Inhoudsopgave:

 1. Heeft Nederland code rood?
 2. Welke gebieden code rood?
 3. Wat betekent code rood in Nederland?
 4. Welke landen zijn rood door Corona?
 5. Wat als Nederland rood wordt Frankrijk?
 6. Welke kleurcode heeft Nederland zelf?
 7. Welke delen van Nederland zijn code rood?
 8. Welke kleurcode heeft Nederland?
 9. Wat betekent code rood Corona?
 10. Wat betekent code rood KNMI?
 11. Welk land heeft code geel?
 12. Welk land is Coronavrij?
 13. Wat gebeurt er als Nederland rood kleurt?
 14. Hoe groot is de kans dat Nederland rood wordt?
 15. Is Nederland geel of oranje?
 16. Welke kleurcode heeft Nederland 2021?
 17. Welke provincies code rood Nederland?
 18. Wat zijn de gevolgen als Nederland op rood gaat?
 19. Heeft Nederland code oranje?
 20. Welke kleur heeft Nederland op de Coronakaart?

Heeft Nederland code rood?

Op de nieuwe coronakaart van Europa is Nederland niet langer donkerrood. We blijven nog wel 'rood', wat betekent dat de beperkingen die andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en Noorwegen voor Nederlandse vakantiegangers hebben ingesteld wat langer van kracht blijven.

Welke gebieden code rood?

Voor de landen van de EU en de Schengenzone:
Land/regioOranjeRood
SpanjeLa Rioja, Comunidad de Madrid, Extremadura, Catalonia, Baleares, Ceuta, Canary Islands, Cantabria, Basque Country, Valencian Community, Andalusia, MurciaAragon, Castilla-La Mancha, Melilla
TsjechiëPrague, Moravian-Silesian/
VaticaanstadVatican City/

Wat betekent code rood in Nederland?

De kleurcode op nederlandwereldwijd.nl geeft aan of reizigers uit Nederland welkom zijn in een land. Zijn ze niet welkom of gelden er strenge coronamaatregelen, dan kleurt het land oranje. Code rood wordt alleen gegeven als er sprake is van veiligheidsrisico's.

Welke landen zijn rood door Corona?

I
 • India (dit land heeft ook rode gebieden)
 • Indonesië
 • Iran (dit land heeft ook rode gebieden)
 • Israël (dit land heeft ook rode gebieden)
 • Ivoorkust (dit land heeft ook rode gebieden)

Wat als Nederland rood wordt Frankrijk?

Reist u naar Frankrijk vanuit een door de Franse overheid als oranje of rood aangemerkt land buiten de EU? Neem contact op met de Franse ambassade in het land waar u verblijft voor de inreisvoorwaarden en mogelijke verplichting tot quarantaine en raadpleeg de website van de Franse overheid.

Welke kleurcode heeft Nederland zelf?

Nederland kleurt momenteel (donker)rood op die kaart. Landen kunnen ervoor kiezen om toeristen uit (donker)rode landen te weren. Neem bijvoorbeeld Noorwegen: dat land heeft een groen reisadvies van ons ministerie, dus Nederland vindt het prima dat je daar naartoe gaat.

Welke delen van Nederland zijn code rood?

Waar Nederland eerst nog de kleurcodes groen en oranje kreeg, veranderde dat vorige week in rood: een hoogrisicogebied. Groningen werd zelfs donkerrood: een zeer hoogrisicogebied. Ook Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel zijn vandaag donkerrood geworden.

Welke kleurcode heeft Nederland?

Een land krijgt kleurcode rood op de kaart van het ECDC: als er 2 besmettingen zijn per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen.

Wat betekent code rood Corona?

Rood: niet reizen Bereid u zich dan zeer goed voor. Als een land of gebied rood is kan dat 2 dingen betekenen: Door zeer ernstige veiligheidsrisico's is het er levensgevaarlijk. Door vergaande coronamaatregelen kunt u het land of gebied niet in of uit reizen.

Wat betekent code rood KNMI?

Code oranje geeft het KNMI alleen uit bij een gebied groter dan 50 bij 50 kilometer. Code rood wordt uitgegeven als er een kans bestaat dat extreem weer een grote impact heeft op de samenleving. ... Lees meer over hoe de waarschuwingen van het KNMI tot stand komen.

Welk land heeft code geel?

Buiten kleurcodes per land kan het Ministerie van Buitenlandse Zaken er ook voor kiezen om lokale reisadviezen te geven....Reisadviezen populaire bestemmingen.
LandReisadviesCorona maatregelen
SpanjeGeel (La Palma oranje)Meer informatie
MaltaGroenMeer informatie

Welk land is Coronavrij?

China, vasteland (voor China geldt het EU-inreisverbod tot China ook weer Europese reizigers toelaat) Faeröer eilanden. Groenland. Hongkong SAR.

Wat gebeurt er als Nederland rood kleurt?

"Toen Nederland rood werd, besloten landen niet tot hele zware maatregelen. Nederlanders die getest of gevaccineerd zijn, worden toegelaten en er is geen quarantaineplicht. Die maatregel staat ook niet bij de code donkerrood."

Hoe groot is de kans dat Nederland rood wordt?

Samengevat: Nederland kleurt rood als over een periode van twee weken minstens 13.125 besmettingen worden vastgesteld én minstens 4 procent van de testen positief is.

Is Nederland geel of oranje?

Nederland schaft de oranje reisadviezen af: de kleurcodes van Europa veranderen vandaag naar geel en groen. Alleen in het geval van een nieuwe virusvariant kan Nederland een EU-land opnieuw op oranje zetten.

Welke kleurcode heeft Nederland 2021?

Vanaf 28 juli 2021 hebben vrijwel alle landen in Europa de kleurcode 'geel' of 'groen'. Bij terugkeer naar Nederland vanuit een EU-land met kleurcode geel hebben personen van 12 jaar of ouder vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs nodig. Kijk bij het reisadvies ook of er inreisbeperkingen voor Nederlanders zijn.

Welke provincies code rood Nederland?

Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Limburg staan ook de komende week op rood. De situatie in Duitsland is momenteel minder goed, als het gaat om de coronabesmettingen. De deelstaat Noordrijn-Westfalen, die aan Nederland grenst, gaat van oranje naar rood op de coronakaart.

Wat zijn de gevolgen als Nederland op rood gaat?

Gevolgen code rood Een EU-land mag zelf zijn regels bepalen. Krijgt Nederland kleurcode rood van het ECDC? Dan bepaalt een land zelf of ze extra coronamaatregelen nodig vinden voor Nederlandse toeristen die op bezoek komen.

Heeft Nederland code oranje?

Oranje betekent dat er in de afgelopen veertien dagen tussen de 50 en 75 besmettingen per 100.000 inwoners zijn vastgesteld en dat 4 procent of meer van de tests positief was.

Welke kleur heeft Nederland op de Coronakaart?

Op de Europese coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) kleurt heel Nederland rood. Dat is het op een na hoogste waarschuwingsniveau. Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland hadden die kleur al. De andere negen provincies gaan van oranje naar rood.