Inhoudsopgave:

 1. Hoe komt het dat je zilvervisjes in huis hebt?
 2. Wat doen tegen zilvervisjes in huis?
 3. Waar komen zilvervlies beestjes op af?
 4. Hoe bestrijdt je zilvervisjes?
 5. Waarom zilvervisjes in nieuwbouw?
 6. Hoe komen zilvervisjes in badkamer?
 7. Hoe lang leven zilvervisjes in huis?
 8. Hoe ziet een Zilvervisje er uit?
 9. Welke dieren eten zilvervisjes?
 10. Kunnen zilvervisjes tegen water?
 11. Kan een Zilvervisje kwaad?
 12. Hoe leeft een kakkerlak?
 13. Waar is een Zilvervisje goed voor?
 14. Hoe ziet er een Zilvervisje uit?
 15. Waar bestaat een Zilvervisje uit?
 16. Kunnen zilvervisjes stinken?

Hoe komt het dat je zilvervisjes in huis hebt?

Zilvervisjes komen vaak uw huis binnen door mee te liften op spullen die u binnenbrengt. Dit kunnen bijvoorbeeld boodschappen, verhuisdozen, meubels en kleding zijn. Ook kunnen ze uw woning binnenkomen via kieren en naden. Zilvervisjes blijven echter alleen in uw woning, als het er vochtig en warm is.

Wat doen tegen zilvervisjes in huis?

Zilvervisjes in huis kunt u voorkomen door alle naden en kieren in huis dicht te kitten, boeken en papier goed op te bergen en uw schilderijen regelmatig te controleren. Zorg er bij het aanbrengen van behang voor dat de naden goed op elkaar aansluiten en afgeplakt zijn. Ventileer uw huis daarnaast goed en regelmatig.

Waar komen zilvervlies beestjes op af?

Zilvervisjes eten zetmeelhoudende en koolhydraatrijke producten zoals broodkruimels, meel, pasta en aardappelen. Je kunt ze dan ook vaak tegenkomen in de keuken. Een bijzonderheid is hun vermogen om cellulose te verteren, waardoor ze in staat zijn om alleen maar papier en behang te eten.

Hoe bestrijdt je zilvervisjes?

13 tips tegen zilvervisjes
 • Grijp in bij hoge luchtvochtigheid. ...
 • Dicht naden en kieren. ...
 • Zilvervisjes bestrijden met azijn. ...
 • Stofzuig regelmatig de vloeren. ...
 • Gebruik een insectenspray. ...
 • Zilvervisjes bestrijden met aardappels. ...
 • Zelf zilvervisjes bestrijden met peper. ...
 • Plaats een zilvervisjesval.

Waarom zilvervisjes in nieuwbouw?

Zilvervisjes houden van een warme en vochtige ruimte. Je ziet ze veel in nieuwbouwwoningen, omdat hier nog jarenlang het vocht uit hout en beton uit verdampt. Het lievelingseten van een zilvervisje is schimmels en voedselresten. ... De badkamer, waar het warm en nat is, wemelt vaak van allerlei schimmels.

Hoe komen zilvervisjes in badkamer?

Oorzaak zilvervisjes Ze zorgen vooral voor overlast in de badkamer. Zilvervisjes houden namelijk van een vochtige omgeving. ... Zilvervisjes houden van een vochtige en warme omgeving. Gebruik vochtvreters en zorg voor goede ventilatie om van zilvervisjes in de badkamer af te komen.

Hoe lang leven zilvervisjes in huis?

Om te kunnen groeien, moeten de zilvervisjes vervellen. Heel bijzonder is dat zilvervisjes hun hele leven blijven vervellen. Er zijn maar weinig insecten die nog vervellen na het bereiken van hun volwassenheid. Zilvervisjes worden, afhankelijk van de leefomstandigheden, twee tot acht jaar oud.

Hoe ziet een Zilvervisje er uit?

Hoe zien zilvervisjes en papiervisjes eruit? Zilvervisjes heten zilvervisjes omdat ze visachtige verschijning hebben door een breed voorste deel van het lijf, wat in een dunnere staart uitloopt. Daarbij zijn ze zilverachtig van kleur en vluchten ze met visachtige bewegingen.

Welke dieren eten zilvervisjes?

Spinnen zijn de natuurlijke vijand van de zilvervisjes. Francine haalt een spinnenweb niet weg, maar laat het zitten. De spin eet haar zilvervisjes.

Kunnen zilvervisjes tegen water?

Zilvervisjes zijn insecten en eigenlijk geen visjes Die beweging lijkt veel op hoe een vis zich door het water beweegt. Net als pissebedden houden zilvervisjes van vochtige omgevingen. Daarom kun je ze vinden in de buurt van afvoeren, in wasbakken, badkamers en vochtige kelders.

Kan een Zilvervisje kwaad?

Zilvervisjes richten schade aan, maar zijn niet giftig en verspreiden geen ziektes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ratten, muizen, vliegen en kakkerlakken.

Hoe leeft een kakkerlak?

Kakkerlakken blijven ongeveer een week leven zonder hoofd. De reden hierachter is dat kakkerlakken, in tegenstelling tot mensen, hun mond niet nodig hebben om te ademen. Kakkerlakken gebruiken hun siphonen (kleine gaatjes) in hun lichaam om zuurstof te inhaleren en door te pompen.

Waar is een Zilvervisje goed voor?

Papier en zetmeel Zilvervisjes zijn geen jagers en eten geen andere insecten. Ze leven op zetmeel en hun lichaam heeft koolhydraten en eiwitten nodig om te overleven. Dit houdt in dat ze graag kleding, papier, lijm, tapijt, haren, foto's, stucwerk, behang en andere materialen eten.

Hoe ziet er een Zilvervisje uit?

Hoe zien zilvervisjes en papiervisjes eruit? Zilvervisjes heten zilvervisjes omdat ze visachtige verschijning hebben door een breed voorste deel van het lijf, wat in een dunnere staart uitloopt. Daarbij zijn ze zilverachtig van kleur en vluchten ze met visachtige bewegingen.

Waar bestaat een Zilvervisje uit?

Het zilvervisje of suikergast (Lepisma saccharina) is een klein insect, behorend tot de orde van de Zygentoma. De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken en misschien ook naar zijn vermogen watervlug weg te glippen.

Kunnen zilvervisjes stinken?

Wanneer de zilvervisjes de geur ruiken, raken de geur en smaaksensoren van het zilvervisje overbelast. Wanneer ze werkelijk in contact komen met de olie gaan ze dood.