Inhoudsopgave:

  1. Wat is de beste kleine dieselauto?
  2. Kan een diesel nog uit?
  3. Hoe Schoon is een Euro 6 diesel?
  4. Is een diesel duurder in onderhoud?
  5. Hoe lang rijden we nog op diesel?
  6. Hoe schoon is Euro 6?
  7. Welke diesels zijn Euro 6?

Wat is de beste kleine dieselauto?

Top 10 diesel auto's van 2019
1Audi A4
2Volkswagen Golf GTD hatchback diesel
3Porsche Macan SUV diesel
4MINI hatchback diesel
5BMW 3 Series sedan

Kan een diesel nog uit?

Verder koop je met een diesel nog altijd een auto met fijne rijeigenschappen, veel trekkracht en lage gebruikskosten. ... De mrb is onlangs nog 15 procent omhooggegaan en dat zal in 20 nog een keer gebeuren: het wordt de komende jaren dus steeds duurder om een diesel voor de deur te hebben staan.

Hoe Schoon is een Euro 6 diesel?

Auto's die voldoen aan de Euro 6d-norm zijn daadwerkelijk een stuk schoner dan auto's die enkel voldoen aan de Euro 6b-norm. Voor de emissieklasse maakt het overigens geen verschil, alle verschillende Euro 6-normen vallen onder emissieklasse 6.

Is een diesel duurder in onderhoud?

Een dieselauto moet vaker onderhouden worden dan een benzineauto. Dit komt vooral door de turbo die bijna alle dieselmotoren hebben. Hij is daarom ook iets duurder in het onderhoud dan een benzine auto. En ook de APK is gemiddeld zo'n €10,- duurder dan die van een benzine auto.

Hoe lang rijden we nog op diesel?

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, red.) heeft aangegeven dat gemeentes vanaf 2020 Euro 4-diesels mogen weren en vanaf 2025 zelfs Euro 5-diesels. Dat betekent dat je met zo'n Euro 5-auto in ieder geval nog zeven jaar overal mag rijden."

Hoe schoon is Euro 6?

Nieuw is schoon Doordat de Euronormen in de loop van de tijd steeds verder zijn aangescherpt en er voor vrachtwagens en bussen een zeer adequate Europese testmethode bestaat, is de uitstoot van schadelijke stoffen bij Euro VI-voertuigen zowel op papier als in de praktijk nihil.

Welke diesels zijn Euro 6?

Alle emissienormen
EmissienormDatum 1ste inschrijvingToegang in milieuzone (diesel)
Euro 3Van tot 05Zonder roetfilter geen toegang
Euro 4Van tot 10Toegang tot 20
Euro 5Van tot 15Toegang tot 25
Euro 6*Van tot 19Vrije toegang