Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn tamme dieren?
 2. Welke dieren kunnen tam worden?
 3. Welke dieren zijn gedomesticeerd?
 4. Welke dieren zijn knuffeldieren?
 5. Wat is een tamme?
 6. Wat betekent tam maken?
 7. Welke dieren kunnen in een kooi?
 8. Wat is een wild dier?
 9. Hoe werden dieren gedomesticeerd?
 10. Wat zijn gedomesticeerde hoefdieren?
 11. Welk dier bijt niet?
 12. Wat is een halve tamme?
 13. Wat betekent niet tam?
 14. Wat is een ander woord voor tam?
 15. Welke dieren zijn makkelijk te houden?
 16. Welk dier heeft weinig verzorging nodig?
 17. Wat zijn echte Nederlandse dieren?
 18. Wat voor dieren leven er in Nederland?
 19. Hoe zijn honden gedomesticeerd?
 20. Hoe is de domesticatie ontstaan?

Wat zijn tamme dieren?

Tam wil zeggen dat een diersoort op een bepaalde manier gewend raakt aan mensen. Het betreft hierbij meestal huisdieren. Dieren die makkelijk gelokt worden door voedsel worden wel handtam genoemd.

Welke dieren kunnen tam worden?

Ratten en muizen kunnen goed tam worden. Ze vinden het meestal niet erg om vastgepakt te worden of over een arm of schouder te lopen. Van nature zijn het klimmers. Voor hele jonge kinderen zijn deze dieren niet geschikt vanwege hun snelheid en formaat.

Welke dieren zijn gedomesticeerd?

Gedomesticeerde dieren
SoortDatumLocatie
Varken8000 v.Chr.China
Koe8000 v.Chr.India, Midden-Oosten, en Sub-Saharisch Afrika
Kat7000 v.Chr.Middellandse Zee
Kip6000 v.Chr.Zuidoost-Azië

Welke dieren zijn knuffeldieren?

Beste knuffel huisdier – welk dier past bij jou?
 1. Hond – honden zijn trouw. Van honden staat bekend dat ze erg trouw aan hun baas zijn, mits goed gesocialiseerd en opgevoerd. ...
 2. Kat – katten zijn eigenwijs. ...
 3. Vogel – vogels communiceren. ...
 4. Konijn – konijnen zijn zacht. ...
 5. Knaagdier – van muis tot gerbil.

Wat is een tamme?

naamw. Uitspraak: [tɑm] 1) (van dieren) niet wild Voorbeeld: `een tamme rat`Antoniem: wild Synoniemen: getemd, mak 2) saai en niet fel Voorbeeld: `een tam...

Wat betekent tam maken?

Tam maken is bij dieren in de meeste gevallen de eerste stap van het domesticatieproces. Voordat ermee gefokt kan worden moeten dieren eerst wennen aan een leven in de onmiddelijke nabijheid van de mens. Na verloop van generaties zal het dier voor zijn overleven afhankelijk worden van zijn verzorger.

Welke dieren kunnen in een kooi?

Een kooi is een bewaarplaats voor dieren voorzien van gaas of tralies, zoals gebruikt in een dierentuin, in een circus of bij mensen thuis. Deze laatste wordt vooral gebruikt om kleine huisdieren (vogels, kleine knaagdieren) in te houden.

Wat is een wild dier?

Bescherming wilde dieren Wilde dieren zijn alle dieren die van nature in het wild voorkomen, behalve productiedieren, honden en katten. Er komen in Nederland 36.000 diersoorten in het wild voor.

Hoe werden dieren gedomesticeerd?

Domesticatie is een proces waarbij dieren en planten door de mens worden gefokt of gekweekt om een nuttige functie te kunnen vervullen. Er is geen eenduidige definitie van domesticatie te geven. Geen enkele omvat namelijk alle gedomesticeerde planten- en diersoorten. Elke definitie sluit wel één of meer soorten uit.

Wat zijn gedomesticeerde hoefdieren?

