Inhoudsopgave:

  1. Waar leeft een Rafflesia Sumatra?
  2. Wat eet een Rafflesia Sumatra?
  3. Wat is de hoogste bloem?
  4. Wat is de grootste bloem van de wereld?
  5. Welke plant heeft het grootste wortelstelsel?
  6. Welke plant is het grootst?
  7. Wat is de hoogste plant ter wereld?
  8. Wat is de mooiste bloem op aarde?

Waar leeft een Rafflesia Sumatra?

Rafflesia arnoldii komt alleen voor in de regenwouden van Borneo, Sumatra, de Filipijnen en Maleisië. Verschillende Rafflesia-soorten groeien in de oerwouden van Zuidoost-Azië.

Wat eet een Rafflesia Sumatra?

De bloemen ruiken naar rottend vlees zodat ze ook weleens aasbloem worden genoemd. De planten parasiteren op planten uit het geslacht Tetrastigma (Vitaceae) en groeien met hun wortels in deze planten. De vruchten worden gegeten door toepaja's en andere zoogdieren uit het regenwoud.

Wat is de hoogste bloem?

Grootste bloem ter wereld gemeten op Sumatra, plant stinkt alleen gigantisch. In een natuurgebied bij Maninjau op het Indonesische eiland Sumatra is deze week de grootste bloem ter wereld gemeten. De Rafflesia tuan-mudae meet 111 centimeter in doorsnee. Het vorige record stond op 107 centimeter.

Wat is de grootste bloem van de wereld?

Grootste bloem ter wereld gemeten op Sumatra, plant stinkt alleen gigantisch. In een natuurgebied bij Maninjau op het Indonesische eiland Sumatra is deze week de grootste bloem ter wereld gemeten. De Rafflesia tuan-mudae meet 111 centimeter in doorsnee.

Welke plant heeft het grootste wortelstelsel?

Pando dus. De onbetwiste nummer 1 als het gaat om een organisme uit één stuk. De schatting is dat het hele ondergrondse wortelsysteem samen met de bovengrondse stammen zo'n 6 miljoen kilo weegt. Oud is het ook: zo'n 80.000 jaar!

Welke plant is het grootst?

De grootste heet General Sherman Tree, is 84,8 meter hoog en heeft een stam van 7,7 meter doorsnede. Hij staat in het Sequoia National Park in Californië (VS).

Wat is de hoogste plant ter wereld?

De kustmammoetboom (Sequoia sempervirens) is een boom uit de cipresfamilie (Cupressaceae). Het is de hoogste boom ter wereld. De plant staat ook wel bekend als kustsequoia.

Wat is de mooiste bloem op aarde?

Er is geen ontkomen aan, denk je aan rozen, dan denk je vrijwel automatisch aan de liefde. Er is geen andere bloem die meer gelinkt wordt aan romantiek dan deze. De roos staat ook voor symboliek. Zo geef je een gele roos voor vriendschap en natuurlijk een rode voor de liefde.