Inhoudsopgave:

  1. Hoe oud mag een auto zijn voor milieuzone?
  2. Wat is de milieuzone?
  3. Welke Brommers mogen in Den Haag?
  4. Hoe herken je een milieuzone?
  5. Heeft Leiden een milieuzone?
  6. Hoe oud mag auto zijn in Amsterdam?
  7. Welke auto's mogen niet in Rotterdam?

Hoe oud mag een auto zijn voor milieuzone?

Oldtimers die op diesel rijden en ouder zijn dan 40 jaar, mogen een milieuzone in. Deze auto's hebben automatisch een vrijstelling. Auto's die op andere brandstoffen rijden en elektrische auto's, mogen de milieuzone sowieso inrijden. De leeftijd van deze auto's maakt daarbij niet uit.

Wat is de milieuzone?

Een milieuzone is een gebied in een stad waar bepaalde vervoersmiddelen niet mogen rijden. Een milieuzone kan gelden voor dieselvrachtauto's en –autobussen en dieselpersonen- en bestelauto's.

Welke Brommers mogen in Den Haag?

Heeft u een 4-takt brommer of 4-takt snorfiets van 2010 of daarvoor? Dan mag u in Den Haag rijden. U moet uw voertuig wel eerst laten keuren. Als u een keuringsbewijs heeft, vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.

Hoe herken je een milieuzone?

Alle gemeenten die een gele of groene milieuzone invoeren, gebruiken het verkeersbord 'Milieuzone'. Aan de onderborden kunt u herkennen of u een groene of gele milieuzone nadert, voor welke voertuig de milieuzone geldt en voor welke emissieklasse. Een gele milieuzone herkent u aan het gele cirkeltje met een 3.

Heeft Leiden een milieuzone?

Milieuzones in Leiden In de gemeente Leiden is er sinds 1 januari 2010 een milieuzone. Voor het gebied binnen de singels en het oostelijke deel van de Morsweg geldt de milieuzone. In dit gebied zijn vervuilende vrachtwagens niet toegestaan. ... Het gemeentebestuur van Leiden zal nog met een voorstel komen.

Hoe oud mag auto zijn in Amsterdam?

Sinds 1 januari 2017 geldt de milieuzone in Amsterdam voor dieselbestelauto's met bouwjaar van voor 1 januari 2000. Per 1 januari 2018 worden ook alle brommers en scooters van voor 1 januari 2011 in de gehele bebouwde kom van de hoofdstad geweerd.

Welke auto's mogen niet in Rotterdam?

Sinds 1 januari 2020 geldt de milieuzone Rotterdam alleen voor vrachtauto's met een emissieklasse 3 of lager. Voor personen- en bestelauto's gelden geen beperkingen. Zij mogen de milieuzone inrijden ongeacht leeftijd of emissieklasse.