Inhoudsopgave:

 1. Wat is de populairste studie?
 2. Wat zijn de beste studies?
 3. Welke studie levert de beste baan op?
 4. Hoeveel studenten studeren nominaal af?
 5. Wat is de makkelijkste studie?
 6. Wat is de beste opleiding in Nederland?
 7. Welke WO opleiding verdient het meest?
 8. Welke opleiding verdien je het meest?
 9. Hoeveel studenten halen bachelor in 3 jaar?
 10. Hoe lang doen studenten over hun studie?
 11. Welke studies worden het meest gekozen?
 12. Welke hbo opleiding wordt het meest gekozen?
 13. Welke opleid?
 14. Wat is de beste HBO van Nederland?
 15. Welke HBO studie verdien je het meest?

Wat is de populairste studie?

Geneeskunde is opnieuw de populairste studie op Qompas Studiekeuze. Ook Criminologie en International Business bekijken jullie veel. Meisjes en jongens maken verschillende keuzes. Bij meisjes scoren Toegepaste Psychologie (havo) en Geneeskunde (vwo) het best.

Wat zijn de beste studies?

Wat zijn op dit moment de studies die de meeste kans op een baan geven? Op nummer één, met 99 procent, staat informatiekunde, gevolgd door econometrie (beiden 98 procent).

Welke studie levert de beste baan op?

Met de studies accountancy en econometrie heb je de beste carrièrevooruitzichten, blijkt uit onderzoek van het UWV naar de arbeidspositie van universitair geschoolden. Een minder zekere toekomst hebben studenten archeologie en letterkunde.

Hoeveel studenten studeren nominaal af?

Na nominaal plus 1 jaar 45 procent een diploma In 2014, na vijf jaar, is bijna 26 procent van hbo-studenten uitgevallen uit het hoger onderwijs. 5 procent van de hbo-studenten heeft onderweg gekozen voor een andere opleiding en heeft daar in die vijf jaar ook een diploma gehaald. De helft daarvan in een andere sector.

Wat is de makkelijkste studie?

Geschiedenis, Rechtsgeleerdheid, Sociale Geografie & Planologie en Psychologie sluiten de rijen. Liberal Arts &Sciences wordt door vier verenigingen beschouwd als de meest makkelijke, Engelse Taal & Cultuur wordt door een meerderheid gezien als meest gemakkelijke opleiding.

Wat is de beste opleiding in Nederland?

Zo laten ze zien welke universiteit en welke universiteit de beste zijn. Van de universiteiten krijgt Wageningen University & Research de meeste medailles. Bij de hogescholen was dat Hogeschool VIAA.

Welke WO opleiding verdient het meest?

Op wo-niveau zijn de best betaalde studies:
 • Tandheelkunde (5.330 euro)
 • International business (3.260 euro)
 • Geneeskunde (3.140 euro)
 • Informatiekunde (2.990 euro)
 • Fiscaal en notarieel recht (2.970 euro)

Welke opleiding verdien je het meest?

De best betaalde banen zitten ook dit jaar in de technische hoek. Afgestudeerden met een diploma Elektrotechniek verdienen met gemiddeld 2827 euro bruto het meest per maand. Andere grootverdieners zijn Voertuigentechniek (2817 euro), Hbo-ICT (2774 euro) en Werktuigbouwkunde (2767 euro).

Hoeveel studenten halen bachelor in 3 jaar?

Gemiddeld deden hbo'ers er 4 maanden langer over om het diploma te halen. Via het wetenschappelijk onderwijs (wo) behaalden 19 duizend voltijdstudenten met vooropleiding vwo een bachelordiploma in 2007/'08. Deze opleidingen duren 3 jaar. De wo-gediplomeerden overschreden dit echter gemiddeld met ruim 1,5 jaar.

Hoe lang doen studenten over hun studie?

Daarnaast doen Nederlandse studenten gemiddeld een stuk langer over hun studie dan studenten in andere landen. Na de drie jaar (voor wo) of vier jaar (voor hbo) waarin je een bachelor zou kunnen voltooien, had slechts 28 procent hun diploma binnen. Dat ligt ver onder het gemiddelde van 39 procent.

Welke studies worden het meest gekozen?

Dit zijn de uitkomsten voor de meest bekeken studies en opleidingen op HBO en WO niveau door jongens en meisjes van HAVO en VWO.
 1. nr 1. Geneeskunde (Wo)
 2. nr 2. Psychologie (Wo)
 3. nr 3. Criminologie (Wo)
 4. nr 4. Rechtsgeleerdheid (Wo)
 5. nr 5. Toegepaste Psychologie (Hbo)
 6. nr 6. Forensisch Onderzoek (Hbo)
 7. nr 7. ...
 8. nr 8.

Welke hbo opleiding wordt het meest gekozen?

De algemene top 3 bestaat uit Geneeskunde, Psychologie en Criminologie. We hebben ook gekeken naar voorkeuren van de verschillende groepen. Bij zowel vwo-jongens als meisjes staat Geneeskunde ook op 1. Onder havo-jongens is HBO-ICT het meest populair en bij havo-meisjes Toegepaste Psychologie.

Welke opleid?

Welke studierichtingen zijn er?
 • Aarde en Milieu. De aarde en het milieu kun je op verschillende manieren bestuderen en bekijken. ...
 • Economie en Bedrijf. ...
 • Exact en Informatica. ...
 • Gedrag en Maatschappij. ...
 • Gezondheid. ...
 • Interdisciplinair. ...
 • Kunst en Cultuur. ...
 • Onderwijs en Opvoeding.

Wat is de beste HBO van Nederland?

Avans Hogeschool voor tiende keer uitgeroepen tot beste hogeschool van Nederland. BREDA - Avans Hogeschool is voor het tiende keer in twaalf jaar tijd uitgeroepen tot beste hogeschool van Nederland volgens de Keuzegids hbo.

Welke HBO studie verdien je het meest?

Afgestudeerden met een diploma Elektrotechniek verdienen met gemiddeld 2827 euro bruto het meest per maand. Andere grootverdieners zijn Voertuigentechniek (2817 euro), Hbo-ICT (2774 euro) en Werktuigbouwkunde (2767 euro).