Inhoudsopgave:

 1. Welke vogel heeft de grootste spanwijdte ter wereld?
 2. Wat zijn de grootste vogel ter wereld?
 3. Hoe oud kan een albatros worden?
 4. Waar slaapt een albatros?
 5. Hoe groot is de Condor?
 6. Wat is het grootste vliegende dier?
 7. Wat is de grootste watervogel ter wereld?
 8. Wat is de grootste arend ter wereld?
 9. Hoe oud kan een merel worden?
 10. Hoe oud kan een ekster worden?
 11. Hoe slaapt een zwaluw?
 12. Waar slaapt een merel?
 13. Hoe groot is de grootste Gier?
 14. Hoe zwaar is een Andescondor?
 15. Wat is de grootste vliegende dinosaurus?
 16. Wat is de grootste roofvogel van Nederland?
 17. Welk nog levend vogelsoort is het zwaarst?
 18. Welke vogel is het zwaarst?
 19. Wat is nummer 1 van de grootste roofvogels in Nederland?
 20. Wat is het grootste roofdier ter wereld?

Welke vogel heeft de grootste spanwijdte ter wereld?

1. Grote albatros (Diomedea exulans) – 3,7 m. De grote albatros of reuzenalbatros heeft een gigantische spanwijdte, tot liefst 3,7 m. Hoe groot dat is zie je pas echt goed als je 'm in verhouding ziet tot een mens, zoals op de video van National Geographic hieronder.

Wat zijn de grootste vogel ter wereld?

Andescondor (Vultur Gryphus) | De condor is de grootste vogel ter wereld.

Hoe oud kan een albatros worden?

Volgens het Amerikaanse agentschap dat zich bezighoudt met het beheer van visstanden, fauna en natuurlijke habitats (USFWS) worden Laysan-albatrossen gemiddeld zo'n 12 tot 40 jaar. De uitzonderlijk hoge leeftijd van 'Wijsheid' overtreft de stoutste verwachtingen en biedt hoop voor haar soort.

Waar slaapt een albatros?

#2: ALBATROSSEN De albatros is een zeevogel die het grootste deel van zijn leven op jacht is naar voedsel, waardoor hij weinig tijd over heeft om te slapen. Volgens onderzoekers rusten albatrossen daarom ook uit tijdens het vliegen en kunnen ze al vliegende slapen.

Hoe groot is de Condor?

De andescondor heeft niet de grootste spanwijdte maar wél het grootste vleugeloppervlak van alle vliegende vogels. De kop-staartlengte is rond de 1,2 tot 1,3 meter. Het gewicht van de mannetjes kan 11 tot 15 kilo bedragen. De vrouwtjes zijn kleiner en lichter, 8 tot 11 kg.

Wat is het grootste vliegende dier?

De enige benoemde soort is Quetzalcoatlus northropi. De soort is met een vleugelspanwijdte van tien meter het grootste vliegende dier uit de wereldgeschiedenis waarvan we goede resten bezitten. Het eerste en tot nog toe grootste exemplaar werd in 1971 gevonden in Texas.

Wat is de grootste watervogel ter wereld?

De grote albatros (Diomedea exulans) is een vogel uit de orde van de buissnaveligen. Het is de grootste soort albatros, en daarmee ook de grootste zeevogel.

Wat is de grootste arend ter wereld?

Eén van de grootste zeearenden is de Stellers zeearend. Deze arend is vernoemd naar Georg Wilhelm Steller, een Duitse bioloog. De dieren zijn tot 1,05 meter lang en hebben een spanwijdte van 2,8 meter. Het dier weegt tussen de 7 tot 9 kilogram.

Hoe oud kan een merel worden?

Na ongeveer twee weken verlaten de jongen het nest, nog voordat ze kunnen vliegen. Ze blijven nog ongeveer drie weken voor hun voedsel van hun ouders afhankelijk. Merels worden gewoonlijk een tot vijf jaar oud. De oudst bekende merel was 21,8 jaar oud.

Hoe oud kan een ekster worden?

Een paar voorbeelden
winterkoning5 jaarekster
pimpelmees10 jaarmerel
huismus13 jaarwilde eend

Hoe slaapt een zwaluw?

In de schemering verzamelen de vogels zich en vliegen naar een hoogte van 3 km of meer, waar ze slapen, zwevend in de lucht. Tegen de avond verzamelen de gierzwaluwen die geen nest hebben, zich in groepen en stijgen dan op tot een hoogte van drie tot vijf kilometer.

Waar slaapt een merel?

Voor je het weet hebben rovers je te pakken. Veel vogels verstoppen zich daarom 's nachts. Merels kruipen weg in de struiken, spechten zoeken holletjes op en ransuilen (nachtvogels) rusten met hun schutkleuren op een boomtak.

Hoe groot is de grootste Gier?

Hoe ziet de Andescondor eruit? De Andescondor is de grootste gier ter wereld. Zijn vleugels zijn wel drie meter wijd! De veren van de vogel zijn zwart en hij heeft een witte kraag rond zijn kop.

Hoe zwaar is een Andescondor?

7,7 – 15 kg Andescondor/Gewicht

Wat is de grootste vliegende dinosaurus?

De enige benoemde soort is Quetzalcoatlus northropi. De soort is met een vleugelspanwijdte van tien meter het grootste vliegende dier uit de wereldgeschiedenis waarvan we goede resten bezitten. Het eerste en tot nog toe grootste exemplaar werd in 1971 gevonden in Texas.

Wat is de grootste roofvogel van Nederland?

Slechtvalken zijn de grootste valken die regelmatig in Nederland te zien zijn. Ze zijn bijna zo groot als een havik.

Welk nog levend vogelsoort is het zwaarst?

Een struisvogel is de zwaarste en grootste loopvogel ter wereld. Het is het snelste landdier op twee poten. De vrouwtjes kunnen een lengte bereiken tussen de 1.75 en 1.90 meter en de mannetjes kunnen wel 2.10 tot 2.75 meter lang worden!

Welke vogel is het zwaarst?

Kenmerken. Met een gewicht van 11 tot 19 kilogram is het de zwaarste vogel die kan vliegen. De koritrap kan 120 centimeter lang worden. Beide geslachten hebben een gelijk verenkleed.

Wat is nummer 1 van de grootste roofvogels in Nederland?

De zeearend: veruit de grootste roofvogel van Nederland ⋆ Eigenwijs Blij.

Wat is het grootste roofdier ter wereld?

Potvis. Het grootste roofdier dat ooit op aarde heeft geleefd, leeft nog steeds! De potvis heeft al deze dinosaurussen achter zich gelaten en zwemt nog steeds in het diepe zeewater rond. Deze walvissen kunnen 20 meter lang worden en wel 50.000 kilogram wegen.