Inhoudsopgave:

 1. Hoelang mag je vliegen zwanger?
 2. Hoeveel weken zwanger vakantie?
 3. Wat heb je nodig om met Transavia te vliegen?
 4. Is het veilig om te vliegen als je zwanger bent?
 5. Welke steunkousen tijdens zwangerschap?
 6. Welke landen reizen zwanger?
 7. Wat heb je nodig om te vliegen Corona?
 8. Welke documenten heb je nodig om te vliegen Corona?
 9. Waarom steunkousen dragen zwangerschap?
 10. Waarom steunkousen tijdens zwangerschap?
 11. Wie mag er bij de bevalling aanwezig zijn?
 12. Hoeveel paracetamol mag je als je zwanger bent?
 13. Wat moet je niet doen als je zwanger bent?
 14. Waar mag je op vakantie als je zwanger bent?

Hoelang mag je vliegen zwanger?

Zwangere vrouwen in goede gezondheid mogen vliegen tot de 36ste week van hun zwangerschap, of tot 4 weken voor de verwachte bevallingsdatum. Aanstaande moeders die al 37 weken zwanger zijn, mogen alleen binnen Europa vliegen, en uitsluitend met de toestemming van ons medisch assistentieteam.

Hoeveel weken zwanger vakantie?

Je buik is nog niet zo groot dat die echt in de weg zit en nieuwe klachten zoals bekkeninstabiliteit doen zich vaak voor pas later in de zwangerschap voor. Tot wannneer op vakantie zwanger? Voor een vliegvakantie heb je vanaf 28 weken een fit to fly verklaring nodig en vanaf 36 weken mag je niet meer vliegen.

Wat heb je nodig om met Transavia te vliegen?

Alle passagiers die van, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen, moeten een gezondheidsverklaring invullen. Je moet een aantal vragen over je gezondheid beantwoorden voordat je mag reizen. Je krijgt deze vragen automatisch voorgelegd als je online incheckt.

Is het veilig om te vliegen als je zwanger bent?

Bij een ongecompliceerde zwangerschap mag je tot 36 weken zonder doktersverklaring vliegen. Wel raden ze aan om vanaf 28 weken een doktersverklaring bij je te dragen. Bij een meerlingzwangerschap mag je tot 28 weken meevliegen.

Welke steunkousen tijdens zwangerschap?

Verloskundigen, huisartsen en gynaecologen adviseren om compressiekousen oftewel steunkousen te dragen tijdens je zwangerschap. Het liefst zo vroeg mogelijk. Zo verklein je het risico op spataderen en andere klachten. De keuze voor steunkousen of een zwangerschapspanty met compressie is heel persoonlijk.

Welke landen reizen zwanger?

Vermijd malaria, gele koorts en het zikavirus Een reis naar de tropen is dus geen goed plan, maar niet alleen vanwege de medische voorzieningen. In veel tropische landen komen namelijk ziektes voor zoals malaria, gele koorts en zikakoorts. Die zijn al gevaarlijk als je niet zwanger bent, dus voor zwangeren al helemaal!

Wat heb je nodig om te vliegen Corona?

Alle passagiers (van 13 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring downloaden, printen en invullen. Uw luchtvaartmaatschappij zal u daarom vragen. Als u geen verklaring heeft, mag u niet aan boord.

Welke documenten heb je nodig om te vliegen Corona?

Altijd vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs nodig. U heeft na verblijf in een land buiten de EU/Schengen bij een (terug)reis naar Nederland altijd minimaal 1 van deze documenten nodig: een vaccinatiebewijs (bijvoorbeeld in de CoronaCheck-app of op papier);

Waarom steunkousen dragen zwangerschap?

Verloskundigen, huisartsen en gynaecologen adviseren om compressiekousen oftewel steunkousen te dragen tijdens je zwangerschap. Het liefst zo vroeg mogelijk. Zo verklein je het risico op spataderen en andere klachten. De keuze voor steunkousen of een zwangerschapspanty met compressie is heel persoonlijk.

Waarom steunkousen tijdens zwangerschap?

Het dragen van steunkousen tijdens de zwangerschap helpt de bloedcirculatie optimaal te houden en het lymfestelsel optimaal zijn werk te laten doen door snellere vochtafvoer vanuit de voeten en benen.

Wie mag er bij de bevalling aanwezig zijn?

1. De bevalling
 • De verloskundige bespreekt met jou waar je wilt bevallen. Thuis of in het ziekenhuis.
 • Er mag meestal 1 persoon bij de bevalling zijn. Bijvoorbeeld je man, je zus of een vriendin. Soms mogen er twee personen bij zijn. Vraag dit aan je verloskundige of dokter.
 • Zorg voor oppas voor de andere kinderen.

Hoeveel paracetamol mag je als je zwanger bent?

Daaruit blijkt dat het niet schadelijk is voor je zwangerschap of je ongeboren kindje. Je kan het tijdens je hele zwangerschap veilig gebruiken. Wel is het advies om niet meer dan zes tabletten van 500 mg per dag te nemen. Gebruik paracetamol als je zwanger bent liever niet langer dan een week achter elkaar.

Wat moet je niet doen als je zwanger bent?

Wat mag je niet als je zwanger bent?
 • Rauwe eieren of producten die met rauwe eieren gemaakt worden.
 • Rauw vlees of rauwe of gerookte vis.
 • Roofvissen zoals tonijn, zwaardvis, haai, snoekbaars of koningsmakreel. ...
 • Nederlandse rivierpaling. ...
 • Soja in grote hoeveelheden. ...
 • Kaas die van rauwe melk is gemaakt.

Waar mag je op vakantie als je zwanger bent?

Als er geen medische redenen zijn waarom je niet zou mogen vliegen dan kan vliegen prima gedurende de hele zwangerschap. Daar een bevalling vanaf 37 weken zwangerschap heel normaal is wordt uiteraard afgeraden om rond die tijd nog verre reizen te maken.