Inhoudsopgave:

 1. Wat is de naam van de prinses van Aladdin?
 2. Hoe oud is Yasmine van Aladdin?
 3. Hoe oud is Aladdin?
 4. Waar komt prinses Jasmine vandaan?
 5. Hoe lang zat de geest in de lamp Aladdin?
 6. Hoe heet de vader van Jasmine?
 7. Hoe oud is de prins van Doornroosje?
 8. Hoe oud is Sneeuwwitje haar prins?
 9. Welk land woont Aladdin?
 10. Wat was de eerste wens van Aladdin?
 11. Waar komt Aladdin vandaan?
 12. Waar is de echte Aladdin opgenomen?
 13. Hoe gaat Aladdin?
 14. Wie is de schrijver van Aladdin's lamp?
 15. Welke afkomst heeft Aladdin?
 16. Wat is de afkomst van Aladdin?
 17. Hoe heet de vader van Doornroosje?
 18. Hoeveel Feeen bij Doornroosje?
 19. Hoe oud zijn Belle en het Beest?
 20. Hoe oud zijn de 7 dwergen?

Wat is de naam van de prinses van Aladdin?

Aladdin is de hoofdpersoon in de tekenfilm Aladdin uit 1992, gemaakt door Walt Disney Pictures. Hij wordt verliefd op prinses Jasmine. Zijn tegenstander is de verraderlijke grootvizier Jafar. Aladdins vaste metgezel is het aapje Abu.

Hoe oud is Yasmine van Aladdin?

Momenteel worden hun leeftijden als volgt gerangschikt: 14: Sneeuwwitje (de jongste Prinses) 16: Doornroosje, Ariel, Jasmine, Mulan en Merida. 17: Belle.

Hoe oud is Aladdin?

Aladdin is een Disney-animatiefilm uit 1992 geregisseerd door Ron Clements en John Musker. Het is de 31e lange animatiefilm van Disney. Voor de oorspronkelijke Amerikaanse productie werden de stemmen van Scott Weinger, Robin Williams en Linda Larkin gebruikt.

Waar komt prinses Jasmine vandaan?

Jasmine, de prachtige, dappere en vastberaden dochter van de sultan, droomt van een leven buiten de paleismuren en gebruikt haar status om de inwoners van Agrabah van dienst te zijn.

Hoe lang zat de geest in de lamp Aladdin?

Hij wilde van hem eerst de lamp krijgen en hem daarna doden. Twee dagen lang bleef Aladdin in het donker zitten huilen en jammeren. Tenslotte vouwde hij zijn handen om te bidden. Zo wreef hij toevallig over de ring die de tovenaar hem vergeten had af te nemen.

Hoe heet de vader van Jasmine?

In de tussentijd is Jafar, de verraderlijke grootvizier van Agrabah, bezig Jasmines vader, die sultan is van Agrabah, in de val te lokken. Jafar wil op deze manier zelf sultan worden.

Hoe oud is de prins van Doornroosje?

Op haar zestiende verjaardag maken Mooiweertje en Flora een jurk en Fauna een taart terwijl Aurora, hernaamd als Doornroosje, in het bos naar bessen zoekt. Aurora zingt een liedje met haar dierenvriendjes en trekt daarmee de aandacht van Prins Filip, en de twee worden verliefd op elkaar.

Hoe oud is Sneeuwwitje haar prins?

Dit zou betekenen dat de prins ongeveer tien jaar was toen hij vervloekt werd.

Welk land woont Aladdin?

3. Aladdin komt niet uit Agrabah. In zowel de tekst van Galland als de populaire Engelse hervertelling van Richard Burton uit 1885 woont Aladdin “in een stad der steden in China.” In illustraties bij Duizend-en-één-Nacht uit de Victoriaanse tijd worden de verhalen en de stad als Chinees uitgebeeld.

Wat was de eerste wens van Aladdin?

Genie vertelt Aladdin dat hij drie wensen mag doen. Aladdin overtuigt de geest om hen uit de grot te halen zonder daarvoor zijn eerste wens te gebruiken. Aladdins eerste wens is een prins te worden, zodat hij met prinses Jasmine mag trouwen.

Waar komt Aladdin vandaan?

Aladdin komt niet uit Agrabah. In zowel de tekst van Galland als de populaire Engelse hervertelling van Richard Burton uit 1885 woont Aladdin “in een stad der steden in China.” In illustraties bij Duizend-en-één-Nacht uit de Victoriaanse tijd worden de verhalen en de stad als Chinees uitgebeeld.

Waar is de echte Aladdin opgenomen?

Deels opgenomen in een studio in het Verenigd Koninkrijk en deels in Jordanië komt de tekenfilmwereld uit 1992 weer helemaal tot leven. Alan Menken is wederom betrokken bij de muziek en schreef ook het nieuwe nummer voor Jasmine samen met Pasek and Paul. Aladdin is precies geworden zoals we hoopten.

Hoe gaat Aladdin?

Aladin is een kleermakerszoon en leeft nu op straat, waar hij steelt om te overleven. Op een dag komt er een tovenaar uit Afrika, die zegt Aladins oom te zijn. Samen met hem gaat Aladin op reis naar de woestijn. Daar laat hij hem afdalen in een grot om een bijzondere lamp op te halen.

Wie is de schrijver van Aladdin's lamp?

Aladdin en de wonderlamp is een kinderboek van Philip Pullman, gepubliceerd in 2005. Het is een hervertelling van het bekende verhaal uit "Duizend-en-één-nacht" over de jongen Aladdin en de geest in de magische lamp.

Welke afkomst heeft Aladdin?

Aladdin komt niet uit Agrabah. In zowel de tekst van Galland als de populaire Engelse hervertelling van Richard Burton uit 1885 woont Aladdin “in een stad der steden in China.” In illustraties bij Duizend-en-één-Nacht uit de Victoriaanse tijd worden de verhalen en de stad als Chinees uitgebeeld.

Wat is de afkomst van Aladdin?

Aladin is een kleermakerszoon en leeft nu op straat, waar hij steelt om te overleven. Op een dag komt er een tovenaar uit Afrika, die zegt Aladins oom te zijn.

Hoe heet de vader van Doornroosje?

Prins Filip (Engels: Prince Philip) is een hoofdpersonage in de film Doornroosje. Hij bestrijdt de slechte Malafide en verbreekt de vloek door Prinses Aurora te kussen.

Hoeveel Feeen bij Doornroosje?

Het was zo'n prachtig kind, dat de koning uitgelaten van vreugde was en een groot feest aanrichtte. Hij nodigde daarop niet alleen de hele familie, vrienden en bekenden, maar ook alle wijze feeën uit, dat ze 't kind genegen zouden zijn en het beschermen. Er waren er dertien in zijn rijk.

Hoe oud zijn Belle en het Beest?

Belle en het Beest (17) Belle was 17 jaar oud toen we haar in Beauty and the Beast zagen. De film kwam uit in 1991, dus Belle zou nu 46 jaar oud zijn.

Hoe oud zijn de 7 dwergen?

Walt Disney's first full length feature production. Sneeuwwitje en de zeven dwergen (originele titel Snow White and the Seven Dwarfs) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1937, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios en uitgebracht door RKO Radio Pictures.