Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn de zwarte zaterdagen in Frankrijk?
 2. Waar staan de files op zwarte zaterdag?
 3. Waar staan de files op zwarte zaterdag Frankrijk?
 4. Waar staan de files in Frankrijk op zwarte zaterdag?
 5. Welke wegen vermijden in Frankrijk?
 6. Welke dagen zijn zwarte zaterdag?
 7. Welke dag is zwarte zaterdag?
 8. Waar is het druk in Frankrijk?
 9. Is het vrijdag druk op de weg?

Wat zijn de zwarte zaterdagen in Frankrijk?

Zwarte Zaterdag is een begrip van de Franse organisatie Bison Futé. Deze organisatie verwacht dat komende zomer 31 juli de verkeersdrukte het grootst zal zijn in Frankrijk. Echter, er zijn meer drukke (zater)dagen in Frankrijk en andere Europese landen. Allemaal tussen 17 juli en 21 augustus.

Waar staan de files op zwarte zaterdag?

Op deze gevreesde zwarte zaterdag is in het Frankrijk vooral achteraan sluiten op de Autoroute du Soleil. Het meeste oponthoud was er op de A7 tussen Vienne en Orange. Daar stonden vakantiegangers om 11.00 uur zo'n vier uur in de file.

Waar staan de files op zwarte zaterdag Frankrijk?

Drukste routes en wegen op zwarte zaterdag Vooral in de zomervakantie maken veel toeristen gebruik van deze wegen. De bekendste drukke route in Frankrijk is de Autoroute du Soleil. Vooral in de drukke weekenden kan je hier rekenen op uren in de file staan.

Waar staan de files in Frankrijk op zwarte zaterdag?

Zeer druk is het in 2021 voor zover bekend op de zwarte zaterdagen 31 juli, 7 en 14 augustus. Op die zaterdagen staan er meestal honderden kilometers file....Routes nationales
 • N11, bij La Rochelle.
 • N20, bij Foix.
 • N136, ringweg Rennes.
 • N165, tussen Vannes en Nantes.

Welke wegen vermijden in Frankrijk?

de A20 Vierzon - Limoges - Toulouse bij de aansluiting met de A62; de A62/A61 Montauban - Toulouse - Narbonne bij Toulouse, Carcassonne en Narbonne. Alternatieve wegen: De A6 Beaune-Lyon kan vermeden worden door de A39 te nemen vanaf Dijon over Dôle naar Bourg-en-Bresse.

Welke dagen zijn zwarte zaterdag?

Zwarte zaterdagen vallen meestal in het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus. Dit komt doordat de Fransen, vooral Parijzenaren, dan op vakantie gaan. Maar ook in Duitsland kan het in de zomermaanden behoorlijk druk zijn op de snelweg.

Welke dag is zwarte zaterdag?

Zwarte zaterdagen vallen meestal in het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus. Dit komt doordat de Fransen, vooral Parijzenaren, dan op vakantie gaan. De volgende zaterdagen in 2021 wordt topdrukte verwacht: zaterdag 17 en richting het zuiden.

Waar is het druk in Frankrijk?

Drukke wegen. Op de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, is het altijd erg druk. In de zomerperiode zijn de grootste problemen te verwachten op de A10 Parijs - Bordeaux - Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon - Orange - Spaanse grens.

Is het vrijdag druk op de weg?

Nadeel is wel dat op vrijdagmiddag de verkeersdrukte eerder begint dan op andere dagen en een extra vroege en heftige avondspits oplevert. Iedereen wil op tijd weg richting weekendhuisje of juist op tijd thuis zijn voor het weekend. ... Woensdag is een dag met 'modale' verkeersdrukte.