Inhoudsopgave:

 1. Waarom blijft douchekop lekken?
 2. Hoe moet je een doucheslang vervangen?
 3. Hoe krijg ik douchekop los?
 4. Hoe lang moet een doucheslang zijn?
 5. Hoe repareer ik een lekkende kraan?
 6. Waarom een regendouche?
 7. Is een doucheslang universeel?
 8. Wat is de beste doucheslang?
 9. Hoe kan je een kraan ontkalken?
 10. Hoe hoog moet een douchestang hangen?
 11. Wat te doen bij een lekkende keramische kraan?
 12. Kan je een lekkende kraan?
 13. Is een regendouche fijn?
 14. Wat is regendouche?
 15. Waar te koop doucheslang?
 16. Welke Grohe douchekop?
 17. Hoe mengkraan ontkalken?
 18. Hoe kan je een thermostaatkraan ontkalken?

Waarom blijft douchekop lekken?

Een lekkende douchekop kan komen doordat kalk en andere mineralen zich na verloop van tijd ophopen en de gaatjes in de douchekop verstoppen. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is van je lekkende douchekop, begin dan hiermee.

Hoe moet je een doucheslang vervangen?

De doucheslang vervangen
 1. Draai de kraan zeker goed dicht en leg een dekzeil of deken neer, zoals in stappen 1 en 2 hierboven.
 2. Schroef de oude slang los. Schroef de slang uit de kraan en verwijder de sluitring. ...
 3. Sluit de nieuwe slang aan. ...
 4. Bonus stap: Misschien wil je je douchekophouder vervangen?

Hoe krijg ik douchekop los?

Gebruik een moersleutel of tang om de douchekop los te draaien.
 1. Bedek de verbinding of moer met een oude doek om het metaal te beschermen.
 2. Pak de verbinding of moer beet met een moersleutel of griptang.
 3. Draai de moersleutel of tang eerst met de klok mee om de roestlaag en kalkaanslag los te maken.

Hoe lang moet een doucheslang zijn?

Normale lengtes voor doucheslangen zijn: 1,25 meter: de perfecte lengte voor bij een bad – zodat de slang niet in de weg zit als je in bad ligt. 1,60 meter: de perfecte lengte voor in de douche – zorgt voor bewegingsvrijheid, zodat je comfortabel kunt douchen.

Hoe repareer ik een lekkende kraan?

Hoe repareer ik mijn lekkende kraan?
 1. De watertoevoer afsluiten. Waarschuw je eventuele huisgenoten even voor je de watertoevoer zomaar afsluit. ...
 2. Draai de kraanknop los. ...
 3. Controleer het kraanleertje in het kraanhuis. ...
 4. Verwijder het kraanleertje. ...
 5. Verwijder de kalkaanslag. ...
 6. Breng een nieuwe pakking aan. ...
 7. Draai de hoofdkraan weer open.

Waarom een regendouche?

De voordelen van een regendouche Geeft een ontspannen gevoel Douchen kan op zich al een heerlijk ontspanmomentje zijn, maar door de brede straal van een regendouche wordt het allemaal nog net even wat relaxter. De brede straal zorgt er namelijk voor dat al het water over het hele lichaam wordt verdeeld.

Is een doucheslang universeel?

Doucheslangen zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Je kunt dus altijd de slang vinden die in jouw inloopdouche of douchecabine past. Een universele doucheslang past gemakkelijk op alle douchekoppen. Je bevestigt de slang eenvoudig zelf in de douche.

Wat is de beste doucheslang?

1. GROHE SilverFlex Doucheslang - 175 cm - Chroom - . De Hansgrohe Metaflex'C doucheslang gaat dankzij de anti-knikbescherming erg lang mee. Hierdoor heb je dus geen last meer van een lekkende doucheslang.

Hoe kan je een kraan ontkalken?

Bij de meeste kranen kunt u dit zeefje – of perlator – makkelijk losschroeven. Leg het in een bakje met verdunde schoonmaakazijn en zorg dat het volledig ondergedompeld is. Is er erg veel kalk, dan kunt u ook pure azijn gebruiken. Na een nachtje weken moet het zeefje normaal gesproken weer vrij van kalk zijn.

Hoe hoog moet een douchestang hangen?

De hoogte die meestal voor een douchekraan wordt aangehouden, is 110 cm boven de douchevloer of douchebak. Op die hoogte is de kraan voor de gemiddelde mens gemakkelijk te bedienen.

Wat te doen bij een lekkende keramische kraan?

Als je keramische kraan lekt, kan dit erg vervelend zijn Draai het stopkraantje en/of de hoofdkraan toe om de watertoevoer te onderbreken. Laat het water uit de keramische kraan lopen door deze volledig open te zetten. Wanneer al het water en de druk weg is, hef je de hendel van de keramische kraan op.

Kan je een lekkende kraan?

Druppelende kraan verhelpen U kunt nu het leertje losmaken door het los te trekken of los te schroeven. Vervang het leertje en monteer in omgekeerde volgorde. Bij een stopkraan; draai het bovenste deel van de kraan los en vervang het oude leertje. Buitenkraan; door vorst kan het leertje zijn gescheurd.

Is een regendouche fijn?

De voordelen van een regendouche Geeft een ontspannen gevoel Douchen kan op zich al een heerlijk ontspanmomentje zijn, maar door de brede straal van een regendouche wordt het allemaal nog net even wat relaxter. De brede straal zorgt er namelijk voor dat al het water over het hele lichaam wordt verdeeld.

Wat is regendouche?

De naam zegt het eigenlijk al, een regendouche is een douche die voelt als een warme zomerse regenbui die over je heen valt. Je wordt compleet in water gehuld waardoor je lichaam lekker warm wordt, of juist afkoelt. Dit komt allemaal voort uit de grote douchekop die bij een regendouche hoort.

Waar te koop doucheslang?

Doucheslangen koop je bij HORNBACH.

Welke Grohe douchekop?

De Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmart Handdouche is wat ons betreft de allerbeste douchekop. Deze douchekop kent vier straalsoorten, is makkelijk te reinigen, is makkelijk te monteren en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Hoe mengkraan ontkalken?

Meng de azijn met een beetje heet water en laat dit inwerken op de kalkaanslag. Hoe lang, hangt een beetje af van de dikte van de kalkaanslag. Bij lichte kalkresten zal je na 10 minuten al resultaat zien! Om je badkamerkraan grondig te reinigen kan je de perlator (ofwel het kopje/eindstuk van de kraan) verwijderen.

Hoe kan je een thermostaatkraan ontkalken?

Gebruik een mild reinigingsmiddel op citroenzuurbasis om je douche kraan, of thermostaatkraan te ontkalken. Het concentraat niet rechtstreeks op de mengkraan sproeien, maar op een doekje. Hiermee kun je het schoonmaakmiddel beter verdelen.