Inhoudsopgave:

 1. Waar komt de naam Dracula vandaan?
 2. Hoe heet het kasteel van Dracula?
 3. Wie woonde in het kasteel van Bran in Roemenie?
 4. Waar heeft graaf Dracula gewoond?
 5. Waar werd Dracula geboren?
 6. Wie is de schrijver van Dracula?
 7. Waar staat het kasteel van graaf Dracula?
 8. Waar licht Roemenie?
 9. Waardoor is graaf Dracula beroemd geworden?
 10. Wie was de schrijver van het oorspronkelijke Dracula verhaal?
 11. Wie was de eerste vampier?
 12. Hoe oud is Dracula?
 13. Waar gaat het boek Dracula over?
 14. Waar is Transylvania?
 15. Waarom heet Roemenië Roemenië?
 16. Hoe arm is Roemenië?
 17. Wat wordt een vampier s nachts?
 18. Hoe zijn vampieren sagen ontstaan?
 19. Hoe heette de vermaarde tegenstander van de Graaf?
 20. Waar ligt Hongarije?

Waar komt de naam Dracula vandaan?

Het personage Dracula is gebaseerd op de historische prins Vlad III, bijgenaamd Dracula (wat "zoon van de Duivel" betekent in het Roemeens en het Latijn). Bram Stoker kwam deze naam tegen toen hij zich verdiepte in Roemeense geschiedenis.

Hoe heet het kasteel van Dracula?

Bram Stoker zette nooit een voet in Transsylvanië, laat staan in Kasteel Bran. Sommige historici denken dat Vlad de Spietser hier ooit de nacht doorbracht. Dracula heeft hier geslapen.

Wie woonde in het kasteel van Bran in Roemenie?

Het is misschien wel het bekendste kasteel ter wereld, Castelul Bran, oftewel: het kasteel van Bran. Volgens mythe en verhalen zou dit kasteel de plek zijn geweest waar Graaf Dracula woonde.

Waar heeft graaf Dracula gewoond?

Het zogenaamde Bran-Castle is wel wereldberoemd geworden door het Dracula-boek van Bram Stoker uit 1897. De Ierse horrorschrijver introduceerde het pand als de woonplaats van de (fictieve) vampier.

Waar werd Dracula geboren?

Sighișoara, Roemenië Vlad Dracula/Geboorteplaats

Wie is de schrijver van Dracula?

Bram Stoker Dracula/Auteurs Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië.

Waar staat het kasteel van graaf Dracula?

Kasteel Bran, hooggelegen, met de typerende spitse rode torens, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië en staat bekend als het kasteel van Dracula, hoewel het geen connectie heeft met de historische noch met de fictieve figuur.

Waar licht Roemenie?

Roemenië is een vrij groot land in het zuidoosten van Europa, gelegen aan de Zwarte Zee. Het grenst aan Oekraïne, Moldavië, Hongarije, Servië en Bulgarije.

Waardoor is graaf Dracula beroemd geworden?

Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. ... Dankzij het succes van het boek en de verfilmingen die er in de loop der jaren op werden gebaseerd, groeide de figuur van Dracula uit tot 's werelds bekendste vampier.

Wie was de schrijver van het oorspronkelijke Dracula verhaal?

Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië.

Wie was de eerste vampier?

Bram Stokers graaf Dracula is daar direct op geïnspireerd en legde, samen met verhalen als Varney the Vampire van James Malcolm Rymer en Carmilla van Joseph Sheridan Le Fanu, de basis voor de moderne vampierverhalen.

Hoe oud is Dracula?

Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula (Sighișoara, november/december 1431 – Boekarest, december 1476) was vorst van Walachije in 1448, van 14 en in 1476.

Waar gaat het boek Dracula over?

Graaf Dracula. Hij is een vampier die woont in een kasteel in Transylanvia. Als Dracula een slachtoffer in de nek bijt en bloed opzuigt, veranderd deze ook in een vampier. Dracula heeft een heel wit gezicht, rode lippen en scherpe hoektanden.

Waar is Transylvania?

Transsylvanië of Zevenburgen (Roemeens: Transilvania of Ardeal; Hongaars: Erdély; Duits: Siebenbürgen; Servisch: Трансилванија, "Transilvanija" of Ердељ, "Erdelj") is een historische regio die een groot deel van het huidige noorden en westen van Roemenië beslaat.

Waarom heet Roemenië Roemenië?

De naam "România" werd de gebruikelijke naam voor alle Roemeense landen, en werd voor het eerst gebruikt in het begin van de negentiende eeuw. De Roemenen zijn het meest oostelijke Romaanse volk; het wordt compleet omringd door niet-Romaanse landen ("een Romaans eiland in een Slavische Zee").

Hoe arm is Roemenië?

Roemenië is het tweede armste land van de Europese Unie; dit tonen de meest recente gegevens van Eurostat. Dat is een gemiddeld gegeven. Een aantal gebieden van Roemenië wordt aangegeven als de armste binnen de EU. In Roemenië loopt ruim 40% van de bevolking het risico van armoede en sociale uitsluiting.

Wat wordt een vampier s nachts?

Een vampier is een bloedzuigend wezen, een product van de menselijke fantasie. ... Volgens het bijgeloof komt een vampier 's nachts uit zijn graf om het bloed van de levenden te drinken. Dat bijgeloof komt waarschijnlijk omdat men af en toe doden opgraaft die er na lange tijd goed bewaard uitzien.

Hoe zijn vampieren sagen ontstaan?

De vampier bijt een mens of dier en zuigt zo al zijn bloed op. Wanneer het slachtoffer geen bloed meer over heeft, zal ook hij of zij een vampier worden. ... In 1897 brengt Bram Stoker een boek uit over vampiers. Hij beschrijft het leven van Graaf Dracula, een vampier uit Transsylvanië (Roemenië).

Hoe heette de vermaarde tegenstander van de Graaf?

Het boek heet The Vampyre. Bram Stoker breidde de vampier uit tot graaf Dracula in zijn eigen boek. Hoe hij aan de inspiratie kwam is niet helemaal bekend. Wel weten we dat hij een reisgids had en er daardoor achterkwam dat Dracula een Roemeens woord is voor duivel.

Waar ligt Hongarije?

Hongarije (Hongaars: Magyarország) is een land dat in het midden van Europa ligt en grenst aan Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië en Oekraïne. De hoofdstad is Boedapest en er wonen bijna 10 miljoen mensen.