Inhoudsopgave:

  1. Hoe Inchecken met telefoon?
  2. Hoe laat mag je inchecken NS?
  3. Waarom kan ik niet inchecken bij de NS?
  4. Kun je met je pinpas betalen in de bus?
  5. Kan OV-chipkaart in Wallet?
  6. Hoe laat inchecken korting?
  7. Hoe laat inchecken Keuzedag?
  8. Wat te doen als je niet kan inchecken?
  9. Wat als je bent vergeten in te checken met OV?
  10. Wat kost een persoonlijke OV-chipkaart?

Hoe Inchecken met telefoon?

Het in- en uitchecken werkt net als bij de normale ov-chipkaart. In plaats van de ov-kaart houd je nu de achterkant van je telefoon tegen een ov-paaltje. De digitale ov-chipkaart kan nog niet worden opgeladen op een automaat op het station. Het saldo kan voorlopig alleen via automatisch opladen worden opgewaardeerd.

Hoe laat mag je inchecken NS?

Als u voor 16.05 incheckt, reist u met korting. U mag dan rustig wachten tot 16.15, een half uur mag ook nog. Checkt u dan uit bij Syntus en weer in bij een andere vervoerder, tijdens de spits bijvoorbeeld bij NS, dan betaalt u vol tarief.

Waarom kan ik niet inchecken bij de NS?

Beste antwoord door Klaas-Jan NS Bij aankomst van de trein kun je ook met hen overleggen. In principe mag je natuurlijk zonder geldig vervoerbewijs (dus zonder check in) niet in de trein stappen, dus wanneer overleg niet mogelijk is adviseer ik een éénmalig OV-Chipkaart aan te schaffen en kosten later te declareren.

Kun je met je pinpas betalen in de bus?

Vanaf nu beschikken alle bussen over een betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus. Let wel goed op de pinbon, dit is samen met het kaartje wat je van de buschauffeur ontvangt het officiële vervoerbewijs.

Kan OV-chipkaart in Wallet?

Als u een fysieke openbaarvervoerkaart hebt, kunt u die kaart en het saldo ervan mogelijk overzetten naar de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch.

Hoe laat inchecken korting?

Er geldt een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger bij het inchecken in de daluren. Volgens de definitie duurt de spits 's ochtends tot 9.00 uur, dus zou u pas vanaf 9.00 uur kunnen inchecken als u met korting wilt reizen.

Hoe laat inchecken Keuzedag?

Op de reisdag checkt u in met uw Keuzedag voor het binnenlandse deel van de reis tijdens de daluren. (van maandag t/m vrijdag 4.00 – 6.30 uur, 9.00 – 16.00 uur en na 18.30 uur. Zaterdag, zon- en feestdagen de hele dag). Dit doet u om de Keuzedag voor deze dag geldig te maken.

Wat te doen als je niet kan inchecken?

Beste antwoord door Klaas-Jan NS Het is bij zo'n situatie altijd verstandig om - indien aanwezig - even met stationspersoneel of perronpersoneel te overleggen. Zij kunnen de storing dan doorgeven en de hoofdconducteurs die aanwezig zijn in treinen op dit traject kunnen dan ook op de hoogte worden gesteld.

Wat als je bent vergeten in te checken met OV?

Op www.uitcheckgemist.nl vraag je in drie simpele stappen je saldo terug. Meld je aan en ontvang voortaan een e-mail als je saldo kunt terugvragen na een gemiste check-in of check-uit. Handig, want dan hoef je niet meer zelf te kijken of je je geld al kunt terugvragen!

Wat kost een persoonlijke OV-chipkaart?

De verkoopadviesprijs van een nieuwe persoonlijke of anonieme OV-chipkaart is € 7,50. Deelnemers van het OV-chipkaartsysteem bepalen deze prijs. Vraag je een kaart aan met het papieren aanvraagformulier? Dan kost deze € 3,00 meer.