Inhoudsopgave:

 1. Wat te doen bij pech onderweg in Frankrijk?
 2. Hoe heet de ANWB in Frankrijk?
 3. Wat valt er onder pechhulp ANWB?
 4. Is pechhulp verzekerd?
 5. Wat te doen bij pech in het buitenland?
 6. Wat te doen bij ongeval in Frankrijk?
 7. Hoe heet de Belgische Wegenwacht?
 8. Hoe heet de ANWB in Belgie?
 9. Wat houdt pechhulp in?
 10. Wat dekt Wegenwacht?
 11. Wat is een pechhulp verzekering?
 12. Welke pechhulp verzekering?
 13. Wat te doen bij pech in Duitsland?
 14. Wie moet je bellen voor pech op de weg?
 15. Wat te doen bij ongeval in buitenland?
 16. Wat is het 112 nummer in Frankrijk?
 17. Hoe heet de ANWB in Duitsland?
 18. Hoe heet Oostenrijkse ANWB?
 19. Hoe heet de Duitse zusteronderneming van de ANWB?
 20. Wat valt er onder ANWB?

Wat te doen bij pech onderweg in Frankrijk?

Frankrijk heeft geen pechhulp zoals de ANWB in Nederland. Als je pech hebt, bel je gewoon de ANWB: tel. + 14 14. De Alarmcentrale schakelt de lokale wegenhulp in om de auto naar een garage te slepen.

Hoe heet de ANWB in Frankrijk?

Frankrijk kent geen wegenwachtorganisatie. Op snelwegen zijn alleen dépanneurs (bergers) bevoegd om mensen te helpen. Zij slepen je altijd naar een garage. Pas daar wordt gekeken wat er met de auto aan de hand is en word je auto eventueel gerepareerd.

Wat valt er onder pechhulp ANWB?

Als de Wegenwacht er eenmaal is, doet hij of zij zijn/haar uiterste best om jou weer op weg te helpen. En mocht jouw auto niet ter plekke gerepareerd kunnen worden, zorgen wij ervoor dat de auto wordt weggesleept. En we zorgen er natuurlijk ook voor dat jij en eventuele andere gestrande inzittenden veilig thuis komen.

Is pechhulp verzekerd?

Pechhulp kun je bij diverse autoverzekeringen aanvullend meeverzekeren, bij zowel de WA-dekking als de beperkt of volledig casco dekking. De premie hangt vooral af van de aanbieder, ouderdom van de auto en het dekkingsgebied.

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Afhankelijk van hoe het in jouw vakantieland werkt schakelt de Alarmcentrale de juiste hulp bij en zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk jouw reis kunt vervolgen. Je kunt in het buitenland online pech melden, bellen naar +3170 314 14 14 of gebruik de ANWB Onderweg App. Sta je niet veilig? Dan altijd bellen.

Wat te doen bij ongeval in Frankrijk?

Waarschuw de politie en indien nodig een ambulance. In heel Europa geldt het alarmnummer 112. Als de politie een proces-verbaal opmaakt, noteer dan het nummer van het proces-verbaal. Ga niet weg van de plaats van het ongeval.

Hoe heet de Belgische Wegenwacht?

Neem telefonisch contact op met onze VAB-Alarmcentrale: Sta je in panne of heb je een ongeval met je voertuig in België: + 222. Ben je in Nederland of Luxemburg: + 222 of + 65 65.

Hoe heet de ANWB in Belgie?

Pechhulp altijd dichtbij, ook in België! Als je ervoor kiest om met de auto daarheen te gaan, willen we jou adviseren om gebruik te maken van Wegenwacht Europa Service. Met deze service ben je verzekerd van de beste pechhulp tijdens je reis. We werken namelijk nauw samen met onze zusterclub Touring Belgium Go.

Wat houdt pechhulp in?

Automobilisten met een pechhulpverzekering kunnen rekenen op hulp van de wegenwacht. De wegenwacht kan kleine problemen verhelpen óf de auto naar huis of een garage slepen. Pechhulpverzekeringen kunnen vele verschillende dekkingen hebben. Denk hierbij aan dekking binnen de eigen woonplaats of in het buitenland.

