Inhoudsopgave:

 1. Wat is het meest voorkomende wachtwoord?
 2. Wat is de beste wachtwoord?
 3. Wat zijn veelgebruikte wachtwoorden?
 4. Wat is het meest gebruikte cijfer?
 5. Wat is Scattered Secrets?
 6. Hoeveel procent van de mensen gebruikt voor alles het zelfde wachtwoord?
 7. Wat is de beste wachtwoord app?
 8. Wat is het sterkste wachtwoord?
 9. Waar kan ik zien of mijn wachtwoord is gehackt?
 10. Wat doet een wachtwoordmanager?
 11. Hoeveel wachtwoorden heeft iemand?
 12. Hoe werkt een wachtwoord manager?
 13. Hoe kan ik het beste mijn wachtwoorden bewaren?
 14. Wat is een goede Wachtwoordgenerator?
 15. Wat is een voorbeeld van een sterk wachtwoord?
 16. Wat is een veilig wachtwoord?
 17. Hoe kun je zien of je mail is gehackt?
 18. Hoe kan ik zien of mijn iPhone is gehackt?
 19. Welke wachtwoordmanager gebruiken?
 20. Hoe werkt een Wachtwoordkluis?

Wat is het meest voorkomende wachtwoord?

De cijfercombinatie '123456' is namelijk sinds 2013 het meest gebruikte wachtwoord. In de top 10 meest gebruikte wachtwoorden van 2020 staan veel (relatief) zwakke wachtwoorden. Zo staan 'qwerty' en '' nog steeds op plek 2 en 3. Wel opvallend: 'password' is twee plekken gedaald.

Wat is de beste wachtwoord?

Een veilig, sterk wachtwoord heeft minstens acht tekens. Het bevat tenminste één hoofdletter, één cijfer en één speciaal teken (zoals @ + $ & % = ). Het wachtwoord is niet hetzelfde als de loginnaam. Er komen geen bestaande woorden in voor, geen geboortedata, en geen reeksen zoals 123456 of qwerty.

Wat zijn veelgebruikte wachtwoorden?

De meest gebruikte wachtwoorden in België zijn 'wachtwoord', '123456', 'azerty' en abc123.

Wat is het meest gebruikte cijfer?

De top 10 meest gebruikte wachtwoorden in Nederland is als volgt: 123456. qwerty. .

Wat is Scattered Secrets?

Scattered Secrets Deze website is gemaakt door de Nederlandse ethisch hacker, Ricky Gevers. Het idee is hetzelfde: u vult uw e-mailadres in en de website controleert of deze voorkomt in gelekte databases. Alleen maakt u bij Scattered Secrets eerst een online account die u moet activeren via uw e-mail.

Hoeveel procent van de mensen gebruikt voor alles het zelfde wachtwoord?

Eén wachtwoord, voor alle accounts: lekker makkelijk. Voor bijna de helft van de Nederlandse jongeren werkt het zo. 48 procent van de Nederlandse jongeren gebruikt één wachtwoord voor alle accounts en apparaten.

Wat is de beste wachtwoord app?

Bitwarden is bovendien beschikbaar op alle grote platformen (iOS, macOS, Windows en Android) en daarmee een ideaal alternatief voor mensen die niet zitten te wachten op de toeters en bellen van 1Password. Uniek aan Bitwarden is dat je wachtwoord-app op een eigen server kunt installeren.

Wat is het sterkste wachtwoord?

Maak een wachtwoord van minimaal 12 karakters. Hoe langer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een gezegde, zin uit een liedje of andere zin die je goed kunt onthouden en die lastig te raden of kraken is. Bijvoorbeeld: Liever U2 dan de 6e van Beethoven!

Waar kan ik zien of mijn wachtwoord is gehackt?

