Inhoudsopgave:

 1. Wat als ik te weinig kinderopvangtoeslag hebt gekregen?
 2. Hoe wordt kinderopvangtoeslag definitief berekend?
 3. Waarom krijg ik weinig zorgtoeslag?
 4. Hoe lang mag de Belastingdienst zorgtoeslag terugvorderen?
 5. Heb ik teveel kinderopvangtoeslag gekregen?
 6. Hoe definitief is een definitieve berekening toeslagen?
 7. Hoe wordt definitieve zorgtoeslag berekend?
 8. Hoe wordt de huurtoeslag berekend?
 9. Waarom is mijn kindgebonden budget niet uitbetaald?
 10. Waarom krijg ik meer zorgtoeslag?
 11. Hoeveel huurtoeslag moet ik nog terugbetalen?
 12. Hoe weet ik of ik te veel zorgtoeslag krijg?
 13. Wat als ik teveel huurtoeslag hebt ontvangen?
 14. Hoe definitief is de definitieve aanslag?
 15. Kan ik een definitieve aanslag nog wijzigen?
 16. Hoe berekenen ze huurtoeslag?
 17. Wat is definitieve berekening?
 18. Hoeveel huurtoeslag bij welk inkomen?

Wat als ik te weinig kinderopvangtoeslag hebt gekregen?

Blijkt het inkomen hoger of lager nadat uw toeslag definitief is berekend? Dan krijgt u altijd een nieuwe definitieve berekening. Gaat het om andere gegevens dan het inkomen? Dan kunt u een nieuwe berekening krijgen tot 5 jaar na het jaar waarvoor u de toeslag kreeg.

Hoe wordt kinderopvangtoeslag definitief berekend?

Hoe komen jullie aan mijn gegevens voor de definitieve berekening...
 1. van uw werkgever, uitkeringsinstantie of pensioenfonds krijgen we een jaaropgaaf van uw inkomen.
 2. van uw kinderopvang krijgen we de opvanguren en de kosten door.
 3. van uw werkgever krijgen we door hoeveel uren u hebt gewerkt voor uw kinderopvangtoeslag.

Waarom krijg ik weinig zorgtoeslag?

Als uw inkomen hoger is geworden, krijgt u minder toeslag. Of hebt u er zelfs geen recht meer op. In Mijn toeslagen ziet u met welk inkomen wij uw toeslagen hebben berekend. Onder 'Status laatste wijzigingen' vindt u 'Geschat inkomen voor 2021'.

Hoe lang mag de Belastingdienst zorgtoeslag terugvorderen?

De termijn waarbinnen de Belastingdienst/Toeslagen een voorschot in het nadeel van de aanvrager kan herzien of waarbinnen hij de definitieve toeslag lager kan vaststellen, vervalt vijf jaar na de laatste dag van het berekeningsjaar.

Heb ik teveel kinderopvangtoeslag gekregen?

Meestal is het werkelijke inkomen hoger dan het inkomen waarmee de kinderopvangtoeslag berekend was. ... Bij de definitieve berekening weten we uw echte inkomen. Is dat hoger dan de schatting? Dan hebt u te veel toeslag gekregen, en moet u daarom terugbetalen.

Hoe definitief is een definitieve berekening toeslagen?

In de aangifte staan gegevens die wij nodig hebben voor de definitieve berekening van uw toeslag. U krijgt de definitieve berekening binnen 6 maanden nadat degene die nog aangifte moest doen, een belastingaanslag heeft gekregen.

Hoe wordt definitieve zorgtoeslag berekend?

U kunt de definitieve berekening verwachten tussen eind juni en 31 december na afloop van het jaar waarvoor u de toeslag kreeg. Dan is uw inkomen van dat jaar pas bij ons bekend. Hebt u de berekening op 31 december nog niet gekregen? Dan hebben we nog steeds niet alle gegevens binnen.

Hoe wordt de huurtoeslag berekend?

