergreep: aanw. ('aanwezig'), red.

Hoe heet de trainer van NAC?

Maurice Steijn NAC Breda/Coaches Edwin de Graaf is de nieuwe trainer van NAC Breda. De 41-jarige Hagenaar was sinds het opstappen van Maurice Steijn, die zich bedreigd voelde door de eigen fans, in juni al interim-coach van de eerstedivisionist. De Graaf, die tussen 20 voor NAC speelde, werd vorig jaar aangesteld als assistent van Steijn.

Hoe vaak heeft NAC de Eredivisie gewonnen?

Erelijst
CompetitieAantalJaren
Nederlands landskampioenschap1921
Eerste divisie2000
KNVB beker1973

Waar komt NAC clublied vandaan?

Het clublied van NAC wordt iedere wedstrijd bij opkomst van de spelers gedraaid. Het lied werd in 1969 gecomponeerd door Gaby Dirne en opgenomen met zanger Albert Brosens. Door de jaren heen werd het een hymne die door iedere supporter woord voor woord wordt meegezongen vlak voor de start van een Avondje NAC.

Wie is eigenaar van NAC?

Na de zoveelste soap bij NAC besloten de drie grootaandeelhouders Wim van Aalst, Paul Burema en Rob van Weelde op 20 juni hun meerderheidsbelang in de Bredase club te verkopen, maar de sympathie lijkt niet verdwenen. Dat geldt zeker ook voor de achttien overige aandeelhouders die ook besloten alles van de hand te doen.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Goffert?

Het Goffertstadion is een eigen huis om trots op te zijn! In september 1999 heeft N.E.C. het vernieuwde Goffertstadion in gebruik genomen, op 25 januari 2000 werd het gerenoveerde stadion officieel geopend. Het huidige Goffertstadion heeft 12.500 stoelen, 14 logeboxen en een sfeervak met een staantribune.