Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel kans op zwangerschap 36 jaar?
 2. Is 37 te oud om zwanger te zijn?
 3. Is 38 te oud voor zwangerschap?
 4. Welke leeftijd extra controle zwangerschap?
 5. Hoeveel kans op zwangerschap leeftijd?
 6. Hoeveel kans op zwangerschap 35 jaar?
 7. Kan je zwanger worden op je 44ste?
 8. Kun je met 52 jaar nog zwanger worden?
 9. Hoeveel procent kans op zwangerschap 40 jaar?
 10. Hoeveel kans op zwangerschap 39 jaar?
 11. Kan je zwanger worden op je 51ste?
 12. Kun je op je 53 jaar nog zwanger worden?
 13. Kun je op je 50e nog zwanger raken?

Hoeveel kans op zwangerschap 36 jaar?

Je hebt dan per cyclus ongeveer 20 tot 25% kans om zwanger te worden. Vanaf je dertigste daalt die kans gestaag en tussen je 35 en 37 jaar heb je nog maar de helft zoveel kans om zwanger te raken, tussen je 38ste en je 40ste nog maar een vierde. Hoe ouder je wordt, hoe langer je dus moet wachten eer je zwanger wordt.

Is 37 te oud om zwanger te zijn?

Bij de geboorte bezitten vrouwen 400.000 eicellen, maar op 35-jarige leeftijd hebben ze er nog slechts 35.000. Op de leeftijd van 24 heeft een vrouw de beste kans om zwanger te raken. Op de leeftijd van 35 is de kans op zwangerschap verminderd tot ongeveer 10% per cyclus.

Is 38 te oud voor zwangerschap?

Vooral de leeftijd van de vrouw heeft een grote invloed. Vrouwen zijn het meest vruchtbaar tussen de leeftijd van 20 en 30 jaar. Nadien neemt hun vruchtbaarheid stelselmatig af terwijl tegelijk het aantal miskramen toeneemt. Op 38 jaar bedraagt de kans op spontane zwangerschap per cyclus nog ongeveer 10 %.

Welke leeftijd extra controle zwangerschap?

Wanneer u zwanger bent en ouder dan 36 komt u in aanmerking voor extra prenataal onderzoek.

Hoeveel kans op zwangerschap leeftijd?

Hoe ouder je wordt, hoe minder vruchtbaar je bent. Vrouwen tot 30 jaar hebben zo'n 25% kans om meteen zwanger te worden, 80 tot 90% is binnen een jaar zwanger. Deze kansen zijn gehalveerd op je 35e en nemen daarna nog meer af.

Hoeveel kans op zwangerschap 35 jaar?

De cijfers liggen grofweg als volgt, zegt Broekmans: de kans op een zwangerschap binnen een jaar is bij een 25-jarige 90%, bij een 33-jarige is dit afgenomen tot 80%. Op 35-jarige leeftijd is dit 65%, bij een 38-jarige nog maar 50%.

Kan je zwanger worden op je 44ste?

Onder streng toezicht. De meeste zwangerschappen op latere leeftijd verlopen vlot, omdat de vrouwen erg nauwkeurig worden opgevolgd. Het risico op foetale misvormingen en chromosomale afwijkingen neemt met de jaren toe, omdat oudere eierstokken eicellen met een lagere kwaliteit produceren.

Kun je met 52 jaar nog zwanger worden?

Hoe ouder u wordt, hoe kleiner de kans dat u zwanger wordt. Gemiddeld zijn vrouwen met 50 of 51 jaar voor het laatst ongesteld. Daarom kunt u met 52 jaar stoppen met voorbehoedmiddelen. De kans op zwangerschap is dan heel klein.

Hoeveel procent kans op zwangerschap 40 jaar?

Hoe groot is de kans om zwanger te worden na de 35 of de 40? Wanneer je 30 jaar of jonger bent dan is de kans op bevruchting groter, waarbij de kans dat je tijdens één menstruatiecyclus zwanger wordt bijna 20% is. Dit loopt terug tot 5% tegen de tijd dat je 40 wordt.

Hoeveel kans op zwangerschap 39 jaar?

Die ontdekte dat vrouwen tussen 35 en 39 jaar die minstens twee keer per week seks hebben, 82% kans hebben om zwanger te raken, bij 27- tot 34-jarigen is dat 86%.

Kan je zwanger worden op je 51ste?

Hoewel de vruchtbaarheid van de vrouw snel afneemt vanaf eind dertig, betekent dat niet dat een zwangerschap onmogelijk is rond haar 50ste. Er kan van tijd tot tijd en heel onregelmatig nog een eicel vrijkomen uit de eierstokken.

Kun je op je 53 jaar nog zwanger worden?

In het algemeen kun je stoppen met anticonceptie als je 52 jaar bent geworden. De kans om dan nog zwanger te worden is erg klein. Zoals hierboven genoemd, weet je pas zeker dat je niet meer vruchtbaar bent als je een jaar geen menstruatie hebt gehad.

Kun je op je 50e nog zwanger raken?

Hoewel de vruchtbaarheid van de vrouw snel afneemt vanaf eind dertig, betekent dat niet dat een zwangerschap onmogelijk is rond haar 50ste. Er kan van tijd tot tijd en heel onregelmatig nog een eicel vrijkomen uit de eierstokken.