Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent dit lampje op het dashboard?
  2. Wat betekent Lim in de auto?
  3. Wat is een Speedlimiter?
  4. Wat is motormanagement lampje?
  5. Waarom heet het dashboard?
  6. Wat is ASLD?
  7. Wat is Adjustable Speed limiting device?

Wat betekent dit lampje op het dashboard?

Vaak branden er een aantal dashboard lampjes tijdens het starten van de auto. Dit is een controle zodat je kunt zien of de lampjes nog wel werken....Wat betekenen de kleuren van de dashboard lampjes?
BlauwHet groot licht van de auto staat aan
Geel/OranjeDe auto zo snel mogelijk laten nakijken

Wat betekent Lim in de auto?

Snelheidsbegrenzer/LIM Je hebt dus de snelheidsbegrenzer ingeschakeld. Deze begrenzer zorgt ervoor dat je niet harder kan dan door de jou ingestelde snelheid.

Wat is een Speedlimiter?

De speedlimiter houdt voor je de snelheid in de gaten en zorgt dat je niet sneller gaat dan een door je zelf ingestelde sneldheid. Je kunt maximaal 3 snelheden instellen, zo kan je heel makkelijk schakelen tussen de snelheden.

Wat is motormanagement lampje?

Wanneer het motormanagement lampje in uw auto gaat branden, betekent dit dat er een storing gedetecteerd is in het motormanagementsysteem. Dit signaal geeft aan dat er iets niet in orde is en dat er actie ondernomen moet worden.

Waarom heet het dashboard?

In de oorspronkelijke Engelse betekenis is het de opstaande voorkant van een rijtuig of kar, die de koetsier moest beschermen tegen door de hoeven van de paarden opgeworpen modder en puin. Tot de jaren 1950 was het dashboard niet meer dan een plank, waarin de instrumenten geplaatst werden.

Wat is ASLD?

Met de Adaptieve Cruise Control kies je de snelheid waarop je wilt rijden. Maar als de ingebouwde RADAR-sensor een voorligger signaleert, verlaagt het systeem jouw snelheid om genoeg afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is voor je, geeft het systeem gas tot jouw auto weer de cruisesnelheid heeft.

Wat is Adjustable Speed limiting device?

FORD TECHNOLOGIE Intelligent Speed Limiter is gemaakt om jouw Adjustable Speed Limiter te verbeteren, zodat je je op de weg kunt concentreren. Als het systeem is geactiveerd, past het jouw maximumsnelheid automatisch aan de snelheidslimiet die wordt vastgesteld door de Traffic Sign Recognition-camera.