Inhoudsopgave:

  1. Wat mag wel telefoon auto?
  2. Wat kost boete bellen in auto?
  3. Kan je een boete krijgen als je in de auto zit?
  4. Wat is de bekeuring voor niet handsfree bellen?
  5. Wat gebeurd er als je door rood rijd?
  6. Wat gebeurt er als je door rood rijd?
  7. Wat kost rijden over verdrijvingsvlak?
  8. Wat kost over de vluchtstrook rijden?
  9. Hoe werkt een parkeer scanauto?
  10. Hoe kom je onder een parkeerboete uit?

Wat mag wel telefoon auto?

U mag niet uw mobiele telefoon, muziekspeler, tablet of navigatiesysteem vasthouden als u uw auto bestuurt. U mag deze apparaten ook niet klemmen tussen uw oor en schouder. Wel mag u uw telefoon bedienen als deze in een houder zit. Bijvoorbeeld als uw navigatiesysteem vraagt een alternatieve route te accepteren.

Wat kost boete bellen in auto?

Als je tijdens het rijden in een auto/vrachtwagen aan het bellen bent, is de boete € 340,- (+ € 9,- administratiekosten). Het is verboden om te bellen in de auto of op de brommer.

Kan je een boete krijgen als je in de auto zit?

U moet parkeergeld betalen, ook als er iemand in de auto achterblijft, als u de motor laat draaien of als u uw alarmlichten hebt aangezet. Wanneer mag u kort parkeren zonder te betalen? Als u stilstaat om snel passagiers in of uit te laten stappen.

Wat is de bekeuring voor niet handsfree bellen?

Als je tijdens het rijden in een auto/vrachtwagen aan het bellen bent, is de boete € 340,- (+ € 9,- administratiekosten). Het is verboden om te bellen in de auto of op de brommer. Er worden veel ongelukken veroorzaakt door niet-handsfree bellen in de auto.

Wat gebeurd er als je door rood rijd?

De boete voor rijden door rood bedraagt maar liefst € 250,-. Met de administratiekosten van het CJIB erbij ben je daarom € 259,- kwijt voor het passeren van een rood verkeerslicht. Het komt regelmatig voor dat de boete voor rijden door rood onterecht is.

Wat gebeurt er als je door rood rijd?

De boete voor door het rood rijden volgt vrij snel. Binnen de 14 dagen vindt u normaal gezien een pv in uw brievenbus. Aangezien door het rood rijden een overtreding van de derde graad is, zal het bedrag van de onmiddellijke inning 174 euro bedragen.

Wat kost rijden over verdrijvingsvlak?

Het is niet toegestaan om over een verdrijvingsvlak te rijden. De boete voor het rijden over een verdrijvingsvlak kan je een boete opleveren van € 240.

Wat kost over de vluchtstrook rijden?

Misbruik maken van de vluchtstrook kan naast een boete tevens zeer gevaarlijke situaties veroorzaken. Gelukkig deelt oom agent dikke boetes uit aan weggebruikers die zonder goede reden gebruikmaken van de vluchtstrook. Boete voor rijden op de vluchtstrook: 370 euro.

Hoe werkt een parkeer scanauto?

Scanauto scant kenteken en controleert of parkeergeld betaald is. De scanauto maakt een scan van het kenteken en foto's van de situatie. Daarna volgt een automatische controle via het Nationaal Parkeer Register of parkeergeld betaald is.

Hoe kom je onder een parkeerboete uit?

U kunt onder een boete uit komen, indien u later nog een geldig kaartje kunt overleggen. De bekeurde automobilist kan ook gewoon achteraf proberen een parkeerkaartje te bemachtigen van iemand anders. De automobilist kan vervolgens het kaartje laten zien, alsof hij deze zelf gekocht heeft.