Inhoudsopgave:

 1. Hoe werkt een Sudoku puzzel?
 2. Hoe begin je aan een Sudoku?
 3. Wat is de bedoeling bij Sudoku?
 4. Hoe werkt kinder Sudoku?
 5. Hoe werkt een Sudoku voor kinderen?
 6. Hoe speel je sudoku online?
 7. Hoe werkt Woordsudoku?
 8. Hoeveel niveaus zijn er in sudoku?
 9. Hoe maak je een Kakuro?
 10. Hoeveel niveaus zijn er in Sudoku?
 11. Is Sudoku moeilijk?
 12. Wat bepaalt de moeilijkheidsgraad van een sudoku?
 13. Welke sudoku zijn er?
 14. Wat is de moeilijkheidsgraad van sudoku?

Hoe werkt een Sudoku puzzel?

Wat is een sudoku? Het is een puzzel die bestaat uit 9 blokken van 3 keer 3 vakjes. In elk vakje hoort een cijfer van 1 tot en met 9 te staan. Vul het diagram zo in, dat in elke rij, elke kolom en elk blok van 3 keer 3 vakjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Hoe begin je aan een Sudoku?

Bij het oplossen van een sudoku is er eigenlijk maar één regel: Vul het vlak in van 9 bij 9 zodat in elke rij, kolom en vak van 3 op 3 de getallen 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. In een sudoku puzzel zullen niet meer dan 30 nummers gegeven worden en vaak zelfs veel minder.

Wat is de bedoeling bij Sudoku?

Wat is het doel van de Sudoku? Bedoeling is dat in iedere rij en kolom (horizontaal als verticaal) de cijfers 1 t/m 9 worden ingevuld. Ook in de vetgedrukte vierkanten dienen de cijfers 1 t/m 9 te worden ingevuld. Alle cijfers mogen één keer gebruikt worden.

Hoe werkt kinder Sudoku?

Tips en trucs om sudoku op te lossen
 • Zoek om te beginnen steeds naar rijen, kolommen en blokken waar maar weinig cijfers ontbreken.
 • Begin met cijfers die al veel voorkomen.
 • Telkens als je een cijfer invult, is het verstandig om te kijken of je dat cijfer ook ergens anders kunt invullen.
 • Probeer nooit te gokken.

Hoe werkt een Sudoku voor kinderen?

De bedoeling is alle lege hokjes in te vullen met het juiste cijfer, zodat in elke rij (horizontaal) en kolom (vertikaal) de cijfers 1 tot en met 9 precies één keer voorkomen, maar ook in elk vierkant van 3 bij 3 hokjes. Onze sudoku's zijn niet moeilijk en geschikt voor alle leeftijden.

Hoe speel je sudoku online?

Je lost de Sudoku op door de lege vakjes in te vullen met de juiste cijfers. Hierbij mag je de spelregels van niet overtreden. Zo moet elke rij, kolom en rooster de cijfers 1 tot en met 9 bevatten in willekeurige volgorde en er mogen in deze rijen, kolommen en roosters geen dubbele getallen voorkomen.

Hoe werkt Woordsudoku?

Een woordsudoku is een sudoku met letters in plaats van cijfers. Elke rij, elke kolom en elk zwartomrand blok van twee bij vijf vakjes moet zodanig worden ingevuld dat er tien verschillende letters in staan: A, C, E, H, I, J, K, L, R en S.

Hoeveel niveaus zijn er in sudoku?

Om met de deur in huis te vallen: er bestaan maar liefst 6.670.903.752.021.072.936.960 sudoku's. Beter gezegd, dit is het aantal ingevulde sudokuvelden. Er is een verschil tussen een ingevuld sudokuveld en een sudokupuzzel.

Hoe maak je een Kakuro?

Bij Kakuro vul je in een reeks cijfers tussen 1 en 9 in. Deze cijfers moeten zo worden ingevuld, dat ze bij elkaar opgeteld het getal vormen dat links (voor de verticale reeksen) of rechts (voor de horizontale reeksen) van de diagonale witte lijn staat aangegeven.

Hoeveel niveaus zijn er in Sudoku?

Om met de deur in huis te vallen: er bestaan maar liefst 6.670.903.752.021.072.936.960 sudoku's. Beter gezegd, dit is het aantal ingevulde sudokuvelden. Er is een verschil tussen een ingevuld sudokuveld en een sudokupuzzel.

Is Sudoku moeilijk?

Als u reeds ervaring heeft met Sudoku-puzzels of andere logica- en denkspelletjes, dan is Sudoku in de moeilijkheidsgraad "moeilijk" precies goed voor u. Hier wordt u uitgedaagd en als het nog meer mag zijn, probeer dan gewoon eens "heel moeilijk".

Wat bepaalt de moeilijkheidsgraad van een sudoku?

De moeilijkheidsgraad van een Sudoku wordt bepaald door de plaats van de cijfers in de puzzel. Dit kan dus betekenen dat een Sudoku met 9 gegeven cijfers makkelijker is in te vullen dan een Sudoku met 15 gegeven cijfers.

Welke sudoku zijn er?

Sudoku varianten
 • Andere soorten Sudoku. Naast de cijfersudoku van 9x9 vakjes zijn er nu ook andere Sudoku varianten. ...
 • De cijfersudoku. Dit is de klassieke Sudoku die iedereen kent. ...
 • De hypersudoku. Een van de meest voorkomende en favoriete Sudoku's is de hypersudoku. ...
 • De nonomino Sudoku. ...
 • De killer Sudoku. ...
 • De relatie Sudoku.

Wat is de moeilijkheidsgraad van sudoku?

Moeilijkheidsgraad. Voor het oplossen van een sudoku zijn concentratie en systematisch denken het belangrijkste. Wiskundige kennis is niet vereist, aangezien de 9 symbolen hier geen betekenis hebben, behalve dat ze verschillend zijn; in plaats van cijfers had men ook andere symbolen kunnen gebruiken.