Inhoudsopgave:

 1. Welke gemeente is het veiligst?
 2. Waar woon je het veiligst?
 3. Waar is de minste criminaliteit?
 4. Waar in Nederland is het meeste criminaliteit?
 5. Wat zijn de gevaarlijkste buurten in Nederland?
 6. Hoe veilig is jou gemeente?
 7. Wat zijn de veiligste landen ter wereld?
 8. Wat zijn de veiligste auto's?
 9. Wat is de gevaarlijkste stad van Nederland?
 10. Welke stad heeft de meeste criminaliteit?
 11. Welke provincie meeste criminaliteit?
 12. Welke stad meeste moorden Nederland?
 13. Wat zijn slechte buurten in Amsterdam?
 14. Hoe veilig is uw wijk?
 15. Welke stad in Nederland is het veiligst?
 16. Wat is het gevaarlijkste land?
 17. Wat is de veiligste auto ter wereld?
 18. Is Volvo de veiligste auto?
 19. Wat zijn de veiligste kleine auto's?
 20. Wat zijn de slechte wijken in Rotterdam?

Welke gemeente is het veiligst?

DENEKAMP - De gemeente Dinkelland is de veiligste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de Misdaadmeter. Ook Tubbergen staat bij de veiligste tien gemeenten van ons land.

Waar woon je het veiligst?

De veiligste gemeenten liggen in Overijssel: Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland hebben de minste criminaliteit. Juist de chique gemeenten met veel villawijken scoren goed op natuur. Wassenaar, Rozendaal en Bloemendaal zijn hier de uitblinkers. Amsterdam, Roermond en Maastricht hebben juist veel winkels en horeca.

Waar is de minste criminaliteit?

1. IJsland | GPI score: 1.078. De scores van IJsland blijven onverminderd sterk. IJsland is en blijft voor het 12e jaar op rij (sinds 2008) het meest veilige land van Europa en zelfs ter wereld.

Waar in Nederland is het meeste criminaliteit?

Uiteraard komt criminaliteit in de grote steden het meest voor, met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag als uitschieters. Opvallend is dat er vier plaatsen in de Achterhoek/kop van Twente - Tubbergen, Dalfsen, Aalten en Bronckhorst - in de top 5 staan van gemeenten met de minste criminaliteit.

Wat zijn de gevaarlijkste buurten in Nederland?

Nederland
 • Overvecht in Utrecht.
 • Klarendal in Arnhem.
 • Schilderswijk in Den Haag.
 • Bijlmermeer in Amsterdam.
 • Vreewijk in Rotterdam.
 • Woensel in Eindhoven.

Hoe veilig is jou gemeente?

De Misdaadmeter laat zien hoe jouw gemeente ervoor staat. " De lijst is tot stand gekomen door te kijken naar aangiftes en meldingen bij de politie. Hier wordt gekeken naar onder andere: woninginbraak, inbraak in schuur, garage of tuinhuisje, diefstal auto of motor, overvallen en vernielingen.

Wat zijn de veiligste landen ter wereld?

Top 10 veiligste landen ter wereld
 1. IJsland. Ten slotte natuurlijk de nummer 1: IJsland!
 2. Denemarken. Denen zijn de gelukkigste mensen op aarde. ...
 3. Oostenrijk. Ook Oostenrijk staat bekend als wintersportland. ...
 4. Nieuw-Zeeland. ...
 5. Portugal. ...
 6. Tsjechië ...
 7. Zwitserland. ...
 8. Canada. ...

Wat zijn de veiligste auto's?

Zo scoort de Mazda MX-30 maar liefst 87 procent, de Isuzu D-Max 86 procent en de Land Rover Defender en Kia Sorento elk 85 procent. Daarna volgen kleinere en meer betaalbare auto's, zoals de Honda Jazz en Honda e (respectievelijk 83 en 82 procent) en de Toyota Yaris (81 procent).

Wat is de gevaarlijkste stad van Nederland?

