Inhoudsopgave:

 1. Wat doet een wiskundeleraar?
 2. Waarom wiskunde docent?
 3. Wat verdient een eerste graads docent?
 4. Wat moet je doen om wiskunde docent te worden?
 5. Hoeveel verdien je als Nederlands docent?
 6. Wat verdient een leraar wiskunde havo?
 7. Wat verdient een leraar wiskunde vwo?
 8. Waar staat wiskunde voor?
 9. Wat verdient een geschiedenis docent?
 10. Kan ik docent worden?
 11. Hoeveel verdient een Nederlands docent?
 12. Hoeveel verdien je als leerkracht basisonderwijs?
 13. Wat verdient een leraar in het voortgezet onderwijs?
 14. Waar gaat wiskunde A over?
 15. Waar gaat wiskunde D over?
 16. Wat verdient een docent in het MBO?
 17. Wat verdient een leerkracht netto?
 18. Wat verdient een havo docent?

Wat doet een wiskundeleraar?

De disciplines binnen het vak variëren van algebra en kansberekeningen tot meetkunde en statistiek. Wiskundedocenten aan universiteiten houden zich, behalve met lesgeven, bezig met het doen van onderzoek en het geven van college in de hogere wiskunde.

Waarom wiskunde docent?

Als jij blij wordt van getallen, symbolen, formules, vergelijkingen, functies en wiskundige problemen, dan ben je misschien wel de ideale wiskundeleraar. ... De docent wiskunde kent de methodes waarmee studenten het vak wiskunde kunnen leren en begrijpen.

Wat verdient een eerste graads docent?

Het salaris van een eerstegraads docent die voor de klas staat in het Voortgezet- of Beroepsonderwijs ligt tussen de €2840 en de €6202 bruto per maand.

Wat moet je doen om wiskunde docent te worden?

Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Bijvoorbeeld op het gebied van wiskunde, informatica of een exacte studie als natuurkunde. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben.

Hoeveel verdien je als Nederlands docent?

Een docent nederlands in Nederland verdient gemiddeld € 3.780 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.215 (laagste) tot € 4.350 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat verdient een leraar wiskunde havo?

Het salaris van een Leraar Wiskunde ligt tussen de € 2822,- en € 5699,- bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op de CAO voor het voortgezet onderwijs (VO). Er is voor leraren en docenten binnen het VO een salarishuis ontworpen op basis van ervaring.

Wat verdient een leraar wiskunde vwo?

Een docent wiskunde in Nederland verdient gemiddeld € 3.620 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.080 (laagste) tot € 4.165 (hoogste).

Waar staat wiskunde voor?

Wiskunde (minder gebruikelijk: mathematiek, mathematica of mathesis) is een formele wetenschap die onder andere getallen, patronen en abstracte structuren bestudeert. De wiskunde komt voort uit het rekenen en de meetkunde, maar omvat veel meer dan dat.

Wat verdient een geschiedenis docent?

Een docent geschiedenis in Nederland verdient gemiddeld € 4.270 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.630 (laagste) tot € 4.915 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Kan ik docent worden?

een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs (hbo of wo) of; een afgeronde mbo-opleiding met minimaal 3 jaar praktijkervaring in het vak waarin u les wilt geven. Daarnaast beschikt u op basis van uw opleiding en ervaring over een kwalificatieniveau vergelijkbaar met hbo- of wo-niveau.

Hoeveel verdient een Nederlands docent?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Hoeveel verdien je als leerkracht basisonderwijs?

Een startende leraar in het basisonderwijs krijgt bruto ongeveer € 3.100 per maand (salarisschaal L10). Een startende leraar in het speciaal onderwijs krijgt bruto ongeveer € 3.190 per maand (salarisschaal L11). In deze bedragen zitten onder andere het salaris, het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Wat verdient een leraar in het voortgezet onderwijs?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Waar gaat wiskunde A over?

Als je naar wiskunde A kijkt, gaat het voornamelijk om wiskunde die gekoppeld is aan situaties uit de wereld om je heen. Vaak zitten wiskunde A-sommen verpakt in een verhaal. Die context gebruik je om de som op te lossen. Zo leer je bijvoorbeeld berekenen hoe groot de kans is dat je 6 gooit met 2 dobbelstenen.

Waar gaat wiskunde D over?

Anderzijds staat wiskunde D voor verdieping van de wiskunde. Je maakt bijvoorbeeld kennis met nieuwe getallen: de complexe getallen. Wiskunde D behandelt ook actuele onderwerpen zoals Cryptografie, Codering en Speltheorie. Hoe worden boodschappen beveiligd?

Wat verdient een docent in het MBO?

Een docent mbo in Nederland verdient gemiddeld € 3.555 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.025 (laagste) tot € 4.090 (hoogste).

Wat verdient een leerkracht netto?

Salarissen van leerkrachten Netto verdient een startende leerkracht in het kleuter, lager en secundair onderwijs 1.663,67 euro. Na 10 jaar is dat gestegen tot 1.950,07 euro. Wie 20 jaar op de teller heeft, krijgt een nettoloon van 2.241,48 euro.

Wat verdient een havo docent?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).