Hoeveel huurtoeslag u krijgt is afhankelijk van uw huur, uw inkomen, uw vermogen en dat van eventuele medebewoners. Iemand met een laag inkomen ontvangt een hogere huurtoeslag dan iemand met een hoger inkomen. Heeft u recht op minder dan € 24 huurtoeslag per jaar? Dan wordt dit bedrag niet uitbetaald.

Waarom is mijn kindgebonden budget niet uitbetaald?

Als u niet op tijd hebt betaald, verrekenen we het bedrag automatisch met de toeslag die u nu krijgt. Het gevolg is dan dat u de komende tijd even niets krijgt, totdat alles is verrekend. In deze situatie hebt u een brief van ons gekregen.

Waarom krijg ik meer zorgtoeslag?

De zorgtoeslag is in het leven geroepen om de stijgende zorgpremie te compenseren, zodat de verplichte basisverzekering ook voor mensen met een lager inkomen toegankelijk en betaalbaar blijft. Je kunt je persoonlijke zorgtoeslag berekenen en aanvragen via de Belastingdienst.

Hoeveel huurtoeslag moet ik nog terugbetalen?

Dat doen we in maximaal 24 maanden. Over 2020 moet u € 600 kinderopvangtoeslag terugbetalen. In 20 hebt u recht op € 150 kinderopvangtoeslag per maand. De € 600 die u terug moet betalen, verrekenen we met uw toeslag in 20.

Hoe weet ik of ik te veel zorgtoeslag krijg?

U ziet na het doorgeven van uw inkomen bij 'Actuele berekening' of u dit jaar nog toeslag krijgt. Is uw inkomen te hoog, dan stopt de uitbetaling van uw toeslag vanzelf. Meestal vanaf de eerstvolgende maand.

Wat als ik teveel huurtoeslag hebt ontvangen?

Als u te veel toeslag heeft ontvangen, moet u toeslag terugbetalen. U krijgt dan een 'terugvorderingsbeschikking' en een acceptgiro van de Belastingdienst. ... De Belastingdienst brengt 4 procent rente in rekening. Dus hoe langer u over de terugbetaling doet, hoe meer geld u kwijt bent.

Hoe definitief is de definitieve aanslag?

De definitieve aanslag van de fiscus is niet altijd ook echt definitief. ... Bij de aanslagbelastingen, zoals de inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VPB), moet je input aan de fiscus aanleveren in de vorm van een aangifte. De inspecteur beoordeelt je aangifte en legt daarna een definitieve aanslag op.

Kan ik een definitieve aanslag nog wijzigen?

Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. Zelfs als u al een definitieve aanslag hebt ontvangen. Uw aangifte wijzigen kan tot 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.

Hoe berekenen ze huurtoeslag?

Hoeveel huurtoeslag u krijgt is afhankelijk van uw huur, uw inkomen, uw vermogen en dat van eventuele medebewoners. Iemand met een laag inkomen ontvangt een hogere huurtoeslag dan iemand met een hoger inkomen. Heeft u recht op minder dan € 24 huurtoeslag per jaar? Dan wordt dit bedrag niet uitbetaald.

Wat is definitieve berekening?

Een definitieve berekening ontvang je van de Belastingdienst aan het einde van ieder kalenderjaar. Dus zodra het 1 januari is geweest stuurt de fiscus jouw de definitieve berekening toe. De reden waarom dit pas dan is, komt doordat zij dan pas jouw definitieve gegevens hebben.

Hoeveel huurtoeslag bij welk inkomen?

Hoe hoger uw inkomen is, hoe minder huurtoeslag u krijgt. Het kan ook zijn dat uw inkomen te hoog is om huurtoeslag te krijgen....Tot en met 2019 waren er vaste inkomensgrenzen.
JaarIk woon alleenIk woon niet alleen
2019€ 22.700€ 30.825 samen
2018€ 22.400€ 30.400 samen
2017€ 22.200€ 30.150 samen