Inhoudsopgave:

 1. Hoe krijg je vergeelde gordijnen weer wit?
 2. Hoe voile gordijnen wassen?
 3. Hoe krijg ik schimmel uit mijn rolgordijn?
 4. Hoe krijg je nicotine uit de vitrage?
 5. Kan je overgordijnen zelf wassen?
 6. Hoe krijg ik Waterkringen uit gordijnen?
 7. Kunnen rolgordijnen gewassen worden?
 8. Hoe krijg je nicotine van plafond?
 9. Wat lost nicotine op?
 10. Kun je verduisterende gordijnen wassen?

Hoe krijg je vergeelde gordijnen weer wit?

Vitrage wassen
 1. Vitrage wassen doe je door de vitrage van de rails te halen en te wassen in de wasmachine op lage temperatuur. ...
 2. Vanish schijnt een aanrader te zijn om vitrage weer stralend schoon en wit te krijgen. ...
 3. Na het wassen kun vitrage niet in de droger doen.

Hoe voile gordijnen wassen?

Voeg een kleine hoeveelheid wasmiddel toe en programmeer je machine op het wolwasprogramma en was op 30 graden. Hang de gordijnen na het wassen nat op en laat ze gesloten drogen. Als je er de ruimte voor hebt kun je ze ook buiten hangen, zo gaan eventuele kreuken er sneller uit.

Hoe krijg ik schimmel uit mijn rolgordijn?

Verwijder eerst het stof met een vochtige doek. Maak daarna een lauw sopje met Andy Allesreiniger (pas op met schuurproducten; ze kunnen de lak van de beschermlaag beschadigen). Gebruik een oude tandenborstel om bij de moeilijke plekjes te komen. Spoel af met lauw water en droog met een schone doek.

Hoe krijg je nicotine uit de vitrage?

Nicotinevlekken op gordijnen kan men best verwijderen door de gordijnen te wassen met een biologisch inwerkmiddel. Daarna gebruik je een hoofdwasmiddel (waar een bleekmiddel aan is toegevoegd) én een half kopje bicar. Tenslotte laten drogen in de zon.

Kan je overgordijnen zelf wassen?

Kijk eerst of je gordijnen gewassen mogen worden. Veel vitrages en inbetweens zijn gemaakt van polyester, deze stoffen kunnen prima zelf gewassen worden. Voor overgordijnen is dat niet altijd het geval. Sommige gordijnen kunnen alleen bij een stomerij gereinigd worden.

Hoe krijg ik Waterkringen uit gordijnen?

Waterkringen uit een Wit rolgordijn of normaal gordijn zijn eenvoudig te verwijderen. Dan moet je een steradent tablet gebruiken. Je maakt een sopje, stopt deze steradent tablet erin en vervolgens goed laten weken ( paar uur lang). Daarna wassen met Vanish en de vlek is weg.

Kunnen rolgordijnen gewassen worden?

Neem het rolgordijn eerst altijd even af met een stofzuiger, plumeau of droge doek voordat je met het wassen begint. Rol het gordijn hiervoor uit op een vlakke ondergrond. Vul vervolgens de helft van het bad met handwarm water en voeg er wat waspoeder aan toe. ... Let wel goed op dat de stof niet kreukt.

Hoe krijg je nicotine van plafond?

Nicotine verwijderen plafond: de oplossing Reinig de oppervlakte waar de vlek zichtbaar is met Universol. Op deze manier wast u de meeste nicotine van de wanden en plafonds af. Laat de oppervlakte goed drogen voordat u begint aan de volgende stap. Behandel de oppervlakte met een voorstrijk speciaal voor vlekken.

Wat lost nicotine op?

Zachte groene zeep werkt ontvettend en laat een laagje achter, waardoor nicotine minder snel hecht. Zo ga je aan de slag: Maak een sopje van zachte groene zeep en warm water. Gebruik een schuursponsje of zachte spons en zorg dat je schone vaatdoekjes paraat hebt.

Kun je verduisterende gordijnen wassen?

Het antwoord hierop is kort maar krachtig: Ja, verduisterende gordijnen kun je wassen. ... Hang de gordijnen na het wassen nat op en de kreukels verdwijnen vanzelf.