Inhoudsopgave:

 1. Wie zit er in pak Pino?
 2. Wie spreekt de stem van Pino in?
 3. Waarom heet Pino?
 4. Wat is een Pino?
 5. Wie zit er in Ieniemienie?
 6. Wie is de gele Pino?
 7. Wie is de stem van Bert?
 8. Hoe heet Pino in het Duits?
 9. Waarom heet Sesamstraat Sesamstraat?
 10. Waar staat Plork voor?
 11. Wat is Pino voor een vogel?
 12. Wie is de stem van Inimini?
 13. Hoe heten de poppetjes van Sesamstraat?
 14. Welke kleur heeft Pino in Duitsland?
 15. Wie spreekt de stem van Ernie in?
 16. Wie spreekt de stem in van Bert en Ernie?
 17. Wat voor een dier is Pino?
 18. Wat betekent Sesamstraat?
 19. Is Sesamstraat Muppets?
 20. Hoe heet de Amerikaanse Pino?

Wie zit er in pak Pino?

Maar wie zit er toch in dat pak? Het is de Haagse Renée Menschaar. Zij speelt al 27 jaar Pino.

Wie spreekt de stem van Pino in?

Renée MenschaarSesamstraat Leo DijkgraafSesamstraatDirk GrijspeirtSesamstraat Pino/Ingesproken door Omdat hij jonger is moeten de volwassen bewoners van Sesamstraat hem nog veel uitleggen. Op deze manier kunnen de kinderen die thuis kijken ook veel leren. Reneé Menschaar speelt al sinds 1991 Pino en ze doet ook de stem. Net als Tommie is Pino veel van uiterlijk veranderd de afgelopen 35 jaar.

Waarom heet Pino?

"Pino is gebaseerd op Big Bird uit de Amerikaanse reeks, maar Big Bird is geel en Pino blauw. Dit kleurverschil was een eis van de originele Amerikaanse Sesamstraat bij het overnemen van de figuur.

Wat is een Pino?

(jeugdtaal) stommeling, vervelende vent. Ontleend aan de populaire televisieserie Sesamstraat.

Wie zit er in Ieniemienie?

Catherine van WoerdenSesamstraat Ieniemienie/Ingesproken door Net als Tommie, Purk en Pino komt deze pop alleen in de Nederlandse versie van het televisieprogramma voor. Stem en spel worden verzorgd door Catherine van Woerden. De handjes worden gespeeld door of Lindai Boogerman of Marike Koek. In het begin van Sesamstraat gedroeg Ieniemienie zich als een gewone muis.

Wie is de gele Pino?

In de Amerikaanse versie is Big Bird geel, terwijl Pino blauw is. Dit kleurverschil was een voorwaarde die Sesame Street stelde voor het mogen overnemen van de figuur. In de vertaalde boekjes, die niet opnieuw zijn ingekleurd, heet deze gele vogel soms Neef Jan.

Wie is de stem van Bert?

Sinds de eerste officiële Nederlandse aflevering van Sesamstraat in 1976 worden hun stemmen echter ingesproken door Paul Haenen (Bert) en Wim T. Schippers (Ernie). Haenen en Schippers waren hiertoe benaderd door Ton Hasebos, pionier van de Nederlandse versie van Sesamstraat.

Hoe heet Pino in het Duits?

Nog voor de introductie van het waanzinnige duo Ieniemienie en Tommie in Sesamstraat, viel al op dat de Duitse Pino geel was – de onze is blauw.

Waarom heet Sesamstraat Sesamstraat?

In 1974 werd er een proefaflevering uitgezonden in de Nederlandse versie. Het kreeg de naam Sesamplein met een echt plein als decor. Maar Sesamplein ging uiteindelijk niet door, en toen werd het Sesamstraat. Dat kreeg goede reacties!

Waar staat Plork voor?

(straat- en sms-taal) meisje met een mooi lichaam maar met een lelijke kop. Afkorting van perfect lichaam onder rotkop.

Wat is Pino voor een vogel?

Pino is een van de belangrijkste muppets in het kinderprogramma Sesamstraat (1976-heden). Hij heeft de gedaante van een reusachtige blauwe vogel. Pino is gebaseerd op de grote gele vogel Big Bird uit Sesame Street, de oorspronkelijke Amerikaanse versie van het programma.

Wie is de stem van Inimini?

Catherine van WoerdenSesamstraat Ieniemienie/Ingesproken door Stem en spel worden verzorgd door Catherine van Woerden. De handjes worden gespeeld door of Lindai Boogerman of Marike Koek. In het begin van Sesamstraat gedroeg Ieniemienie zich als een gewone muis.

Hoe heten de poppetjes van Sesamstraat?

De poppen Pino, Tommie, Ieniemienie en Purk treden in het programma op en zijn Nederlands. Zij zijn dan ook alleen in Nederland op televisie te zien. De andere poppen, zoals Bert, Ernie, Koekiemonster, Grover, Elmo, Kermit en vele anderen, komen uit Amerika.

Welke kleur heeft Pino in Duitsland?

Het beste antwoord. Pino is gebaseerd op Big Bird uit de Amerikaanse reeks, maar Big Bird is geel en Pino blauw. Dit kleurverschil was een eis van de originele Amerikaanse Sesamstraat bij het overnemen van de figuur. De grote vogel komt in diverse landen voor en heeft overal zijn eigen kleur.

Wie spreekt de stem van Ernie in?

Sinds de eerste officiële Nederlandse aflevering van Sesamstraat in 1976 worden hun stemmen echter ingesproken door Paul Haenen (Bert) en Wim T. Schippers (Ernie). Haenen en Schippers waren hiertoe benaderd door Ton Hasebos, pionier van de Nederlandse versie van Sesamstraat.

Wie spreekt de stem in van Bert en Ernie?

Paul Haenen, die sinds 1976 de stem van Bert uit kinderprogramma Sesamstraat inspreekt voor de Nederlandse uitzendingen, zag al in het begin van de serie dat er "een verhouding" was tussen Bert en Ernie.

Wat voor een dier is Pino?

Pino is een van de belangrijkste muppets in het kinderprogramma Sesamstraat (1976-heden). Hij heeft de gedaante van een reusachtige blauwe vogel. Pino is gebaseerd op de grote gele vogel Big Bird uit Sesame Street, de oorspronkelijke Amerikaanse versie van het programma.

Wat betekent Sesamstraat?

Sesamstraat is de Nederlandstalige bewerking van het Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street.

Is Sesamstraat Muppets?

Muppets zijn figuratieve poppen die onder andere voorkomen in The Muppet Show, Sesamstraat en De Freggels.

Hoe heet de Amerikaanse Pino?

Bijnamen: 'Pienjo', 'blauwe reiger' of 'koekoek'. Pino heet in Amerika Big Bird en is daar geel. De acteur/actrice die Pino speelt, zit in de pop. In ons land speelt acteur Renée Menschaar Pino.