Inhoudsopgave:

  1. Wat kost serval?
  2. Kan je een Serval als huisdier houden?
  3. Hoe groot word een serval kat?
  4. Hoe oud word een serval?
  5. Is Savannah kat legaal?
  6. Waar kan ik een Savannah kat kopen?
  7. Wat heeft een serval nodig?
  8. Hoe lang groeit een Savannah kat?
  9. Hoe gevaarlijk is een serval?

Wat kost serval?

Prijs van een Savannah kitten De prijs van een cute Savannah kitten begint bij 1000 euro. Dat ligt een stuk hoger dan bij andere kattenrassen en dat komt omdat er maar weinig Savannah kittens worden geboren. Saillant detail is dat een F1 kitten (eerste generatie van het ras) wel 20.000 euro kan kosten!

Kan je een Serval als huisdier houden?

“Ja, servals zijn op dit moment legaal om als huisdier te houden, mits de eigenaar kan aantonen dat het dier niet uit het wild is gehaald”, zegt Peter de Haan woordvoerder van stichting AAP maandag tegen Capelle Nieuws. De stichting zet zich in voor apen en andere exotische dieren.

Hoe groot word een serval kat?

De Serval behoort tot de kleine katachtigen. De lengte van het lichaam is ongeveer cm. Mannetjes zijn groter en zwaarder dan vrouwtjes. Servals zijn slanke dieren met een lange nek en lange poten, zo kunnen ze goed boven hoog gras kijken. Hun vacht is oranjebruin van kleur met zwarte vlekken en strepen.

Hoe oud word een serval?

Mannelijke jongen worden dan verjaagd, vrouwelijke jongen worden door de moeder getolereerd. Een serval is geslachtsrijp als hij twee jaar oud is. De serval wordt meestal dertien tot twintig jaar oud.

Is Savannah kat legaal?

Het spreekt dus ook voor zich dat mensen woonachtig in een flat of appartement niet in aanmerking komen voor het houden van een serval. Dan nog dit, het is in Nederland legaal om een serval te houden dit is in bv België en sommige andere landen niet het geval.

Waar kan ik een Savannah kat kopen?

Welkom bij. Cattery SavannahJungle Op deze site vindt u alle informatie over de Savannah Kat. Onze Savannah Cattery doen wij hobbymatig, maar inmiddels mogen we zeggen, dat we een toonaangevende Savannah Cattery in Europa zijn.

Wat heeft een serval nodig?

Een serval heeft een grote behoefte aan calcium ( van alle zoogdieren heeft de serval hier het meeste van nodig). Naarmate hij ouder wordt zal hij ook andere soorten vers vlees en prooidieren gaan eten waaruit hij meer calcium uit kan halen. Een serval eet dus geen regulair kattenvoer.

Hoe lang groeit een Savannah kat?

De poezen zijn doorgaans iets groter als reguliere huiskatten. F1 en F2 hebben meestal een gewicht tussen de 8 en maximaal 11 kg. De F3 en F4 Katers kunnen toch ook nog wel de 7 kg halen. Savannah Katten zijn langzame groeiers en hebben pas op hun derde jaar de volledige hoogte en gewicht bereikt.

Hoe gevaarlijk is een serval?

Servals kunnen agressief zijn naar mensen en laatst nog heeft een serval het konijn van een buurman gepakt. Ook kleine kinderen zijn niet veilig, zegt woordvoerder De Haan. "Ik zou het er niet op wagen. Een mannetje wordt 80 centimeter groot en heeft aanzienlijke grotere tanden dan de huiskat."