Inhoudsopgave:

 1. Wat verdient een hbo Bedrijfseconomie?
 2. Wat verdient een hbo schoolverlater?
 3. Wat verdient een hbo bedrijfskunde?
 4. Wat is Bedrijfseconomie hbo?
 5. Wat verdient een hbo communicatie?
 6. Wat verdient een hbo Bouwkunde?
 7. Wat verdient een MBO schoolverlater?
 8. Wat verdient een HBO communicatie?
 9. Wat kun je met een studie bedrijfskunde?
 10. Waar is bedrijfseconomie goed voor?
 11. Wat houdt Finance and Control in?
 12. Wat verdient een Communicatie?
 13. Wat is een medior communicatieadviseur?
 14. Wat verdient een bouwdeskundige?
 15. Wat verdient een Mboer?
 16. Wat zijn doorgroeimogelijkheden voor mbo ers wat betekent dit dan voor je salaris?
 17. Is Bedrijfskunde iets voor mij?
 18. Wat kun je als bedrijfseconoom worden?
 19. Wat houdt het vak Finance in?

Wat verdient een hbo Bedrijfseconomie?

Wat verdient een Bedrijfseconoom? Het salaris van de bedrijfseconoom is afhankelijk van het type onderneming of organisatie waarvoor de bedrijfseconoom werkt en de ervaring die de bedrijfseconoom heeft. Gemiddeld varieert dit tussen de circa 24 euro per maand.

Wat verdient een hbo schoolverlater?

Een hbo'er verdient bij zijn of haar eerste baan meestal tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. In de economische sector ligt het gemiddelde vaak hoger dan in de technische of juridische sector, maandelijks gemiddeld tussen de €2.300 en €2.500 bruto tegenover €1.800 en €2.200.

Wat verdient een hbo bedrijfskunde?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfskundige Het startsalaris van een bedrijfskundige ligt circa op €3000 bruto per maand. Afhankelijk van de kwaliteiten van de bedrijfskundige kan dit oplopen tot zo'n €8000 per maand, soms zelfs meer indien dit een directiefuntie betreft.

Wat is Bedrijfseconomie hbo?

Tijdens de hbo-opleiding Bedrijfseconomie leer je de financieel-economische bedrijfsvoering van een onderneming te beheersen. Bedrijfsbeleid wordt omgezet in begrotingen, die weer moeten worden nageleefd. Bedrijfseconomie is een brede opleiding, waarmee je veel kanten op kunt. ...

Wat verdient een hbo communicatie?

Het salaris van een startende Communicatiemedewerker ligt rond de €2000 per maand. Dit kan voor een doorgewinterde Communicatiemedewerker oplopen tot een salaris van rond de €3500. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van waar men komt te werken.

Wat verdient een hbo Bouwkunde?

Salaris Bouwkunde Met 10 Jaar Ervaring Voor hbo-bachelors geldt dat zij een salaris van €3.889 bruto per maand mee naar huis nemen. Met alles erop en eraan kom je dan uit op een bruto jaarinkomen van €56.753 bruto per maand.

Wat verdient een MBO schoolverlater?

Als je een mbo niveau 4-opleiding hebt afgerond, ligt het salaris voor starters gemiddeld tussen de 1.500 en 1.800 euro bruto per maand. Ben je afgestudeerd in techniek of ICT? Dan ligt het vaak iets hoger: rond de 2.000 euro bruto.

Wat verdient een HBO communicatie?

Het salaris van een startende Communicatiemedewerker ligt rond de €2000 per maand. Dit kan voor een doorgewinterde Communicatiemedewerker oplopen tot een salaris van rond de €3500. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van waar men komt te werken.

Wat kun je met een studie bedrijfskunde?

Wat kun je worden met Bedrijfskunde?
 • Projectmanager. Je waakt over voortgang en succes van projecten en geeft leiding aan projectmedewerkers.
 • Business consultant/analist. ...
 • Proces- en kwaliteitsmanager. ...
 • Junior organisatieadviseur. ...
 • Beleidsmedewerker. ...
 • Overzicht bedrijfskundige beroepen.

Waar is bedrijfseconomie goed voor?

Het beroepsperspectief van bedrijfseconomen is goed: gemiddeld vinden afgestudeerde bedrijfseconomen drie maanden na hun afstuderen een baan. Tijdens je studie specialiseer je je in een van de vier richtingen binnen de bedrijfseconomie: Accounting, Financiering, Marketing of Management.

Wat houdt Finance and Control in?

Finance & Control draait om het optimaliseren van de financiële bedrijfsvoering en het sterker maken van organisaties. Vooruitkijken en kritisch meedenken is essentieel in de business van vandaag. Bij Finance & Control leer je om zakelijke prestaties inzichtelijk te maken voor het management van organisaties.

Wat verdient een Communicatie?

Het salaris van een startende Communicatiemedewerker ligt rond de €2000 per maand. Dit kan voor een doorgewinterde Communicatiemedewerker oplopen tot een salaris van rond de €3500. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van waar men komt te werken. Dit kan tussen publieke sector en het bedrijfsleven veel uitmaken.

Wat is een medior communicatieadviseur?

Werken voor verschillende opdrachtgevers zoals provincies, bouwbedrijven of zorgorganisaties. Meedenken over communicatie- en participatietrajecten en deze succesvol begeleiden, met de handen uit de mouwen.

Wat verdient een bouwdeskundige?

De opleiding tot Bouwdeskundige is er op verschillende niveaus (MBO, HBO en WO). Het startsalaris verschilt daarom (ook) bij een beginnende Bouwkundige. Een WO'er verdient als beginnende Bouwkundige vaak meer dan een MBO'er. Het salaris van een Bouwkundige ligt tussen de €1500 en €3800.

Wat verdient een Mboer?

Het gemiddelde startsalaris van een mbo-opleiding Na het afronden van een mbo niveau 4-opleiding, kun je rekenen op een startsalaris tussen €1.500-€1.800 bruto per maand. Goed nieuws voor de mbo-afgestudeerden in ICT en de techniek: voor jou ligt het salaris vaak iets hoger, rond de €2.000 bruto per maand.

Wat zijn doorgroeimogelijkheden voor mbo ers wat betekent dit dan voor je salaris?

Voor alle doelgroepen, bij onderscheid naar opleidingsniveau, is een goed salaris het meest belangrijk maar wel is te zien dat hoe hoger het opleidingsniveau, hoe minder groot het belang wordt: vmbo 61%, mbo 56%, hbo 54% en wo 50%.

Is Bedrijfskunde iets voor mij?

Bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezighoudt met de organisatie en haar omgeving. Als bedrijfskundige professional zorg je ervoor dat de organisatiedoelstellingen worden bereikt. ... Jij bent de verbinder binnen jouw organisatie, zo bereik je meer voor jouw organisatie, klanten en de maatschappij.

Wat kun je als bedrijfseconoom worden?

Bedrijfseconoom kun je worden door een wo opleiding op het gebied van economie te volgen en je tijdens de masterfase te specialiseren in de bedrijfseconomie. Maar natuurlijk kun je ook meteen kiezen voor de universitaire opleiding Bedrijfseconomie.

Wat houdt het vak Finance in?

Je houdt je bezig met de geldstromen in een organisatie. Efficiency, winstcijfers en slimme bedrijfsanalyses zijn onderwerpen waar jij warm voor loopt. De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) geeft je een brede basis en een goed financieel inzicht.