Inhoudsopgave:

 1. Wat is The Filthy Few?
 2. Hoeveel leden hebben de Hells Angels?
 3. Wat is er met de Hells Angels gebeurd?
 4. Waar is Willem van Boxtel?
 5. Wat is AFFA?
 6. Wat is een hangaround?
 7. Waar zijn de Hells Angels gebleven?
 8. Is Hells Angels verboden?
 9. Wat is de grootste motorclub ter wereld?
 10. Waar staat 1% voor?
 11. Wie is Harry Stoeltie?
 12. Wat is de grootste motorclub van Nederland?
 13. Hoeveel motorclubs zijn er?

Wat is The Filthy Few?

Sommige Angels gebruiken insignes met de tekst 'filthy few'. Zij zijn de 'puinruimers' die zich richten op afvallige clubleden of zakenrelaties die hen benadeeld hebben.

Hoeveel leden hebben de Hells Angels?

De Hells Angels in Nederland telt achttien lokale afdelingen (zogeheten chapters dan wel charters) met in totaal 241 leden. De club werd in 1948 in de Verenigde Staten opgericht door vooral oud-militairen. Ongeveer veertig jaar geleden werd de club ook actief in Nederland.

Wat is er met de Hells Angels gebeurd?

Op 13 februari 2004 werden drie Hells Angels van de Limburgse Nomads-chapter vermoord. Twaalf clubgenoten werden hiervoor tot zes jaar celstraf veroordeeld. Drie anderen zijn vrijgesproken. Het OM, dat tegen veertien leden levenslang had geëist, is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraken.

Waar is Willem van Boxtel?

Sinds 2013 is Willem van Boxtel lid van de motorclub No Surrender MC. Hij is de president van het chapter van Amsterdam.

Wat is AFFA?

innemend, vriendelijk, minzaam.

Wat is een hangaround?

Je hebt dan nog geen status.” In de hangaround-periode knap je klusjes op voor leden. „Je moet dan bijvoorbeeld bardiensten draaien, het clubhuis schilderen of hogere leden in de organisatie wegbrengen of ophalen.” De volgende stap is 'prospect' (aspirant-lid) waarna je na een bepaalde periode full-member kunt worden.

Waar zijn de Hells Angels gebleven?

Motorclubs Satudarah, Hells Angels en No Surrender zijn nu volledig verboden in Nederland, al zijn nog niet alle vonnissen definitief. Van de Bandidos is afdeling Holland verboden. De club heeft daarna een clubhuis in België geopend, mogelijk om het verbod te omzeilen.

Is Hells Angels verboden?

Vandaag heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak gedaan in hoger beroep in de zaak waarin het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevorderd dat Hells Angels Motorcycle Club (Hells Angels), Hells Angels Motorcycle Club Holland (Hells Angels Holland) en Hells Angels Motorcycle Corporation in Nederland worden verboden ...

Wat is de grootste motorclub ter wereld?

Motorbendes in de VS De oudste motorclub van Amerika is de New York Motorcycle Club. Deze club werd in 1903 opgericht en groeide later uit tot de American Motorcyclist Association, de grootste motorclub ter wereld met meer dan 200.000 leden. Daarnaast zijn de Hells Angels, de Mongols en de Bandidos bekende motorclubs.

Waar staat 1% voor?

Men noemde 99% van de bezoekers van de AMA-evenementen “law abiding citizens”. Een gedeelte dat zich daar niet door aangesproken voelde noemde zich vanaf dat moment 1%. ... De meeste wereldwijd opererende 1%MC's zijn ontstaan in de Verenigde Staten.

Wie is Harry Stoeltie?

Ex-'vice president' Harrie Stoeltie is door de opsporingsdiensten lang beschouwd als de werkelijke leider van de Amsterdamse Hells Angels. Hij rekende verscheidene beruchte Amsterdamse criminelen tot zijn intimi.

Wat is de grootste motorclub van Nederland?

Satudarah werd uit de Raad gezet, omdat ze bevriend raakte met motorclub Bandidos. En die club stond op voet van oorlog met de Hells Angels, op dat moment de grootste motorclub van Nederland.

Hoeveel motorclubs zijn er?

Motorclubs heb je in alle vormen, groottes en soorten. In Nederland zijn er meer dan honderd actieve clubs.