Op de website ismijndatagelekt.nl kun je zien of je account gehackt is. Als je meer wilt weten, moet je €4,95 betalen. Dat geld kun je beter in je zak houden. De site ismijndatagelekt.nl toont welk account gevaar loopt, plus de bijbehorende gebruikersnaam en het wachtwoord.

Wat doet een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een digitale 'kluis' waarin je al je wachtwoorden en gebruikersnamen kunt opslaan. ... Een wachtwoordmanager genereert ook automatisch een sterk wachtwoord voor je. Je kunt de meeste wachtwoordmanagers tussen verschillende apparaten gebruiken, zoals je computer, tablet en smartphone.

Hoeveel wachtwoorden heeft iemand?

Uit onderzoek van een andere wachtwoordbeheerder, LastPass, komt naar voren dat een gemiddeld personeelslid maar liefst 191 wachtwoorden(!) heeft om toegang te verkrijgen tot allerlei accounts.

Hoe werkt een wachtwoord manager?

Een wachtwoordmanager is een digitale 'kluis' waarin je al je wachtwoorden en gebruikersnamen kunt opslaan. Je hoeft dan alleen het wachtwoord van je wachtwoordmanager te onthouden. En bezoek je een website, dan vult de wachtwoordmanager automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Hoe kan ik het beste mijn wachtwoorden bewaren?

De beste veilige wachtwoordmanagers voor 2021
 1. Dashlane. Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iOS en Linux. ...
 2. Keeper. Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iOS en Linux. ...
 3. RoboForm. ...
 4. LastPass. ...
 5. RememBear. ...
 6. 1Password. ...
 7. Sticky Password. ...
 8. Intuitive Password.
BE

Wat is een goede Wachtwoordgenerator?

Daar vergeleken we de verschillende opties op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, prijzen en ondersteuning. Alhoewel er voor verschillende besturingssystemen en budgetten meerdere mogelijkheden zijn, kwamen we tot de conclusie dat LastPass in de meeste gevallen de beste wachtwoordmanager is.

Wat is een voorbeeld van een sterk wachtwoord?

Gebruik kleine letters en hoofdletters door elkaar (voorbeeld: doFxwYSvMXapPcLV). Plaats cijfers tussen de letters (voorbeeld: 6doF5xwYS9vMX2ap). Controleer of je wachtwoord lang genoeg is. Wij raden minimaal tien tekens aan, maar meer is beter.

Wat is een veilig wachtwoord?

Een slim wachtwoord bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens. Ga voor een wachtwoord met minimaal 6 tekens. Of gebruik een lange zin. Zinnen zijn makkelijker te onthouden en voor criminelen moeilijk om te achterhalen.

Hoe kun je zien of je mail is gehackt?

Een andere website waarop je kunt nagaan of je e-mail is gehackt, is haveibeenpwned.com. Het woord 'pwned' wordt op het internet en onder gamers veel gebruikt en is slang voor 'owned'.

Hoe kan ik zien of mijn iPhone is gehackt?

Hoe kan ik herkennen of mijn iPhone gehackt is?
 • Er worden apps gedownload, zonder dat je dat zelf deed.
 • Er wordt gebeld, gesms't of ge-emaild, zonder dat je dat zelf deed.
 • Er gebeuren acties op het scherm van je iPhone zonder dat je dat zelf doet.

Welke wachtwoordmanager gebruiken?

De 9 beste wachtwoordmanagers (gratis en betaalde tools)
 • Bitwarden.
 • NordPass.
 • KeePass.
 • RoboForm.
 • Sticky Password.
 • LastPass.
 • Dashlane.
 • 1Password.

Hoe werkt een Wachtwoordkluis?

Knip en plak het wachtwoord Je kunt ook direct de toetscombinatie Ctrl+C gebruiken. Je hebt nu 12 seconden om het wachtwoord te plakken op de juiste plek. Dit is in de basis de manier waarop KeePass en andere wachtwoordmanagers werken. Er zijn andere wachtwoordmanagers die het je nog makkelijker maken.