Inhoudsopgave:

 1. Hoe kun je zien of een Cobra 6 echt is?
 2. Is Cobra 6 legaal?
 3. Hoeveel gram in een Cobra 6?
 4. Welke categorie zijn Cobra 6?
 5. Hoe ziet een cobra eruit?
 6. Wat als je gepakt wordt met Cobra?
 7. Hoe gevaarlijk is een cobra?
 8. Wat is het zwaarste vuurwerk?
 9. Hoeveel soorten cobra's zijn er vuurwerk?
 10. Hoe groot is een cobra?
 11. Welke categorie zijn Romeinse kaarsen?
 12. Wat gebeurt er als een cobra je bijt?
 13. Hoe oud wordt een cobra slang?
 14. Waar kan ik oud vuurwerk inleveren?
 15. Hoe oud kan een cobra slang worden?
 16. Wat is het hardste vuurwerk ter wereld?
 17. Welke Cat zijn nitraten?
 18. Hoeveel soorten cobra's zijn er?
 19. Hoe heet zwaar vuurwerk?

Hoe kun je zien of een Cobra 6 echt is?

In een Cobra 6 zit 73,50 gram flashkruit (ook wel flitskruid genoemd) in totaal. Voor de knal zit er nog 48,50 gram in, 25 gram vergaat dus tijdens het vuurfonteintje. Juist dat goedje maakt het illegaal. Flashkruit knalt halder, is explosiever dan gewoon buskruit, dat in bijvoorbeeld een rotje zit.

Is Cobra 6 legaal?

Doordat er geen legaal vuurwerk te koop is, zoeken liefhebbers hun heil in het illegale circuit. De Cobra 6 en 8 worden geproduceerd door de Italiaanse firma Elio di Blasio. Ze zijn bestemd voor de professionele markt om te ontsteken bij vuurwerkshows.

Hoeveel gram in een Cobra 6?

Knalvuurwerk met een zeer grote hoeveelheid kruit erin. De Cobra 6 is de heftigste Banger die in Europa te verkrijgen is. Hij bevat 48,5 gram kruit per stuk: bijna 25 keer zoveel als in Nederland per knaller is toegestaan.

Welke categorie zijn Cobra 6?

De meeste Cobra's zitten in vuurwerkklasse F4. Vooral de Cobra 6 en Cobra 20 ultimate zijn bekend en veel verkocht in Europa.

Hoe ziet een cobra eruit?

Kenmerken. De gemiddelde lengte van een volwassen cobra is anderhalf tot twee meter. De koningscobra is groter en kan met gemak 4 meter lang worden. Deze soort is de langste gifslang ter wereld.

Wat als je gepakt wordt met Cobra?

Knalvuurwerk: Cobra 6 of 8, Thunderking Nitraten of Lawinepijlen? ... Veel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet, dat bezit van tientallen nitraten (zoals thunderkings, cobra 5 en cobra 6 of lawinepijlen) tot hele hoge werkstraffen leiden en regelmatig óók tot gevangenisstraf.

Hoe gevaarlijk is een cobra?

Hoewel ze niet zo verblindend snel toeslaan als ratelslangen en ook niet altijd gif injecteren, moet een cobrabeet als gevaarlijk worden beschouwd, met een sterfte van gebeten mensen van ongeveer 10%. Cobra's zijn giftig en hebben een sterk neurotoxine.

Wat is het zwaarste vuurwerk?

Het zwaarste knalvuurwerk dat men nog aan particulieren mag verkopen zijn de 'nitraten', 'vlinders' en 'strijkers'. Voor de particulier zijn tegenwoordig nog steeds 100.000-klappers te koop, maar dit zijn een aantal losse rollen die men met een kliksysteem aan elkaar kan klikken, waardoor een 100.000-rol ontstaat.

Hoeveel soorten cobra's zijn er vuurwerk?

Volgens de politie zijn er pakweg twintig soorten van De Cobra in omloop in Nederland.

Hoe groot is een cobra?

De gemiddelde lengte van een volwassen cobra is anderhalf tot twee meter. De koningscobra is groter en kan met gemak 4 meter lang worden. Deze soort is de langste gifslang ter wereld. De langste tot nu toe gevonden koningscobra had een lengte van 5,58 meter.

Welke categorie zijn Romeinse kaarsen?

Het gaat hierbij om vuurwerk uit de categorieën F2, F3, knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (Chinese matten), enkelshotsbuizen (single shots), vuurpijlen, Romeinse kaarsen en babypijltjes. Vuurwerk uit de categorie F1 mag deze jaarwisseling nog wel afgestoken worden.

Wat gebeurt er als een cobra je bijt?

Beet en giftigheid Het gif van de cobra is niet zo dodelijk als dat van andere gifslangen, zoals de taipan (Oxyuranus microlepidotus). De cobra spuit echter een grotere hoeveelheid gif in wat de beet toch gevaarlijk maakt. Een enkele dosis gif is voldoende om 20 tot 30 personen te doden.

Hoe oud wordt een cobra slang?

Van in gevangenschap gehouden cobra's is bekend dat ze een leeftijd van 15 tot 20 jaar kunnen bereiken, met uitschieters van meer dan 30 jaar.

Waar kan ik oud vuurwerk inleveren?

Afgeven op de milieustraat mag ook. Grote partijen (25 kg of meer) niet-gebruikt vuurwerk moet je bij het politiebureau afgeven, of neem contact op met je gemeente.

Hoe oud kan een cobra slang worden?

Van in gevangenschap gehouden cobra's is bekend dat ze een leeftijd van 15 tot 20 jaar kunnen bereiken, met uitschieters van meer dan 30 jaar.

Wat is het hardste vuurwerk ter wereld?

Het zwaarste knalvuurwerk dat men nog aan particulieren mag verkopen zijn de 'nitraten', 'vlinders' en 'strijkers'. Voor de particulier zijn tegenwoordig nog steeds 100.000-klappers te koop, maar dit zijn een aantal losse rollen die men met een kliksysteem aan elkaar kan klikken, waardoor een 100.000-rol ontstaat.

Welke Cat zijn nitraten?

Onder deze categorie F3 vallen onder andere: Cobra's; Zware nitraten; Zwaar siervuurwerk.

Hoeveel soorten cobra's zijn er?

Cobra's leven van knaagdieren en andere gewervelden, ook amfibieën en andere reptielen worden wel gegeten. Belangrijke vijanden zijn roofvogels en zoogdieren. Er zijn 33 soorten echte cobra's.

Hoe heet zwaar vuurwerk?

Het zwaarste knalvuurwerk dat men nog aan particulieren mag verkopen zijn de 'nitraten', 'vlinders' en 'strijkers'.