Inhoudsopgave:

 1. Welke sigaretten hebben een holle filter?
 2. Wat is de zwaarste sigaret?
 3. Wat zit er in een sigaretten filter?
 4. Welke sigaretten hebben menthol?
 5. Waar kun je nog menthol sigaretten kopen?
 6. Wat is de minst schadelijke sigaret?
 7. Wat is zwaarder Camel of Marlboro?
 8. Wat doet roken met je omgeving?
 9. Welke soort plastic is in de filters van sigaretten aanwezig?
 10. Is roken met filter beter?

Welke sigaretten hebben een holle filter?

De Elixyr is een sigaret met een holle binnenkant waar diverse filters ingeschoven kunnen worden. Bijvoorbeeld met mentholsmaak.

Wat is de zwaarste sigaret?

Marlboro is de zwaarste sigaret van de normale merken.

Wat zit er in een sigaretten filter?

In sigarettenfilters zit niet alleen plastic, maar ook een cocktailtje van giftige stoffen: arseen (rattengif!), lood, nicotine en pesticiden. Als het weggegooide filter uiteenvalt, sijpelen die chemicaliën de grond of het water in.

Welke sigaretten hebben menthol?

In Nederland kunt u van de volgende merken menthol sigaretten kopen:
 • Marlboro menthol.
 • Belinda menthol.
 • Kornet menthol.
 • John Player menthol.
 • Signature Green click menthol.

Waar kun je nog menthol sigaretten kopen?

Sinds kort mogen er geen sigaretten met mentholsmaak meer worden verkocht. Maar daar weten tabaksfabrikanten wel raad op. TabakNee stuit in een tabakswinkel zelfs op een draaischijf voor mentholrokers, ontwikkeld door tabaksfirma BAT. Sinds 20 mei dit jaar is de mentholsigaret in de hele Europese Unie verboden.

Wat is de minst schadelijke sigaret?

'Light' sigaretten worden verkocht als minder schadelijk, maar zijn zeker zo ongezond als gewone sigaretten. Bij light is de vormgeving zo aangepast, dat machinale tests minder afgifte van schadelijke stoffen registreren. Mensen roken echter anders dan machines.

Wat is zwaarder Camel of Marlboro?

Daarmee zijn ze alledrie nu dus ruim drie keer ongezonder dan ze zelf zeggen te zijn. Maar bijvoorbeeld Marlboro Prime geeft volgens de wettelijke ISO-meetmethode aan 'slechts' 1,0 milligram teer per sigaret te bevatten....Top 20 slechtste sigaretten.
MerknaamTeer (mg per sigaret)
L&M Blue Label28,1
Camel Original28,1

Wat doet roken met je omgeving?

Deeltjes uit de rook slaan neer op oppervlakten in ruimten waar wordt gerookt, zoals op meubels en kleding. Bij frequent roken hoopt dit laagje zich op en kunnen de stoffen later opnieuw vrijkomen. Dit wordt soms omschreven als 'derdehands rook'.

Welke soort plastic is in de filters van sigaretten aanwezig?

Filters van sigaretten worden gemaakt van een plastic met de naam celluloseacetaat. Als peuken buiten worden weggegooid, belandt er niet alleen plastic in het water en uiteindelijk in de zee, maar ook nicotine, zware metalen en andere chemische stoffen die door de filters werden geabsorbeerd.

Is roken met filter beter?

Of roken met filter beter is voor de gezondheid, is daarom onduidelijk. Producenten van tabak voegen de filters voornamelijk toe vanuit oogpunt van de marketing. De concentratie kankerverwekkende stoffen in het lichaam is bij shagrokers en sigarettenrokers vergelijkbaar.