Inhoudsopgave:

  1. Welke automerken zijn het meest betrouwbaar?
  2. Welke oldtimer?
  3. Hoe betrouwbaar is Volvo?
  4. Welke Porsche oldtimer kopen?
  5. Waar op letten bij het kopen van een oldtimer?

Welke automerken zijn het meest betrouwbaar?

Top 5 meest betrouwbare automerken
  1. Lexus. Met stip op nummer 1 staat Lexus, met een betrouwbaarheidsscore van 98,7 procent. ...
  2. Dacia. Hoewel we Japanners in dit lijstje verwachten – en zeker dure Japanners als Lexus – komt ook een budgetmerk goed uit de bus. ...
  3. Suzuki en Hyundai. ...
  4. Toyota en Mini. ...
  5. Mitsubishi.
BE

Welke oldtimer?

Wat is een oldtimer en wanneer is een oude wagen een oldtimer? Een auto die 40 jaar of ouder is, wordt vrijgesteld van wegenbelasting, omdat hij als oldtimer geldt. Voor de verzekering gelden er andere normen. Daar geldt dat een auto van 20 of 25 jaar al een klassieker is.

Hoe betrouwbaar is Volvo?

De onafhankelijke Britse consumentenorganisatie WhatCar heeft de Volvo XC90 uitgeroepen tot minst betrouwbare auto. In de leeftijd van drie tot vijf jaar oud vertoonde 74 procent van alle exemplaren een storing, zo blijkt uit een enquête onder 47.000 automobilisten.

Welke Porsche oldtimer kopen?

1. Porsche 911: Klassieker met ingebouwde waardeverhoging. Aan de wagens van Porsche kunt u niet voorbij, wanneer u een oldtimer als geldbelegging wilt kopen of gebruiken. De edele bolides van de autofabrikant uit Zuffenhausen gelden zowel in hun jongere jaren als op bejaarde leeftijd als uiterst stabiel in waarde.

Waar op letten bij het kopen van een oldtimer?

Proefrit maken Kijk of alles goed werkt. Let op eventuele slijtage sporen en de algehele indruk van de oldtimer. Let op de besturing, remmen, eventuele roest, beenruimte, de vering, het geluid en het zicht. Vraag altijd om een aankoopkeuring.