Wat dekt Wegenwacht?

Heb je een nieuwe accu nodig? Die kun je direct aanschaffen en laten installeren door de Wegenwacht. In enkele specifieke gevallen rekenen we een toeslag. Dit is in het geval dat de pech veroorzaakt wordt doordat je de verkeerde brandstof hebt getankt of wanneer je meer dan drie keer per jaar de Wegenwacht inschakelt.

Wat is een pechhulp verzekering?

De pechhulpverzekering biedt dekking voor hulp bij pech onderweg. Automobilisten met een pechhulpverzekering kunnen rekenen op hulp van de wegenwacht. De wegenwacht kan kleine problemen verhelpen óf de auto naar huis of een garage slepen. Pechhulpverzekeringen kunnen vele verschillende dekkingen hebben.

Welke pechhulp verzekering?

Pechhulp Nederland
Pechhulp vergelijkenWegenwacht van ANWBAllianz
Vanaf prijs per maand€ 4,83€2,49
Inclusief eigen woonplaatsOptioneel, vanaf €8,17 per maand (totaal)Optioneel, vanaf €4,58 per maand (totaal)
Vervangend vervoerOptioneel, vanaf €8,17 per maand (totaal)Ja, inclusief
DekkingOp persoonOp kenteken

Wat te doen bij pech in Duitsland?

Soms komt het wel eens voor dat je te maken krijgt met autopech in Duitsland. In dat geval kun je bellen met de ANWB Alarmcentrale, tel. + 14 14. Wij doen er alles aan om jou snel weer de weg op te helpen en schakelen de lokale wegenhulp in.

Wie moet je bellen voor pech op de weg?

Bel 112. Iedereen die zelf uit het voertuig kan komen gaat naar een veilige plaats, achter de vangrail of in de berm. Laat gewonden achter in het voertuig. Wacht achter de vangrail of in de berm om hulp.

Wat te doen bij ongeval in buitenland?

Een auto-ongeval in het buitenland? Wat moet je doen?
 1. Blijf rustig. Probeer je kalmte te bewaren, ook al is dat moeilijk. ...
 2. Blijf ter plaatse en zorg voor elkaar. ...
 3. Verwittig andere bestuurders. ...
 4. Vul het aanrijdingsformulier in en neem foto's. ...
 5. Verwittig indien nodig de politie. ...
 6. Verwittig je verzekeraar.

Wat is het 112 nummer in Frankrijk?

Algemeen alarmnummer: 112. Politie: 17. Ambulance (SAMU): 15. Brandweer: 18.

Hoe heet de ANWB in Duitsland?

De ADAC staat voor Allgemeine Deutsche Automobil-Club en is de pechhulp organisatie die mensen in Duitsland weer op weg helpt, zoals de Wegenwacht dat in Nederland doet. De ADAC is de grootste autoclub in Duitsland.

Hoe heet Oostenrijkse ANWB?

Omdat Oostenrijk een perfecte bestemming is om met de auto te reizen, adviseren we je om Wegenwacht Europa Service af te sluiten. Met dit pakket kun je onbezorgd op vakantie en krijg je de beste pechhulp, want we werken nauw samen met onze Oostenrijkse zusterclub ÖAMTC.

Hoe heet de Duitse zusteronderneming van de ANWB?

De ADAC staat voor Allgemeine Deutsche Automobil-Club en is de pechhulp organisatie die mensen in Duitsland weer op weg helpt, zoals de Wegenwacht dat in Nederland doet.

Wat valt er onder ANWB?

Bij de Wegenwacht® Service is het ANWB-lidmaatschap met de daarbij extra voordelen inbegrepen. Je kunt dus rekenen op de beste pechhulp maar óók op advies, informatie, ledenvoordeel, belangenbehartiging en het maandblad de kampioen. De Wegenwacht® van ANWB is ook sterk in pechhulp in Europa.