Landbouwhuisdier = Een landbouwhuisdier is een gedomesticeerd dier dat in de landbouw met economisch oogmerk gebruikt wordt, doorgaans voor voedselproductie. Tot deze dieren behoren onder andere koeien, schapen, geiten, varkens, eenden, kippen ...

Welk dier bijt niet?

Ratten en muizen Dat komt vooral omdat deze beestjes heel snel handtam zijn, dan vrijwel nooit bijten en heel leuk zijn om mee te spelen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te verzorgen en hebben ze weinig ruimte nodig. Ze kunnen heel goed zonder veel aandacht, zolang ze maar altijd minimaal met zijn tweeën zijn.

Wat is een halve tamme?

“Eerst zochten we voor de naam naar een combinatie van onze namen en toen kwamen we op Halve Tamme, wat van oorsprong volgens het straattaalwoordenboek imbeciel betekent”. De beide vrienden houden het maar op 'een beetje maf'.

Wat betekent niet tam?

tam bijv. naamw. Uitspraak: [tɑm] 1) (van dieren) niet wild Voorbeeld: `een tamme rat`Antoniem: wild Synoniemen: getemd, mak 2) saai en niet fel Voorbeeld: `een tam debat`Antoniem: opwindend ...

Wat is een ander woord voor tam?

gedwee (bn) : deemoedig, dociel, gehoorzaam, gewillig, gezeglijk, handelbaar, inschikkelijk, koest, mak, meegaand, murw, nederig, onderdanig, onderworpen, ootmoedig, slaafs, tam, volgzaam, willig. handelbaar (bn) : coulant, gedwee, gewillig, gezeglijk, handzaam, inschikkelijk, mak, meegaand, onderworpen, tam, volgzaam.

Welke dieren zijn makkelijk te houden?

Grasveldje over? Deze 4 dieren kun je er laten grazen
 1. Ezel. Een ezel is een grappig en leuk dier, maar je moet over de aanschaf ervan wellicht wat langer nadenken. ...
 2. Shetlander. Deze kleine pony's zijn superlief en het zijn geen moeilijke dieren om te houden. ...
 3. Geiten. Geiten zijn superleuke dier om zelf te houden. ...
 4. Schapen.

Welk dier heeft weinig verzorging nodig?

Kleine knaagdieren zoals muizen, ratten, hamsters, degoes of gerbils kunnen zonder verzorging maximaal 24 uur alleen blijven. Chinchilla's moeten niet te lang alleen blijven, tenzij je ze met minstens twee houdt.

Wat zijn echte Nederlandse dieren?

Wilde dieren in Nederland
 • Damherten.
 • Ganzen.
 • Knobbelzwanen.
 • Meeuwen.
 • Muizen en ratten.
 • Padden.
 • Reeën.
 • Vissen.

Wat voor dieren leven er in Nederland?

Inheemse soorten
 • Aardmuis (Microtus agrestis)
 • Baardvleermuis (Myotis mystacinus)
 • Bergwoelrat (Arvicola scherman)
 • Bever (Castor fiber)
 • Boommarter (Martes martes)
 • Bosmuis (Apodemus sylvaticus)
 • Bosspitsmuis (Sorex araneus)
 • Bosvleermuis (Nyctalus leisleri)

Hoe zijn honden gedomesticeerd?

Vroegste vormen domesticatie Duidelijk is dat de hond afstamt van de grijze wolf (Canis lupus) en niet van de coyote, de jakhals of een andere hondachtige: de verschillen van hond en wolf met al deze soorten zijn veel groter dan die tussen hond en wolf. ... Het is niet zeker of de mens naar de wolf is gekomen of andersom.

Hoe is de domesticatie ontstaan?

De mens is ongeveer 16.000 jaar geleden begonnen met de domesticatie van de hond. Als jager/verzamelaar leidde de mens toen nog een zwervend bestaan. De mens zou zijn overgegaan op het domesticeren van planten en dieren om zich in de nederzetting te verzekeren van een vaste voedselbron. ...