Inhoudsopgave:

  1. Wat is beter Griekse yoghurt of magere yoghurt?
  2. Hoeveel procent vet in Griekse yoghurt?
  3. Hoeveel kcal Griekse yoghurt?
  4. Welke Griekse yoghurt bij afvallen?
  5. Is Griekse yoghurt goed om af te vallen?
  6. Hoeveel kcal zitten er in yoghurt?
  7. Hoeveel kcal zit er in magere kwark?
  8. Wat is beter volle of magere yoghurt?

Wat is beter Griekse yoghurt of magere yoghurt?

Volle Griekse yoghurt bevat meestal meer vet en calorieën dan gewone volle yoghurt. Aan Griekse yoghurt is room toegevoegd. Een schaaltje magere yoghurt bevat 56 calorieën, een schaaltje Griekse yoghurt levert 188 calorieën. Dat is meer dan 3 keer zoveel.

Hoeveel procent vet in Griekse yoghurt?

Gewone yoghurt wordt aan de hand van vetpercentages verdeeld in drie groepen. Volle yoghurt bevat minimaal 3% vet, halfvolle yoghurt 1 tot 3% en magere yoghurt bevat maximaal 1% vet. Griekse yoghurt bevat ongeveer 10% vet.

Hoeveel kcal Griekse yoghurt?

1 schaaltje (150 gram) griekse yoghurt, vol bevat:
Energie188kcal
- waarvan suikers5,4g
Vezels0g
Eiwit7g
Zout0,17g

Welke Griekse yoghurt bij afvallen?

Gaan we uit van een gemiddelde portie van 150 gram, komt dit uit op een totaalaantal van meer dan 9,5 gram verzadigd vet! Nu kan het eten daarvan af en toe geen kwaad, maar als je graag wilt afvallen is het wellicht verstandiger om over te kiezen voor een Griekse yoghurt met 2- of 0% vet.

Is Griekse yoghurt goed om af te vallen?

Griekse yoghurt is een gezonde optie, maar let wel op of er geen extra room aan is toegevoegd. Het vetpercentage ligt dan vaak op 10 procent in plaats van 5 procent. Er zijn ook varianten met 0 procent vet.

Hoeveel kcal zitten er in yoghurt?

Naarmate yoghurt meer vet bevat, bevat hij ook meer calorieën. Een potje (125 g) magere yoghurt natuur brengt ongeveer 45 kcal aan, een potje volle yoghurt natuur ongeveer 80 kcal en een potje Griekse yoghurt natuur ongeveer 160 kcal.

Hoeveel kcal zit er in magere kwark?

1 schaaltje (150 gram) magere kwark bevat:
Energie87kcal
Vet0,4g
- waarvan verzadigd0,3g
Koolhydraten7,4g
- waarvan suikers7,4g

Wat is beter volle of magere yoghurt?

Zitten er meer vitaminen en mineralen in volle yoghurt? Volle yoghurt bevat ongeveer evenveel calcium, vitamine B2 en vitamine B12 als magere yoghurt. Een potje (125 g) magere en volle yoghurt bevatten respectievelijk 1 mg calcium.