Inhoudsopgave:

 1. Hoe veilig is jouw wijk?
 2. Hoeveel inbraken in mijn buurt?
 3. Wat doet de politie in mijn straat?
 4. Hoe crimineel is Nederland?
 5. Is Rotterdam Zuid veilig?
 6. Hoe groot is de kans op een inbraak?
 7. Waar wordt er het meest ingebroken?
 8. Wat doet de politie in Nederland?
 9. Wat is het werk van de politie?
 10. Wat is de meest criminele provincie in Nederland?
 11. Wat maakt een wijk aantrekkelijk?
 12. Hoelang duurt een inbraak?
 13. Welke huizen meeste kans op inbraak?
 14. Waar zijn inbrekers naar op zoek?
 15. Wat doet de politie wikikids?

Hoe veilig is jouw wijk?

De politie informeert de burger over de veiligheid met een misdaadkaart. In samenwerking met de politie eenheid Den Haag, heeft First Element een overzichtelijk informatie systeem over criminaliteit ontwikkeld: hoeveiligismijnwijk.nl.

Hoeveel inbraken in mijn buurt?

Op de nieuwe website Misdaad in Kaart van de politie worden inbraken binnen 24 uur online gezet. Op de Mijn-Buurtpagina van Misdaad in Kaart is exact te zien hoe vaak en waar er de afgelopen drie maanden is ingebroken. De gegevens worden elke dag ververst en weergegeven op een kaart.

Wat doet de politie in mijn straat?

Samen met de gemeente kijkt de politie naar de meldingen. Bij meerdere klachten over een locatie of groep mensen zoeken ze naar een oplossing. Bijvoorbeeld een hangplek op een andere plek in de buurt of een gesprek met alle partijen onder begeleiding van een jongerenwerker en de wijkagent.

Hoe crimineel is Nederland?

In 2020 staan 9,5 per 1.000 jongeren met een Nederlandse achtergrond geregistreerd als verdachte. Onder jongeren met een niet-westerse migratieachtergrond gaat het om ruim 25 jongeren.

Is Rotterdam Zuid veilig?

De Agniesebuurt, Bergpolder, Delfshaven, Feyenoord, Hillegersberg Noord, Kop van Zuid, Liskwartier, Nesselande, Nieuw Crooswijk, Prinsenland en de Provenierswijk bleven allemaal – samen met nog wat andere wijken – onder de 500 registraties, en behoren daarmee ook tot de veiligere wijken van Rotterdam.

Hoe groot is de kans op een inbraak?

Volgens de cijfers van het CBS wordt er elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken. De kans op een inbraak neemt echter tot 95% af als je de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen volgt. De meeste inbraken (ongeveer 80 procent) worden gepleegd door 'gelegenheidsinbrekers'.

Waar wordt er het meest ingebroken?

Aantal gevallen van woninginbraak per gemeente Bekijk hieronder hoe vaak er in jouw gemeente een woninginbraak werd gepleegd in 2019. Vooral in de grote steden zijn de aantallen inbraken het hoogst, met Amsterdam (3.378) en Rotterdam (1.869) aan kop.

Wat doet de politie in Nederland?

De politie in Nederland (Nationale Politie) is een politiedienst, belast met het handhaven van de wetten van Nederland, het bewaren van de openbare orde en het verlenen van hulp. Ook vormt zij de opsporingsdienst voor het Openbaar Ministerie.

Wat is het werk van de politie?

Strafbare feiten opsporen; Hulp verlenen als er iemand in nood is; Overleg met de gemeente, het Openbaar Ministerie en partners over veiligheidsproblemen; Het uitvoeren van politietaken voor justitie.

Wat is de meest criminele provincie in Nederland?

Amsterdam blijft de onveiligste gemeente van ons land. De hoofdstad heeft vooral last van zakkenrollers, mishandelingen en straatroven. Maastricht staat net als vorig jaar op nummer 2 en Rotterdam neemt de 3e plaats in. Limburg is de onveiligste provincie.

Wat maakt een wijk aantrekkelijk?

Fysieke kenmerken, sociale kenmerken en veiligheid Hierbij kun je denken aan de dichtheid en het type bebouwing, de marktwaarde van het vastgoed, de aanwezigheid van voorzieningen (zoals winkels, openbaar vervoer en ziekenhuizen), de mate van functiemenging en de kwaliteit van de groenvoorzieningen.

Hoelang duurt een inbraak?

Een gemiddelde inbraak duurt 30 seconden. Slechts 1 procent van alle inbraken vindt plaats door het breken van een ruit.

Welke huizen meeste kans op inbraak?

De meeste inbraken vinden plaats in dure huizen Het hang- en sluitwerk is hier vaak matig. Inbrekers zijn zich daar zeer bewust van. Bovendien gaan inbrekers het liefst bij hen in de buurt te werk. Ze kennen de vluchtwegen op hun duimpje en kunnen de risico's beter inschatten.

Waar zijn inbrekers naar op zoek?

“Een inbreker zal bij zijn rondje door de wijk ook bij de huizen naar binnen kijken. Ziet hij iets wat hij goed kan verkopen, dan is zijn interesse gewekt. Zaken als laptops, mobiele telefoons en spelcomputers zijn populair. Is de inbreker eenmaal binnen, dan gaat hij ook op zoek naar geld en sieraden.”

Wat doet de politie wikikids?

De politie is naast de ambulance en de brandweer één van de drie hulpdiensten. De politie handhaaft de openbare orde en veiligheid. Daarnaast bestrijdt ze criminaliteit en verleent ze hulp in noodsituaties.