Inhoudsopgave:

  1. Wat is voordeliger trouwen of geregistreerd partnerschap?
  2. Waarom moet je in ondertrouw?
  3. Wat zijn de voor en nadelen van geregistreerd partnerschap?
  4. Wat doet een notaris bij trouwen?
  5. Wat verandert er als je gaat trouwen?
  6. Waarom trouwen beter is?
  7. Wat is de meerwaarde van trouwen?

Wat is voordeliger trouwen of geregistreerd partnerschap?

De kosten voor een geregistreerd partnerschap liggen in het algemeen eerder tussen de 5 euro, naar gelang aanvullende voorwaarden die je zelf nog wilt laten opstellen bij een notaris. Trouwen kan van maandag tot en met donderdag voor rond de 375 euro. Op vrijdag is dat vaak iets duurder.

Waarom moet je in ondertrouw?

De periode van ondertrouw dient om na te kunnen gaan of aan alle wettelijke en kerkrechtelijke eisen voor het aangaan van een huwelijk voldaan is. In de meeste landen mag iemand bijvoorbeeld niet trouwen als hij of zij op hetzelfde moment al met een ander getrouwd is.

Wat zijn de voor en nadelen van geregistreerd partnerschap?

Geregistreerd partnerschap: voor- en nadelen Het is weinig romantisch, maar wel erg praktisch. Als je een huis koopt, dan is het meteen van jullie beiden omdat je in gemeenschap van goederen een geregistreerd partnerschap aangaat. Inkomen en eigendommen worden van jullie samen. Dit geldt ook voor je hypotheekschuld.

Wat doet een notaris bij trouwen?

Huwelijkse voorwaarden maken In huwelijkse voorwaarden legt u vast welke bezittingen en schulden van u samen zijn en welke persoonlijk. U kunt ook juist kiezen dat alles van u samen is. Dat noemen we algehele gemeenschap van goederen. Voor het maken van huwelijkse voorwaarden gaat u naar de notaris.

Wat verandert er als je gaat trouwen?

Sinds 1 januari 2018 trouw je in beperkte gemeenschap van goederen. Je deelt dus niet meer automatisch alles wat je voor dit huwelijk al had of giften of erfenissen die je tijdens het huwelijk ontvangt. Ook het vermogen of de schulden die je voor het huwelijk had, blijven van jou.

Waarom trouwen beter is?

Trouwen is fiscaal voordelig. Misschien is dit niet een van de meest doorslaggevende redenen om te trouwen, maar het fiscale voordeel van trouwen is wel een fijne bijkomstigheid! Je wordt namelijk automatisch elkaars fiscale partner als je trouwt, wat belastingtechnisch erg voordelig kan zijn.

Wat is de meerwaarde van trouwen?

Trouwen gaat denk ik meer over wat het toevoegt aan de liefde tussen jou en je partner. De meerwaarde die ik zie is dat je je liefde voor elkaar bevestigd aan de wereld om je heen en dat je er een fantastische mooie en gezellige dag met al je dierbaren van kunt maken. Dat je weer even stilstaat bij jullie liefde.