Inhoudsopgave:

 1. Hoe is Assad aan de macht gekomen?
 2. Waar is Bashar al-Assad?
 3. Hoe oud is Assad?
 4. Wat is de hoofdstad van Syrië?
 5. Wie valt Syrië aan?
 6. Hoe is de burgeroorlog in Syrië ontstaan?
 7. Welk werelddeel ligt Syrië?
 8. Hoe heette Syrië vroeger?
 9. Wat zijn de oorzaken van de oorlog in Syrië?
 10. Waarom zit is in Syrië?
 11. Wie zijn de rebellen in Syrië?
 12. Welke landen steunen Syrië?
 13. Hoe is de situatie in Syrië?
 14. Wat is er aan de hand in Syrië?
 15. Welke taal wordt er gesproken in Syrië?
 16. Is er oorlog in Syrië?
 17. Wat is de huidige situatie in Syrië?
 18. Hoe gaat het in Syrië?
 19. Wat vinden de partijen in Syrië?

Hoe is Assad aan de macht gekomen?

Hij nam deel aan de 8 Maart Revolutie die de seculiere Ba'ath-partij in 1963 aan de macht bracht. In 1970 nam hij deel aan de Corrigerende Revolutie waarna hij aan de macht kwam.

Waar is Bashar al-Assad?

Bashar Hafiz al-Assad (Arabisch: بشار حافظ الأسد) (Damascus, 11 september 1965) is sinds de president van Syrië.

Hoe oud is Assad?

56 jaar (11 september 1965) Bashar al-Assad/Leeftijd

Wat is de hoofdstad van Syrië?

Damascus Syrië/Hoofdsteden De Eufraat doorsnijdt het land van noordwest naar zuidoost. De hoofdstad is Damascus. Andere grote steden zijn Aleppo, Homs, Hama en Latakia. De moderne Syrische staat werd opgericht na de Eerste Wereldoorlog als een Frans mandaatgebied.

Wie valt Syrië aan?

De regering van de Syrische president Bashar al-Assad zette hard in om de gewapende opstanden neer te slaan. ... Iran en Rusland zijn deelnemers sinds 2015, op verzoek van de Syrische regering. De NAVO steunt opstandelingen in Syrië. Vanuit de EU zijn duizenden jihadstrijders afgereisd om deel te nemen aan het conflict.

Hoe is de burgeroorlog in Syrië ontstaan?

In maart 2011 begon de Syrische bevolking te protesteren tegen het strenge bewind van president Assad. ... Het leger trad hard op tegen deze protesten en er vielen duizenden doden. Op 29 juni richtten de tegenstanders van president Assad het Vrije Syrische Leger op. Zij pakten de wapens op en veroverde veel grondgebied.

Welk werelddeel ligt Syrië?

Azië Syrië/Werelddeel

Hoe heette Syrië vroeger?

Op werd de Syrische Republiek onafhankelijk. Onafhankelijk Syrië werd een seculiere republiek die, gesteund door de Sovjet-Unie, toenadering zocht tot andere Arabische landen. Van 19 vormde Syrië een staatkundige eenheid met Egypte als de Verenigde Arabische Republiek (VAR).

Wat zijn de oorzaken van de oorlog in Syrië?

Onder invloed van de Arabische Lente, waarbij de bevolking van buurlanden als Tunesië en Egypte eind 2010 haar regime begint te ondermijnen, gaan daarom ook Syriërs de straat op om te protesteren tegen Bashar al-Assad. Voor veel intellectuelen is het duidelijk dat het land met open ogen een burgeroorlog zou ingaan.

Waarom zit is in Syrië?

Sinds , exact tien jaar geleden, woedt er een verschrikkelijke oorlog in Syrië. Wat begon als een vreedzame demonstratie voor meer basisrechten eindigde in de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, met honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen tot gevolg.

Wie zijn de rebellen in Syrië?

De Syrische Burgeroorlog is een burgeroorlog in Syrië tussen enerzijds president Bashar al-Assad met het regeringsleger (moreel gesteund door Rusland en China) en anderzijds de rebellen (moreel gesteund door het Westen en de Verenigde Staten) die tegen zijn regime vechten.

Welke landen steunen Syrië?

De regering van de Syrische president Bashar al-Assad zette hard in om de gewapende opstanden neer te slaan....Militair gesteund door:
 • Israël.
 • Saoedi-Arabië
 • Turkije.
 • Qatar.
 • Verenigde Staten.
 • Verenigd Koninkrijk.
 • Duitsland.
 • Frankrijk.

Hoe is de situatie in Syrië?

Tegenwoordig zijn er in totaal meer dan 13 miljoen Syriërs op de vlucht. 6,7 miljoen Syriërs zijn ontheemd in hun eigen land. Daarnaast vluchtten zo'n 6,7 miljoen Syriërs het land uit. ... Vier van de vijf Syrische vluchtelingen wereldwijd (meer dan 5,5 miljoen mensen) wonen in de regio, in landen in de buurt van Syrië.

Wat is er aan de hand in Syrië?

De Syrische Burgeroorlog is een burgeroorlog in Syrië tussen enerzijds president Bashar al-Assad met het regeringsleger (moreel gesteund door Rusland en China) en anderzijds de rebellen (moreel gesteund door het Westen en de Verenigde Staten) die tegen zijn regime vechten.

Welke taal wordt er gesproken in Syrië?

Arabisch Syrië/Officiële talen Syrisch Arabisch is gebaseerd op het Standaard Arabisch maar kent ook Franse en Turkse invloeden als overblijfselen van koloniale bezetting. De mensen in Syrië zullen deze invloeden beschouwen als onderdeel van hun Syrisch dialect. De officiële taal in Syrië is Klassiek Arabisch.

Is er oorlog in Syrië?

Nog steeds is Syrië een land in puin. De bombardementen zijn misschien grotendeels gestopt, maar de oorlog is nog zeker niet voorbij. President Assad heeft zo'n 65 procent van het land heroverd op rebellengroepen en IS, "maar in de provincie Idlib is nog een frontlinie", zegt journalist Fernande van Tets.

Wat is de huidige situatie in Syrië?

Grootste vluchtelingencrisis ter wereld. Tegenwoordig zijn er in totaal meer dan 13 miljoen Syriërs op de vlucht. 6,7 miljoen Syriërs zijn ontheemd in hun eigen land. Daarnaast vluchtten zo'n 6,7 miljoen Syriërs het land uit.

Hoe gaat het in Syrië?

Het gebied is afgesloten van de buitenwereld, de inwoners zitten als ratten in de val. In regime-gebied gaat het het afgelopen jaar steeds slechter. Door de strenge sancties zijn er tekorten ontstaan. De waarde van de Syrische munt is ingestort, benzine staat er op de bon.

Wat vinden de partijen in Syrië?

Volgens de seculiere Syrische overheid strijdt het Syrische leger uitsluitend tegen gewapende demonstranten en tegen gewapende bendes van soennitische politieke islamisten. Deze groepen bestaan uit veel salafisten, maar ook uit wahabieten.