Rotterdam Centrum, met 7.400 misdrijven, en Burgwallen-Nieuwe Zijde in Amsterdam, met 6.400 steken er bovenuit. De Gini-coëfficiënt bij de verdeling over de wijken ligt op 0,68 – de criminaliteit is dus nog wat extremer scheef verdeeld dan het geval is bij de verdeling over gemeenten.

Welke stad heeft de meeste criminaliteit?

Op gemeentelijk niveau blijkt dat een kwart van de geregistreerde criminaliteit zich voordoet in 1 procent van de 380 gemeenten – dat zijn de 4 grootste steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Bekend is dat een grotere mate van verstedelijking samengaat met hogere niveaus van criminaliteit.

Welke provincie meeste criminaliteit?

Met 9 misdrijven per 1.000 inwoners dragen Amsterdam en Den Haag hier het meest aan bij. Het laagste aandeel met 3,7 misdrijven per 1.000 inwoners vinden we in Overijssel en Utrecht.

Welke stad meeste moorden Nederland?

De meeste moorden worden gepleegd in de grote steden. Zo vielen er in 2019 in Amsterdam 17 slachtoffers, in Rotterdam waren dit er 11 en in Den Haag 14. Dit is het eerste jaar dat er meer slachtoffers vielen in Den Haag dan in Rotterdam.

Wat zijn slechte buurten in Amsterdam?

Gemiddeld geeft de Amsterdammer zijn buurt het cijfer 7,5. De beroerdste leefomgeving van de stad is Nieuw-West, zo stellen de bewoners zelf. De drie slechtste Amsterdamse buurten, Slotermeer-Noordoost (6,1), Overtoomse veld (6,1), en Geuzenveld/Sloterdijk II en III (6,2), zijn alle gelegen in Nieuw-West.

Hoe veilig is uw wijk?

De politie informeert de burger over de veiligheid met een misdaadkaart. In samenwerking met de politie eenheid Den Haag, heeft First Element een overzichtelijk informatie systeem over criminaliteit ontwikkeld: hoeveiligismijnwijk.nl.

Welke stad in Nederland is het veiligst?

De achttiende editie van de Misdaadmeter laat zien hoe je gemeente ervoor staat. Het Twentse Dinkelland is het veiligst, Amsterdam is opnieuw de onveiligste gemeente van ons land.

Wat is het gevaarlijkste land?

Het gevaarlijkste land ter wereld is momenteel El Salvador. In El Salvador worden jaarlijks .000 mensen vermoord, en het land pakt daarmee met gemak de eerste plek in deze top 10 gevaarlijkste landen ter wereld.

Wat is de veiligste auto ter wereld?

De Mazda CX-30 is de veiligste auto ter wereld. De compacte Japanse SUV behaalde de allerhoogste score tot nu toe tijdens de laatste ronde van de veiligheidstests bij het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), het instituut dat in Europa verantwoordelijk is voor crashtests.

Is Volvo de veiligste auto?

De Volvo XC60 behaalde een nagenoeg perfecte score van 98 procent voor de bescherming van volwassenen. Met een score van 95 procent voor de veiligheidssystemen scoort de XC60 20 procent hoger dan de nummer 2. Dit bewijst wederom Volvo's leiderspositie op het gebied van veiligheid.

Wat zijn de veiligste kleine auto's?

Aan jou om de beste er tussen uit te pikken.
 • Hyundai i10 comfort (nr. ...
 • Renault Twingo (nr. 2) kleine auto occasion.
 • Peugeot 107 (nr. ...
 • Honda Jazz (nr. ...
 • Nissan Micra (nr. 5) occasion.
 • Volkswagen Polo bluemotion (nr. ...
 • Seat Ibiza (nr. 7) occasion.
BE

Wat zijn de slechte wijken in Rotterdam?

De Rotterdamse wijk Hillesluis kwam als slechtste uit de bus, direct gevolgd door Feijenoord en de Tarwewijk. Bovenaan staan wijken met veel groen, rust en veiligheid, goede voorzieningen en saamhorigheid in de buurt.