Inhoudsopgave:

 1. Waar zit de koninklijke familie in Griekenland?
 2. Waar staat de villa van de koning in Griekenland?
 3. Heeft Griekenland een koning?
 4. Welk eiland Griekenland Willem Alexander?
 5. Waar staat het vakantiehuis van Willem Alexander in Griekenland?
 6. Hoeveel vakantiehuizen heeft de koning?
 7. Waar staat het huis van Willem Alexander in Griekenland?
 8. Waar staat het huis van Willem Alexander?
 9. Wie is de koning van Griekenland 2020?
 10. Wie was koning van Griekenland?
 11. Hoeveel koningen heeft Nederland gehad?
 12. Waar wonen Willem Alexander en Maxima?
 13. Waar heeft Willem Alexander gewoond in Leiden?
 14. Wie was de eerste koning van Griekenland?
 15. Hoe oud is de prins van Griekenland?

Waar zit de koninklijke familie in Griekenland?

Willem-Alexander en Máxima bezitten sinds 2012 een villa op de Peloponnesos. Het moet er heerlijk zijn: met buitenzwembad, privéstrand en -aanlegsteiger voor de boot en – gratis meegeleverd – fraai uitzicht op de baai van Doroufi.

Waar staat de villa van de koning in Griekenland?

De villa ligt in de buurt van Doroufi en het paar betaalde zo'n 4,5 miljoen euro voor de villa met zwembad, privéhaven en privéstrand. De villa van koning Willem-Alexander op de Griekse Peloponnesos wordt net een fort. De muren worden verhoogd, camera's geïnstalleerd en er wordt een steiger aangelegd.

Heeft Griekenland een koning?

In 1924 werd de monarchie afgeschaft en werd de Tweede Helleense Republiek uitgeroepen. De monarchie werd 1935 hersteld maar werd weer afgeschaft in 1974 toen de Derde Helleense Republiek uitgeroepen werd, het huidige Griekenland.

Welk eiland Griekenland Willem Alexander?

De Huizen van Oranje en Nassau - Bezit Koning Willem-Alexander Griekenland. Argolis van de deelgemeente Kranidi in de fraaie gemeente Ermionida van de Prefectuur Argolida een prachtig verblijf. De vraagprijs was € 6.500.000,00.

Waar staat het vakantiehuis van Willem Alexander in Griekenland?

Willem-Alexander en Máxima bezitten sinds 2012 een villa op de Peloponnesos. Het moet er heerlijk zijn: met buitenzwembad, privéstrand en -aanlegsteiger voor de boot en – gratis meegeleverd – fraai uitzicht op de baai van Doroufi.

Hoeveel vakantiehuizen heeft de koning?

Willem Alexander heeft nu 5 paleizen en 2 huizen – Wel.nl.

Waar staat het huis van Willem Alexander in Griekenland?

Villa Eikenhorst of De Eikenhorst is een villa op het landgoed De Horsten in Wassenaar. Van tot 13 januari 2019 was het de officiële residentie van koning Willem-Alexander der Nederlanden en zijn gezin. Hij woonde er al als kroonprins vanaf 2003.

Waar staat het huis van Willem Alexander?

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters wonen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Wie is de koning van Griekenland 2020?

Constantijn II was de opvolger van koning Paul I. Zelf werd hij niet opgevolgd, omdat de monarchie in 1974 werd afgeschaft. Tegenwoordig is de Griekse koning een succesvol zakenman en woont in Athene, nadat hij lange tijd in Londen leefde.

Wie was koning van Griekenland?

Constantijn II, Koning van de Hellenen (Grieks: Κωνσταντῖνος Β', Βασιλεὺς τῶν Ἑλλήνων, Kōnstantinos Β' Vasileús tōn Ellēnōn) (Psychiko bij Athene, ), prins van Denemarken, was van 19 (sinds 1967 in ballingschap) de laatste koning van Griekenland.

Hoeveel koningen heeft Nederland gehad?

Huis van Oranje-Nassau
NaamLevensperiodeRegeringsperiode
Koningin Juliana Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau1919
Koningin Beatrix Beatrix Wilhelmina Armgard1938 - heden19
Koning Willem-Alexander Willem-Alexander Claus George Ferdinand1967 - heden2013 - heden

Waar wonen Willem Alexander en Maxima?

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters wonen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Paleis Huis ten Bosch heeft niet alleen een woonfunctie, maar wordt ook gebruikt voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten.

Waar heeft Willem Alexander gewoond in Leiden?

Koningshuis op het Rapenburg Prins Willem-Alexander woonde op nummer 116 en koningin Beatrix op nummer 45. Een bekende scene uit een Nederlandse oorlogsfilm (Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven) werd opgenomen op het balkon Rapenburg 56.

Wie was de eerste koning van Griekenland?

Otto I Frederik Lodewijk van Griekenland (Grieks: Όθων, Βασιλεύς της Ελλάδος, Othoon, Basileus tes Ellados) (Salzburg, — Bamberg, ) was van 6 februari 1832 tot 23 oktober 1862 de eerste koning van Griekenland.

Hoe oud is de prins van Griekenland?

Philip Mountbatten (Korfoe, – Windsor, ), geboren als prins Fílippos (Grieks: Φίλιππος) van Griekenland en Denemarken, was vanaf 1947 tot aan zijn overlijden de echtgenoot van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.