Inhoudsopgave:

 1. Waar is een Wiebelkussen voor?
 2. Waar is een Balanskussen goed voor?
 3. Hoe pomp je een Wiebelkussen op?
 4. Waar kan je een Wiebelkussen kopen?
 5. Welke maat Balanskussen?
 6. Wat is een Verzwaringskussen?
 7. Wat is een Wigkussen?
 8. Hoe werkt een Verzwaringskussen?
 9. Hoe zwaar is een Verzwaringskussen?
 10. Waarom Wigkussen?
 11. Hoe zit je op een Wigkussen?
 12. Waarom Verzwaringsvest?
 13. Wat is Wigkussen?
 14. Hoe werkt een Verzwaringsdeken?
 15. Wat is een Verzwaringsdeken kind?
 16. Waarom Zwaartedeken?
 17. Hoe wordt een verzwaringsdeken gemaakt?
 18. Waar is een verzwaringsdeken goed voor?
 19. Wat is een goede Zwaartedeken?
 20. Waarom verzwaringsdeken kind?

Waar is een Wiebelkussen voor?

Het wiebelkussens zorgt er voor dat er minder beweeglijkheid nodig is voor iemand om zich te concentreren en prettig te voelen. Als het lichaam nieuwe prikkels krijgt, moet het zich aanpassen. Dit zorgt voor alertheid en daardoor voor een betere concentratie.

Waar is een Balanskussen goed voor?

Een wiebelkussen of rugkussen biedt een ergonomische zithouding en voorkomt rugpijn. Een wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten. Door te zitten op een balanskussen corrigeer je ongemerkt je lichaamshouding en train je de rugspieren. Een goede zithouding met een balkussen voor volwassenen en kinderen.

Hoe pomp je een Wiebelkussen op?

Heeft u het Togu zitkussen / wiebelkussen al een tijd en merkt u dat deze iets zachter wordt dan kunt u het zitkussen / wiebelkussen met een handpomp bij pompen. Let er wel op dat u de naald iets nat maakt voordat u deze in het ventiel stopt.

Waar kan je een Wiebelkussen kopen?

Bij bol.com kunt u terecht voor een groot aantal wiebelkussens in verschillende uitvoeringen.

Welke maat Balanskussen?

Verschillende maten (30-32-33-36-39 cm) voor kinderen en volwassenen. Een wigvormige kussen waarbij het bekken kantelt. Door het rechtop zitten wordt de rug ontlast. Voor de allerkleinsten zijn er uiteraard kleine kussentjes.

Wat is een Verzwaringskussen?

De verzwaarde kussens helpen kinderen om zich te kalmeren, maar ook om stil te zitten in de klas. Het verzwaringskussen stimuleert focus, aandacht en concentratie. De onweerstaanbare zachte bedekking met stippen zorgt voor tactiele stimulatie.

Wat is een Wigkussen?

Een wigkussen helpt jou om een ergonomische correcte zithouding aan te nemen. Een wigkussen is licht van gewicht en kan je overal mee naartoe nemen. Zo kan je het wigkussen in verschillende stoelen leggen, zoals kantoorstoelen, autostoelen of eetkamerstoelen.

Hoe werkt een Verzwaringskussen?

Een verzwaringskussen is een kussen dat zwaarder is gemaakt dan een gewoon kussen door er pitten of rijst aan toe te voegen. Door zwaarte aan een kussen toe te voegen en het vervolgens op de schoot of de rug van je kind te leggen ontstaat er diepe druk. Deze diepe druk helpt zowel lichaam als hoofd te kalmeren.

Hoe zwaar is een Verzwaringskussen?

Het verzwaringskussen van Met Pit geeft door middel van het gewicht (1,2 of 2.4 kilo variant) deze diepe druk. Hij kan overal op het lichaam gebruikt worden. Groot voordeel van deze Met Pit kussens is dat ze ook als warmtekussen en coldpack gebruikt kunnen worden.

Waarom Wigkussen?

Oftewel het wigkussen helpt u een goede natuurlijke houding aan te nemen, zodat u met een rechte rug zit. Daarnaast zorgt het kussen er ook voor dat de heupen zich te allen tijde boven de knieën bevinden, waardoor de druk op uw onderrug wordt verlicht. De hellingshoek kan variëren.

Hoe zit je op een Wigkussen?

Hoe werkt een wigkussen? De helling van de wig stimuleert een juiste houding bij het zitten. Door de helling ontstaat een bekkenkanteling waardoor u uw normale lumbale lordose behoud tijdens het zitten. Oftewel het wigkussen helpt u een goede natuurlijke houding aan te nemen zodat u met een rechte rug zit.

Waarom Verzwaringsvest?

Een verzwaringsvest geeft regelrechte druk op de diepe sensoren in ons lichaam. Namelijk de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten. Deze sensoren geven een seintje aan onze hersenen die verteld dat de omgeving veilig is en het lichaam dus mag kalmeren. Het is vergelijkbaar met een stevige knuffel.

Wat is Wigkussen?

Een wigkussen helpt jou om een ergonomische correcte zithouding aan te nemen. Een wigkussen is licht van gewicht en kan je overal mee naartoe nemen. Zo kan je het wigkussen in verschillende stoelen leggen, zoals kantoorstoelen, autostoelen of eetkamerstoelen.

Hoe werkt een Verzwaringsdeken?

Verzwaringsdekens bevorderen de afgifte van het gelukshormoon serotonine en verlagen tegelijkertijd het niveau van het stresshormoon cortisol. De subtiele druk die door het gewicht van de deken wordt uitgeoefend, geeft het lichaam een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Wat is een Verzwaringsdeken kind?

Een verzwaringsdeken voor je kind is hetzelfde als een normale deken waar je kind 's avonds onder slaapt, maar heeft een zwaarder gewicht. Deze zware deken kan helpen bij verschillende slaapproblemen en andere aandoeningen.

Waarom Zwaartedeken?

Daarnaast wordt de aanmaakt van het stresshormoon cortisol juist verlaagd. Wanneer u onder de verzwaringsdeken ligt verlaagt uw stressniveau dus. Ook wordt u sneller slaperig en hersteld uw lichaam zich beter tijdens het slapen. Na het slapen met een zwaartedeken zal u zich de volgende dag fit en goed uitgerust voelen.

Hoe wordt een verzwaringsdeken gemaakt?

Hierdoor kunt u makkelijk en snel een verzwaringsdeken zelf maken.
 • Stap 1: Knip de stof op maat.
 • Stap 2: Stik de lappen aan elkaar.
 • Stap 3: Stik de verticale banen.
 • Stap 4: De deken vullen.
 • Stap 5: Stik de horizontale banen.

Waar is een verzwaringsdeken goed voor?

Verzwaringsdekens bevorderen de afgifte van het gelukshormoon serotonine en verlagen tegelijkertijd het niveau van het stresshormoon cortisol. De subtiele druk die door het gewicht van de deken wordt uitgeoefend, geeft het lichaam een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Wat is een goede Zwaartedeken?

Otazy verzwaringsdeken De Otazy verzwaringsdeken 9 kg krijgt 5 sterren van tevreden gebruikers. Deze luxe zwaartedeken van 1 cm zorgt voor een comfortabel gevoel en een goede nachtrust. Reken af met stress, angst en onrust.

Waarom verzwaringsdeken kind?

Een verzwaringsdeken kan door elk kind worden gebruikt om een betere nachtrust te krijgen. In de afgelopen jaren is ook gebleken dat kinderen met slaapproblemen, trauma's, ADHD, prikkelverwerkingsproblemen of hoogsensitiviteit en autisme er veel voordeel van hebben.