Inhoudsopgave:

 1. Wie is de acteur van Dumbledore?
 2. Wie is de acteur van Perkamentus?
 3. Hoe heet Dumbledore in het echt?
 4. Wat betekent Dumbledore?
 5. Hoe oud is Richard Harris?
 6. Wie is Gandalf?
 7. Hoe heet de broer van Perkamentus?
 8. Wie is sterker Voldemort of Grindelwald?
 9. Hoe heet Umbridge in het Nederlands?
 10. Waarom heeft Sneep Perkamentus vermoord?
 11. Hoe heet de staf van Perkamentus?
 12. Welke acteur speelt Gandalf?
 13. Hoe oud is Gandalf?
 14. Hoe heet de broer van Dumbledore?
 15. Hoe heet de broer van Albus Dumbledore?
 16. Wie is de machtigste tovenaar?
 17. Wie is Grindelwald in Harry Potter?
 18. Hoe heet Cedric in het Nederlands?
 19. Hoe heet Voldemort in het Nederlands?
 20. Waarom is Sneep de Halfbloed Prins?

Wie is de acteur van Dumbledore?

Sir Michael John Gambon (Cabra, Dublin, 19 oktober 1940) is een Iers toneel-, televisie-, en filmacteur.

Wie is de acteur van Perkamentus?

Acteur Michael Gambon (80), die in de 'Harry Potter'-films Albus Dumbledore vertolkte, heeft een rechtszaak aan z'n broek.

Hoe heet Dumbledore in het echt?

Albus Perkamentus
Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus
Personage uit Harry Potter
Engelse naamAlbus Percival Wulfric Brian Dumbledore
GeslachtMan
GeborenZomer 1881

Wat betekent Dumbledore?

Albus Perkamentus Dumbledore is een oud-engels woord voor bumblebee (hommel). JKR heeft altijd gezegd dat ze hem zag als iemand die de hele dag liep te neuriën. Beroep: Hoofd van Zweinstein, voormalig leraar Transfiguratie. Voorzitter/oprichter van de Orde van de Feniks.

Hoe oud is Richard Harris?

72 jaar () Richard Harris/Leeftijd bij overlijden

Wie is Gandalf?

William SquireThe Lord of the Rings John HustonThe HobbitVesa VierikkoHobititTom FitzpatrickFREE HBO: Date Movie Unrated Version Gandalf/Ingesproken door

Hoe heet de broer van Perkamentus?

Dat gebeurt in een spectaculair duel tussen de twee, waarbij de zus van Perkamentus, Ariana, vermoord wordt door Grindelwald. Aberforth, de broer van Perkamentus, was er ook bij, en deed heel het verhaal uit de doeken in het boek.

Wie is sterker Voldemort of Grindelwald?

Gellert Grindelwald Gooit tot nu toe in de twee Fantastic Beasts-films spreuken uit zijn toverstok die we nog nooit eerder zagen. Ook qua rauwe toverkracht en strategie komt hij veel krachtiger over dan Voldemort – en we gaan nog veel meer van Grindelwald zien, moet je nagaan!

Hoe heet Umbridge in het Nederlands?

Dorothea Johanna Omber (Engels: Dolores Jane Umbridge) is een personage uit de Harry Potterboeken van J.K. Rowling. In de Nederlandse vertaling gaat de betekenis van haar voornaam verloren. "Dolor" is Latijn voor pijn: Omber martelt leerlingen waaronder Leo Jordaan en Harry Potter.

Waarom heeft Sneep Perkamentus vermoord?

Sneeps dood. De zegevlier uit bij Voldemort geen speciale toverkracht. Voldemort redeneert als volgt: Perkamentus was de eigenaar van de Zegevlier, Sneep vermoordde Perkamentus dus dacht Voldemort dat Sneep de nieuwe eigenaar was, maar in werkelijkheid was dat Harry Potter.

Hoe heet de staf van Perkamentus?

Nu heeft Albus de krachtigste toverstaf ter wereld in zijn bezit, de Elder Wand (Zegevlier). De toverstaf van Perkamentus koop je bij Heroic Tales, inclusief naamplaatje en een doosje om 'm in te bewaren. De Perkamentus toverstaf is met de hand beschilderd, om de staf uit de film nog meer tot leven te laten komen.

Welke acteur speelt Gandalf?

William SquireThe Lord of the Rings John HustonThe HobbitVesa VierikkoHobititTom FitzpatrickFREE HBO: Date Movie Unrated Version Gandalf/Ingesproken door

Hoe oud is Gandalf?

Kijk je echter naar de teksten van Tolkien, dan lees je dat Gandalf slechts iets meer dan 2.000 jaar in Midden-Aarde leefde in zijn fysieke vorm. Maar aangezien Gandalf een geest is, een Maia, is hij ouder dan de wereld (Arda) en het universum (Ëa) zelf. Kortom: hij is bijzonder oud.

Hoe heet de broer van Dumbledore?

Dat gebeurt in een spectaculair duel tussen de twee, waarbij de zus van Perkamentus, Ariana, vermoord wordt door Grindelwald. Aberforth, de broer van Perkamentus, was er ook bij, en deed heel het verhaal uit de doeken in het boek.

Hoe heet de broer van Albus Dumbledore?

Desiderius Perkamentus (Engels: Aberforth Dumbledore) is een personage uit de Harry Potterboekenreeks van J.K. Rowling. Hij is de jongere broer van Albus Perkamentus en caféhouder van het louche café de Zwijnskop, dat in Zweinsveld ligt.

Wie is de machtigste tovenaar?

Albus is de absolute baas als het gaat om pure power. Hij is naast Voldemort en Grindelwald één van 'de grote drie', maar wat ons betreft de beste van het stel. Hij verslaat ze allemaal op het gebied van ervaring, macht, spreukenkennis en een onmeetbaar talent.

Wie is Grindelwald in Harry Potter?

Gellert Grindelwald is een personage uit de Harry Potter-boekenserie van J.K. Rowling. Hij was een duistere tovenaar, al ver voordat Voldemort leefde. Zijn eerste vermelding is in het eerste boek, op Perkamentus' Chocokikker-kaartje, waarop staat dat Perkamentus Grindelwald versloeg in 1945.

Hoe heet Cedric in het Nederlands?

Lijst van Nederlandse vertalingen van Engelse namen in Harry Potter
EngelsNederlands
Cedric DiggoryCarlo Kannewasser
Charity BurbageClothilde Bingel
Charlie WeasleyCharlie Wemel
Cornelius FudgeCornelis Droebel

Hoe heet Voldemort in het Nederlands?

Hij maakte een anagram van zijn naam Marten Asmodom Vilijn, Mijn naam is Voldemort, en zo ontstond de naam van de meest gevreesde duistere tovenaar aller tijden....Heer Voldemort.
TaalNederlands
Echte NaamMARTEN ASMODOM VILIJN
AnagramMIJN NAAM IS VOLDEMORT
VertalingMijn Naam Is Voldemort
Nog 26 kolommen

Waarom is Sneep de Halfbloed Prins?

Severus Sneep is de zoon van de Dreuzel Tobias Sneep en de heks Ellen Prins. Hij woonde in het Weverseind, vlak bij Lily en Petunia Evers. ... Hij noemde zichzelf de Halfbloed Prins, wat raar was, want een Dooddoener was het liefst van zuiver bloed, hoewel ook halfbloeden toegelaten zijn, alleen kinderen van Dreuzels niet.