Inhoudsopgave:

 1. Wat kost een Tesla aan belasting?
 2. Wat zijn de kosten van een Tesla?
 3. Hoeveel btw op een Tesla?
 4. Wat kost een Tesla aan onderhoud?
 5. Wat zijn de voordelen van een Tesla?
 6. Wat kost een Tesla in de maand?
 7. Hoe duur is auto belasting?
 8. Hoeveel Mia op een Tesla?
 9. Heeft een Tesla onderhoud nodig?
 10. Wat kost onderhoud Tesla S?
 11. Hoeveel subsidie krijg je op een elektrische auto?

Wat kost een Tesla aan belasting?

Onderstaande fiscale voordelen kunnen beschikbaar zijn bij het financieren, leasen of het contant aankopen van een Tesla. 12% bijtelling over de catalogusprijs tot €40.000 voor 60 maanden. Voor het restbedrag van de catalogusprijs geldt de standaard-bijtelling van 22%.

Wat zijn de kosten van een Tesla?

Alleen al aan afschrijving ben je per maand € 400 of meer voordeliger uit, maar je rijdt wel gewoon in een Tesla....Wat kost de autoverzekering?
Wat kost de Tesla 3Per maand:
Brandstof:€ 50
Motorrijtuigenbelasting:€ 0
Autoverzekering:€ 47
Totaal:€ 710

Hoeveel btw op een Tesla?

Bij zowel een zakelijke als een particuliere koop van een elektrische auto dient er 21% BTW te worden betaald.

Wat kost een Tesla aan onderhoud?

Voor de Tesla kun je een onderhoudsplan afsluiten. Onderhoud voor de eerste 80.000 kilometer van een Tesla Model S kost 2.500 euro. Voor 30.000 kilometer per jaar gedurende vijf jaar zou je dus twee van dit soort onderhoudsplannen moeten afsluiten.

Wat zijn de voordelen van een Tesla?

De voordelen van een Tesla zijn vooral het design, techniek en snelheid. Tesla's behoren tot de snelste auto's van de wereld. Deze elektrische auto rijdt de snelste benzineauto's er met gemak uit. Steeds vaker zie je Tesla's rijden in Nederland.

Wat kost een Tesla in de maand?

Voor een model dat in de aanschaf 34% meer kost, zijn de netto kosten per maand 62% hoger. De 'Tesla-taks' heeft een flinke invloed. Koop je dit model met een levering in 2020 dan komen de netto kosten op 853 euro (dat is 117 euro netto meer per maand), en in 2021 betaal je 952 euro per maand.

Hoe duur is auto belasting?

De regio waar u woont, het type en gewicht van de auto, soort brandstof en de mate van milieuvervuiling door uw auto, spelen een rol in de bepaling van hoogte van de wegenbelasting. De gemiddelde kosten voor de wegenbelasting liggen tussen de € 20,- en € 60,- per maand.

Hoeveel Mia op een Tesla?

Voor de nul-emissie auto´s kan er gebruik worden gemaakt van de milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit is een extra aftrekpost op de winst van de onderneming. De aftrek bedraagt 13,5% van maximaal € 40.000 van het investeringsbedrag (2020).

Heeft een Tesla onderhoud nodig?

Veelgestelde vragen. Heeft mijn auto een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig? Uw Tesla heeft geen jaarlijkse onderhoudsbeurt en vloeistofverversingen nodig. Raadpleeg de meest actuele onderhoudsaanbevelingen in de gebruikershandleiding voor uw Tesla.

Wat kost onderhoud Tesla S?

Verbruikskosten Tesla Model S 'Tesloop' geeft aan in totaal rond de €16.200,- aan onderhoudskosten kwijt te zijn aan de Tesla Model S. Dit komt neer op zo'n €0,03 per kilometer. 'Tesloop' vergeleek deze kosten met die van een Lincoln Town Car, een auto in een vergelijkbare klasse met verbrandingsmotor.

Hoeveel subsidie krijg je op een elektrische auto?

Voor het stimuleren van elektrisch rijden heeft de overheid onder andere twee subsidiepotjes. Een voor de aanschaf van nieuwe elektrische voertuigen en de ander voor tweedehandsjes. Bij de aanschaf van een nieuwe auto krijg je 4.000 euro en bij een eerder gebruikt model kun je 2.000 subsidie aanvragen.