Inhoudsopgave:

 1. Wat is de beste tijd om lupine te zaaien?
 2. Waar zitten de zaden van een lupine?
 3. Wat doen met uitgebloeide lupinen?
 4. Wat doet lupine met je?
 5. Hoe zaai je blauwe lupine?
 6. Hoe zien lupine eruit?
 7. Is de Lupine winterhard?
 8. Is Lupine giftig?
 9. Is lupine giftig?
 10. Wat is lupine voor allergie?
 11. Hoe lupine planten?
 12. Hoe stek je lupine?
 13. Kan lupine overwinteren?
 14. Is de lupine een vaste plant?
 15. Is lupine giftig voor honden?
 16. Is blauwe lupine giftig?
 17. Wat betekend lupine?
 18. Hoe diep lupine zaaien?
 19. Hoe verzorg je een lupine?
 20. Hoe moet ik lupine verzorgen?

Wat is de beste tijd om lupine te zaaien?

Blauwe lupine buiten zaaien kan in april, mei, juni of juli. De plant groeit snel en zal hetzelfde jaar nog bloeien. De bloeiperiode is van mei tot augustus. Gele lupine buiten zaaien kan in maart en april en het eerste deel van juni.

Waar zitten de zaden van een lupine?

Bij bijvoorbeeld lupine en stokrozen haal je de rijpe zaaddozen van onder aan de stengel eerst van de plant en laat je de hogere, niet rijpe zaaddozen zitten.

Wat doen met uitgebloeide lupinen?

De bladeren en uitgebloeide bloemen kunt u tot ongeveer tien centimeter boven de grond afknippen. Het jaar erop komt de plant dan weer tot bloei. Ook kunt u in het voorjaar de lupine helemaal terugsnoeien. U heeft dan in de zomer weer een mooie bloeiende plant.

Wat doet lupine met je?

Lupine is rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Ook bevat het B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium en zink. Peulvruchten, waaronder de lupineboon, zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten.

Hoe zaai je blauwe lupine?

Blauwe lupine stelt weinig eisen aan de grond en houdt van zon. Zaaien kan in april, mei, juni of juli. De plant groeit snel en zal hetzelfde jaar nog bloeien. De bloeiperiode is van mei tot augustus.

Hoe zien lupine eruit?

Lupine is een prachtige plant uit de familie van de vlinderbloemigen. Er is niet één soort lupine, er zijn veel soorten. Sommige worden gebruikt voor de zaden (lupinebonen), anderen juist voor de sier. De bloemen van de meest bekende lupine zijn van nature geel, maar in tuinen zie je ook veel roze en blauwe lupines.

Is de Lupine winterhard?

Laat u de peulen staan, dan kan de plant zich uitzaaien. De plant is redelijk winterhard, maar een paar zaden bewaren om eventueel bij te zaaien in april is geen slecht idee. Lupine groeit polvormig, dus woekert niet.

Is Lupine giftig?

Lupines groeien graag op lichte, droge zandgronden en komen zodoende ook wel eens voor aan de rand van weilanden. De giftigheid van de lupine varieert per seizoen, vooral de zaden zijn gevaarlijk. De lupine heeft effect op het zenuwstelsel en kan hierdoor dodelijk zijn.

Is lupine giftig?

Lupines groeien graag op lichte, droge zandgronden en komen zodoende ook wel eens voor aan de rand van weilanden. De giftigheid van de lupine varieert per seizoen, vooral de zaden zijn gevaarlijk. De lupine heeft effect op het zenuwstelsel en kan hierdoor dodelijk zijn.

Wat is lupine voor allergie?

Lupine-allergie Symptomen van jeuk in de mond, netelroos en angioedeem tot anafylaxie zijn gemeld na lupineconsumptie. Ook acute astma en benauwdheid door zwelling in de keel zijn geconstateerd bij ernstige lupine-allergie.

Hoe lupine planten?

Lupines houden van vruchtbare, goed doorlatende grond die wat aan de zure kant is. Ze verdragen geen sterk bemeste en kalkhoudende grond. Indien u zaait, let er dan op dat u voldoende ruimte voorziet zodat de plant goed kan groeien. Plant de zaadjes in ondiepe plantgaatjes van 2 à 3 cm diep en druk licht aan.

Hoe stek je lupine?

Vanwege hun lange penwortel zijn lupinen moeilijk te splitsen, maar zaaien en stekken gaat heel makkelijk. Wacht tot de peulen bruin worden en openspringen als je erin knijpt, oogst de zaden en droog ze nog een weekje na.

Kan lupine overwinteren?

Plant de lupinus op een mooi plekje in de zon of halfschaduw. In de winter sterft deze vaste plant af. Knip in het voorjaar de lupine helemaal terug, zodat u die zomer weer een mooie bloeiende plant heeft.

Is de lupine een vaste plant?

De vaste lupine (Lupinus polyphyllus) is een vaste plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae).

Is lupine giftig voor honden?

Waterscheerling (maag- en darmproblemen) Paardenstaart (aantasting zenuwstelsel, spijsverteringproblemen) Vezelvlas (kortademig, opgewonden, stuiptrekkingen) Vast lupine (stuiptrekkingen)

Is blauwe lupine giftig?

De blauwe lupine bloeit van juni tot september met hemelsblauwe bloemen. De bloemen staan in een spiraal. De bovenlip van de kelk is tweespletig. De zaden zijn donkergrijs met lichte vlekjes en zijn giftig voor vee.

Wat betekend lupine?

Lupine (Lupinus) is een geslacht uit de vlinderbloemenfamilie (Fabaceae). Het geslacht telt zo'n 200 soorten en kent vele hybriden en cultivars. ... Lupines houden niet van kalkrijke grond. Ze hebben voorkeur voor zure tot neutrale grond.

Hoe diep lupine zaaien?

Zaaien : Begin april terplaatse. In ondiepe plantgaatjes van 2/3cm diep leg je 3 tot 5 zaadjes. Plantgaatjes circa 30cm uit elkaar. Vul ze met potgrond , druk licht aan en besproei met een nevelsproeier.

Hoe verzorg je een lupine?

Hoe verzorg ik Lupine? Plant de lupinus op een mooi plekje in de zon of halfschaduw. In de winter sterft deze vaste plant af. Knip in het voorjaar de lupine helemaal terug, zodat u die zomer weer een mooie bloeiende plant heeft.

Hoe moet ik lupine verzorgen?

Hoe verzorg ik Lupine? Plant de lupinus op een mooi plekje in de zon of halfschaduw. In de winter sterft deze vaste plant af. Knip in het voorjaar de lupine helemaal terug, zodat u die zomer weer een mooie bloeiende plant heeft.