Inhoudsopgave:

 1. Wat kost het om een hond op te zetten?
 2. Wat kost een taxidermist?
 3. Waar kan ik mijn hond laten cremeren?
 4. Hoe duur is het om een konijn op te laten zetten?
 5. Hoe kun je je hond het beste begraven?
 6. Wat kost opzetten vogel?
 7. Hoeveel kost een opgezet dier?
 8. Hoeveel kost het opzetten van een hamster?
 9. Kan je een konijn laten cremeren?
 10. Hoe gaat het cremeren van een hond?
 11. Hoe duur is een konijn bij Pets Place?
 12. Wat kost een konijn bij Intratuin?
 13. Hoe diep moet je iets begraven?
 14. Waarom mag je je hond niet begraven?
 15. Hoeveel kost het om je hamster te laten opzetten?
 16. Waar kan ik een vogel laten opzetten?
 17. Hoe duur is een opgezette leeuw?
 18. Wat kost het opzetten van een eend?
 19. Kun je een hamster opzetten?
 20. Hoe help je een konijn uit zijn lijden?

Wat kost het om een hond op te zetten?

Het is van vele factoren afhankelijk zoals soort huisdier, grootte / gewicht, de gewenste houding etc etc. Voor het prepareren (laten opzetten) van hond, van rond de 30 kg, moet je al gauw rekenen op een bedrag tussen de € 1.600,- en € 1.800,- (exclusief BTW).

Wat kost een taxidermist?

Een replica van jezelf, op ware grootte. De Belgische taxidermist Dirk Claesen kan dat maken. Maar je moet wel rekenen op 15.000, - euro en twee maanden poseren en wachten.

Waar kan ik mijn hond laten cremeren?

In een crematorium die speciaal voor dieren is wordt het lichaam van je hond op een respectvolle manier behandeld en verbrand. Het is bij de meeste crematoria mogelijk om een korte plechtigheid te houden voor uw hond.

Hoe duur is het om een konijn op te laten zetten?

Een sterilisatie of castratie kost 100 euro. Dat brengt de eenmalige uitgave voor een setje konijnen al gauw op zo'n 300 euro. Voer, zoals biks en hooi, de bodembedekking en een keer een bezoekje aan de dierenarts brengen de vaste kosten op circa 750 euro per jaar: 62,50 euro per maand.

Hoe kun je je hond het beste begraven?

Hoe begraaf ik mijn dier?
 1. Leg uw dier in een doos van karton of wikkel uw dier in een linnen tas of papier.
 2. Gebruik geen plastic (milieu).
 3. Begraaf uw dier diep, minstens 1 meter onder de grond.
 4. Maak een herkenbare plaats door een tegel, kruisje of plant te plaatsen.

Wat kost opzetten vogel?

Hieronder vindt u enkele prijzen van vogels waar wij voor opzetten. Middel vogels kosten 85 euro. Grote vogels kosten 135 euro. Zeer grote vogels 215 euro.

Hoeveel kost een opgezet dier?

De prijs van een opgezette eekhoorn ligt rond de € 200,-, van een vos rond de € 600,-. Bij een specht moet u denken aan €225,-, een opgezette fazant of wilde eend kost ongeveer €295,-.

Hoeveel kost het opzetten van een hamster?

Maar het opzetten van een hamster begint bijvoorbeeld bij 195 euro. En bij een hond moet je denken aan 1000 euro. Maar dat verschilt natuurlijk heel erg per hond. We kijken niet alleen naar de soort, maar bijvoorbeeld ook hoe die eraan toe is.

Kan je een konijn laten cremeren?

Bij individueel uw konijn laten cremeren, wordt uw konijn apart gecremeerd. Dat betekent dat zich geen andere huisdieren in de oven bevinden. Hierdoor is het mogelijk het as na de crematie van uw konijn te ontvangen. U kunt het as door ons laten uitstrooien, mee naar huis nemen of in onze urnenmuur plaatsen.

Hoe gaat het cremeren van een hond?

De crematieoven bestaat uit een primaire en secundaire kamer. In de primaire (verbrandings)kamer wordt het huisdier gecremeerd. Op de dag van de crematie zal het huisdier in deze kamer van de oven worden gelegd. Een oven kan meerdere primaire kamers hebben, zodat meer huisdieren kunnen worden gecremeerd.

Hoe duur is een konijn bij Pets Place?

Afhankelijk van het ras kost een konijn tussen de €25 en €50.

Wat kost een konijn bij Intratuin?

Ook kan je bij de dierenwinkel en Intratuin om advies vragen voordat je een konijn koopt. De prijs van het kopen van een konijn verschilt van 25 tot 50 euro.

Hoe diep moet je iets begraven?

U mag uw huisdier begraven in uw eigen tuin of op eigen grond. Hiervoor moet voldoende ruimte zijn. Let hierbij op de risico's voor volksgezondheid, diergezondheid en milieu. Begraaf uw dier daarom tenminste 75 centimeter diep.

Waarom mag je je hond niet begraven?

Mijn ouders dachten dat ze iets illegaals hadden gedaan, maar een hond begraven in de tuin mag gewoon. Voorwaarde is wel dat het jouw tuin is en dat er geen risico's zijn voor de volksgezondheid, diergezondheid en het milieu. De NVWA adviseert om huisdieren minstens 75 centimeter diep te begraven.

Hoeveel kost het om je hamster te laten opzetten?

Maar het opzetten van een hamster begint bijvoorbeeld bij 195 euro. En bij een hond moet je denken aan 1000 euro. Maar dat verschilt natuurlijk heel erg per hond. We kijken niet alleen naar de soort, maar bijvoorbeeld ook hoe die eraan toe is.

Waar kan ik een vogel laten opzetten?

Als u een dode vogel wilt (laten) prepareren dan moet u het dier een merkteken geven en melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat doet u wanneer u de dode vogel heeft gekregen of gevonden.

Hoe duur is een opgezette leeuw?

De opgezette leeuw staat momenteel te koop op Kapaza.be. “Op het internet worden gelijkaardige leeuwen te koop gezet voor 20.000 à 30.000 euro.

Wat kost het opzetten van een eend?

Middel vogels kosten 85 euro. Grote vogels kosten 135 euro. Zeer grote vogels 215 euro. Alle eenden zijn 125 euro per stuk.

Kun je een hamster opzetten?

Ze zetten dieren op die in dierentuinen gestorven zijn, maar ook steeds vaker huisdieren. De prijswinnende preparateurs hebben jarenlange ervaring betreffende het opzetten van huisdieren, uiteenlopend van hond, kat, parkiet, hamster, konijn tot slang. ... Het opzetten van een huisdier kan helpen bij de rouwverwerking.

Hoe help je een konijn uit zijn lijden?

De dieren moeten altijd eerst worden bedwelmd. Bijvoorbeeld door elektrische bedwelming of door een goede slag (percuterend) op de kop waardoor het dier bewusteloos raakt. Dit mag alleen bij konijnen en hazen tot 3 kg. Bij het doden moet het dier elke vermijdbare vorm van pijn, spanning of lijden worden bespaard.