Inhoudsopgave:

 1. Hoe wordt Noorwegen bestuurd?
 2. Wie is de dictator van Noorwegen?
 3. Heeft Noorwegen een koning?
 4. Hoe heet een inwoner van Noorwegen?
 5. Wat is de oppervlakte van Noorwegen?
 6. Hoe noem je een inwoner van Noorwegen?
 7. Hoe vaak past Nederland in Noorwegen?
 8. Waar woont de koning van Noorwegen?
 9. Wie was de eerste koning van heel Noorwegen?
 10. Hoe noem je een inwoner van Albanie?
 11. Hoe noem je een inwoner van Zweden?
 12. Waar is Noorwegen bekend om?
 13. Hoe vaak past Nederland in Belgie?
 14. Hoe vaak kan Nederland in Australie?
 15. Wie was de eerste koning van Noorwegen?
 16. Heeft Finland een koningshuis?
 17. Hoeveel koningen heeft Noorwegen gehad?
 18. Wie is de eerste Viking?
 19. Hoe noem je een inwoner van Sicilie?
 20. Hoe noem je een inwoner van Azie?

Hoe wordt Noorwegen bestuurd?

Noorwegen is een parlementaire constitutionele monarchie. De huidige koning is Harald V; huidig premier is Erna Solberg, die aan het hoofd staat van een rechtse coalitie van de Noorse conservatieven en de Vooruitgangspartij. Bestuurlijk is het land opgedeeld in 11 provincies en enkele honderden gemeenten.

Wie is de dictator van Noorwegen?

Premiers van Noorwegen (1884-heden)
PremierAmbtstermijn
Jens Stoltenberg (1959)
Kjell Magne Bondevik (1947)
Jens Stoltenberg (1959)
Erna Solberg (1961)2013-heden

Heeft Noorwegen een koning?

Harald V van Noorwegensinds 1991 Noorwegen/Koning Harald V van Noorwegen in 2013. Harald V (Skaugum bij Oslo, 21 februari 1937) is sinds 17 januari 1991 koning van Noorwegen. Hij is de zoon van koning Olaf V en prinses Märtha (haar volledige naam was Märtha Sofia Lovisa Dagmar Thyra).

Hoe heet een inwoner van Noorwegen?

De Noren zijn een Noord-Germaans volk. Ze noemen zichzelf nordmenn, wat Noors is voor "Noordmannen" - mannen (of mensen) van het Noorden.

Wat is de oppervlakte van Noorwegen?

385.207 km² Noorwegen/Oppervlakte

Hoe noem je een inwoner van Noorwegen?

Ze noemen zichzelf nordmenn, wat Noors is voor "Noordmannen" - mannen (of mensen) van het Noorden. ... Er wonen ook zo'n 100.000 Noren in andere landen, vooral in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische buurlanden.

Hoe vaak past Nederland in Noorwegen?

Qua oppervlakte (323 878 km²) is Noorwegen het vijfde land van Europa en is ongeveer tien keer groter als Nederland maar telt toch maar zo'n 4,5 miljoen inwoners.

Waar woont de koning van Noorwegen?

Het koninklijk Paleis (Noors: Slottet) in Oslo werd gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw als Noorse woonplaats van Zweeds-Noorse koning Karel III Johan (Karel XIV Johan van Zweden) en wordt momenteel gebruikt als officiële woonplaats van de huidige Noorse koning.

Wie was de eerste koning van heel Noorwegen?

Zijn volledige naam vertaald in het Nederlands luidt: Harald I zoon van Halfdan. Hij kwam uit het geslacht Ynglinge. Harald wordt gezien als de eerste koning die over geheel Noorwegen heerste.

Hoe noem je een inwoner van Albanie?

iemand met de Albanese nationaliteit; iemand die behoort tot het Albanese volk; iemand die afkomstig is uit Albanië; inwoner van Albanië In het meervoud ook in toepassing op het volk.

Hoe noem je een inwoner van Zweden?

De Zweden (Zweeds: svenskar) zijn een etnische groep die onderdeel is van de Noord-Germaanse volken. Autochtone inwoners van Zweden zijn niet per se Zweden.

Waar is Noorwegen bekend om?

Noorwegen staat bekend om de mooie natuur. Er zijn bossen, meren, gletsjers en bergen. Het bekendst zijn de Noorse fjorden. Dat zijn diepe dalen tussen rotswanden.

Hoe vaak past Nederland in Belgie?

België vs. Nederland is gelukkig maar 1.3 keer zo groot (41.526 km²). Maar met hun 17 miljoen inwoners en een bevolkingsdichtheid van 449 inwoners per km² leven ze wel redelijk dicht op elkaar.

Hoe vaak kan Nederland in Australie?

De oppervlakte van Australië: 185 keer zo groot als Nederland. Australië heeft een oppervlakte van 7,7 miljoen vierkante kilometer. Dat betekent dat het 185 keer zo groot is als Nederland.

Wie was de eerste koning van Noorwegen?

Harald wordt gezien als de eerste koning die over geheel Noorwegen heerste. Toen de vader van Harald, Halfdan Zwarte Gudrødsson overleed in 860 volgde hij hem op als koning van enkele kleine en ietwat verspreide rijkjes (voornamelijk in het zuidoosten van het huidige Noorwegen).

Heeft Finland een koningshuis?

Het koninkrijk Finland was in 1918, na de Finse onafhankelijkheid van Rusland, een kort bestaande monarchie in Finland (9 oktober tot 14 december 1918)....Koninkrijk Finland (1918)
Suomen kuningaskunta Konungariket Finland
← ← okt. – dec. 1918 →
Regering
RegeringsvormConstitutionele monarchie
StaatshoofdKoning

Hoeveel koningen heeft Noorwegen gehad?

Noorwegen is niet door een enkele koninklijke dynastie geregeerd geweest, maar door meerdere. Uit verschillende landsdelen, bestuurd door lokale koningen en vorsten, ontstond in de Vikingtijd een eenheid. Harald I Haarfagre (Schoonhaar) wordt gezien als degene die van al deze rijkjes, één rijk maakte.

Wie is de eerste Viking?

Ze waren de eerste Europeanen die Groenland en Noord-Amerika bereikten. Eigenlijk was het de Viking Leiv Eiriksson die rond het jaar 1.000 op zijn ontdekkingstochten tot aan de Amerikaanse kusten zeilde, zo'n 500 jaar voor Christoffel Columbus.

Hoe noem je een inwoner van Sicilie?

Siciliaan - 3 definities - Encyclo.

Hoe noem je een inwoner van Azie?

Aziaat - 2 definities - Encyclo.