Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn de nieuwe nummerplaten?
 2. Wat zijn de nieuwste kentekens 2020?
 3. Wat wordt het laatste kenteken?
 4. Hoe ziet het nieuwe kenteken eruit?
 5. Wat kost een nieuw nummerbord?
 6. Wat wordt mijn nieuwe kenteken?
 7. Welk land is s op kenteken?
 8. Welk bouwjaar is mijn motor?
 9. Waarom zijn sommige kentekens geel?
 10. Hoe duur is een nieuwe kentekenplaat?
 11. Wat kost een nieuwe kentekenplaat scooter?
 12. Hoe lang duurt nieuw kentekenbewijs?
 13. Hoe krijgt een auto een kenteken?
 14. Wat betekent LV op kenteken?
 15. Welk land is bh?
 16. Wat voor motor zit er in mijn auto?
 17. Hoe weet ik de dagwaarde van mijn motor?

Wat zijn de nieuwe nummerplaten?

Nieuw op het kenteken: de losse L. Op is gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto's krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters.

Wat zijn de nieuwste kentekens 2020?

De tiende serie kentekens zijn gestart. Het gaat daarbij om een serie van één medeklinker, drie cijfers en vervolgens twee medeklinkers. De kentekenserie gaat vermoedelijk – net als de huidige kentekenreeks – drie tot vijf jaar mee.

Wat wordt het laatste kenteken?

Personenauto. Het laatst uitgegeven kenteken voor een personenauto is momenteel N-899-GJ.

Hoe ziet het nieuwe kenteken eruit?

In de loop van 2019 wordt een nieuwe nummerbord ingevoerd. De plaat krijgt 1 medeklinker gevolgd door 3 cijfers en 2 medeklinkers (X-999-XX). Wanneer de nieuwe serie daadwerkelijk wordt uitgebracht, wordt door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) nog angstvallig geheim gehouden.

Wat kost een nieuw nummerbord?

Ga naar de winkel en neem een geldig legitimatiebewijs mee. Neem ook je kentekencard óf het originele voertuigbewijs (Deel IA) van het papieren kentekenbewijs mee. Betaal de nieuwe kentekenplaat in de winkel. De kosten zijn meestal rond de €25.

Wat wordt mijn nieuwe kenteken?

Verkoop je je auto, dan gaat het kenteken dus mee. Wat er wel met het kenteken gebeurt: het staat op jouw naam. De meeste dealers regelen dit voor je als je daar een auto koopt. Het moet dan wel een RDW-erkend bedrijf zijn en bevoegdheid 'tenaamstelling voertuigbedrijf' hebben.

Welk land is s op kenteken?

Europese kentekenplaten
LandLettersKleur kenteken
A
S
San MarinoRSMwit
ServiëSRBwit

Welk bouwjaar is mijn motor?

In Nederland wordt alle informatie betreffende voertuigen zoals auto's, motoren en scooters bijgehouden in de database van het RDW. De informatie is veelomvattend en komen naast het bouwjaar en de kilometerstand ook nog de onderhoudsbeurten in voor die de motor heeft gehad en ook nog de aanschafprijs.

Waarom zijn sommige kentekens geel?

Waarom zijn Nederlandse kentekenplaten geel? Vanwege de veiligheid: gele kentekenplaten met zwarte tekens zijn 's nachts beter leesbaar dan de donkerblauwe met witte tekens die vroeger gangbaar waren. De eerste gele platen konden in 1975 op vrijwillige basis worden aangevraagd.

Hoe duur is een nieuwe kentekenplaat?

Een nieuwe kentekenplaat vraag je aan bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard nodig. De kosten van nieuwe kentekenplaten liggen gemiddeld tussen de 25 en 45 euro.

Wat kost een nieuwe kentekenplaat scooter?

De kosten van een kentekenplaat voor een bromfiets of snorfiets variëren behoorlijk. Hierbij moet je denken aan een prijs die ongeveer ligt tussen de 12 en 18 euro.

Hoe lang duurt nieuw kentekenbewijs?

Afhandeling van uw aanvraag
AanvraagKentekenbewijs in huisTenaamstellingscode in huis
Maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uurBinnen 2 werkdagenBinnen 3 werkdagen
Maandag tot en met donderdag na 20.00 uurBinnen 3 werkdagenBinnen 4 werkdagen
Vrijdag na 20.00 uur en in het weekendwoensdagdonderdag

Hoe krijgt een auto een kenteken?

RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) geeft het kenteken uit. Kentekens zijn hier niet gekoppeld aan de bestuurder of je rijbewijs, maar aan de auto. ... De meeste dealers regelen dit voor je als je daar een auto koopt. Het moet dan wel een RDW-erkend bedrijf zijn en bevoegdheid 'tenaamstelling voertuigbedrijf' hebben.

Wat betekent LV op kenteken?

De letters LV in een nummerplaat staan voor Letland. Letland is een land in Europa en kan je situeren ten westen van Rusland. Het heeft als hoofdstad Riga en telt ongeveer 2 miljoen inwoners.

Welk land is bh?

Huidige codes
CodeLandISO 3166
BRNBahreinBH
BRUBruneiBN
BSBahama'sBS
BUBurundiBI

Wat voor motor zit er in mijn auto?

Waar vind ik een motorcode? De motorcode kan meestal eenvoudig worden gevonden op de motorblok of op de distributiekap. Soms is dit herkenningsplaatje met vuil bedekt, maar in de meeste gevallen is de code goed vindbaar.

Hoe weet ik de dagwaarde van mijn motor?

Om achter de dagwaarde van jouw motor te komen kun je:
 1. Een motordealer vragen een inschatting van de dagwaarde te maken.
 2. Onlinekanalen zoals: Marktplaats, Motoroccasion of Autotrader raadplegen ter indicatie voor de dagwaarde van je motor.