Inhoudsopgave:

 1. Hoe is de Ganges ontstaan?
 2. Waar ligt de Gangesvlakte?
 3. Hoe vies is de Ganges?
 4. Hoe is de delta van de rivier de Ganges ontstaan?
 5. Wie heeft de godin Ganges op zijn hoofd?
 6. Waar ligt de monding van de Ganges?
 7. Waar liggen de Himalayas?
 8. Wat voor soort rivier is de Rijn in Nederland?
 9. Waarom is de Indus belangrijk?
 10. Wie heeft het hindoeïsme uitgevonden?
 11. Wie is het hoofd van de hindoes?
 12. Wat is de kern van het hindoeïsme?
 13. Wie is de god van de hindoes?
 14. Waar ligt het stroomgebied van de Mississippi?
 15. Welk wereld deel ligt de Himalaya?
 16. Welk werelddeel ligt de Himalaya?
 17. Wat voor soort rivier de Maas is?
 18. Wat voor soort rivier is de Waal?
 19. Waar stroomt de Indus in de Arabische Zee?

Hoe is de Ganges ontstaan?

De Ganges in India is een heilige rivier en vernoemd naar een hindoe-godin. Een miljard hindoes geloven dat ze van zonden bevrijd worden als ze erin baden. Honderden miljoenen mensen langs de oevers zijn ervan afhankelijk voor drinkwater en de irrigatie van hun land.

Waar ligt de Gangesvlakte?

De Gangesvlakte is een grote en vruchtbare laagvlakte die het grootste deel van het noorden en oosten van India, het zuiden van Nepal en het grootste deel van Bangladesh omvat.

Hoe vies is de Ganges?

Voor hindoes is de rivier heilig, maar dat neemt niet weg dat de Ganges een van de meest vervuilde rivieren ter wereld is. Bedrijven en omwonenden dumpen van alles en nog wat in de rivier in India: chemisch afval, uitwerpselen en zelfs rottende kadavers.

Hoe is de delta van de rivier de Ganges ontstaan?

Een groot deel van de delta bestaat uit alluviale bodems, ontstaan door fijn sediment dat naar de bodem zakt wanneer de sterkte van een rivierstroming afzwakt in het estuarium. De bodem bevat grote hoeveelheden mineralen en nutriënten, wat voordelig is voor de lokale landbouw.

Wie heeft de godin Ganges op zijn hoofd?

Ganga viel arrogant op Shiva's hoofd neer. Maar Shiva ving haar op met zijn haar en liet haar daarmee in dunne stroompjes uitstromen.

Waar ligt de monding van de Ganges?

GangesdeltaGanges / Mondt uit in

Waar liggen de Himalayas?

Het Himalaya-gebergte ligt ingeklemd tussen India en China, heeft een langgerekte vorm en is meer 2500 km lang en op sommige plaatsen bijna 400 km breed. Maar dit gebergte is dus vooral bekend om zijn hoge bergen.

Wat voor soort rivier is de Rijn in Nederland?

De Rijn is een gemengde rivier: hij wordt gevoed door verschillende bronnen. De rivier ontspringt in de Alpen.

Waarom is de Indus belangrijk?

In de Indus leven bedreigde diersoorten zoals de Indusdolfijn. In de oudheid ontstond in de Indusvlakte de Indusbeschaving, een van de eerste beschavingen waar grootschalige vorming van steden (urbanisatie) plaatsvond.

Wie heeft het hindoeïsme uitgevonden?

Het hindoeïsme is gevormd uit diverse tradities en heeft niet één bepaalde stichter. Een van de wortels is de historisch-Vedische religie van India in de IJzertijd – daarom wordt het hindoeïsme vaak "de oudst levende wereldreligie" genoemd.

Wie is het hoofd van de hindoes?

Met Durga, Surya (de Zon) en Ganesha zijn Shiva en Vishnu de hoofdgoden van de dagelijkse eredienst van althans de meerderheid van de hindu's.

Wat is de kern van het hindoeïsme?

De kerngedachte van hindoes is dat je door goed te leven een staat van verlichting kunt bereiken. Hindoes geloven net als aanhanger van het boeddhisme in reïncarnatie. Na de dood wordt men opnieuw geboren en kan men de levenslessen die in het eerdere leven zijn geleerd in de praktijk brengen.

Wie is de god van de hindoes?

God als schepper heet Brahma. God als beschermer heet Vishnu. God als vernietiger heet Shiva.

Waar ligt het stroomgebied van de Mississippi?

De rivier stroomt door of langs de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana, en komt uit in de Golf van Mexico.

Welk wereld deel ligt de Himalaya?

De Himalaya valt bestuurlijk onder de grootmachten India en China (Tibet) en de kleinere berglanden Nepal en Bhutan. Het uiterste westen van het gebergte ten slotte valt onder Pakistan. De Himalaya is het brongebied van enkele van de grootste rivieren van Azië, die honderden miljoenen mensen van drinkwater voorzien.

Welk werelddeel ligt de Himalaya?

Het imposante gebergte ontstond door een bijzonder langdurige botsing van India met de rest van het Aziatische continent. Het zuiden van Azië werd daarbij zo hard samengedrukt door India, dat het Himalayagebergte tot extreem grote hoogtes kon groeien.

Wat voor soort rivier de Maas is?

De Maas is een regenrivier waarvan het peil sterk afhankelijk is van regen. Daardoor staat de Maas 's winters hoog, terwijl ze 's zomers vaak bijna droog staat. De meeste regen komt uit de Franse en Belgische Ardennen, maar de oppervlakte is er te rotsig om veel water te kunnen bergen.

Wat voor soort rivier is de Waal?

De Waal is een Nederlandse rivier. Ter hoogte van Pannerden splitst de Rijn zich in het Pannerdensch Kanaal, dat 6 km verderop overgaat in de Nederrijn, en de Waal. De Waal is veruit de waterrijkste arm van de Rijn in Nederland (65% van de waterafvoer) en ook de voornaamste voor de scheepvaart.

Waar stroomt de Indus in de Arabische Zee?

Ten zuiden van de miljoenenstad Hyderabad bereikt de Indus ten slotte de Arabische Zee, waar de rivier met de Indusdelta in uitmondt.